به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از رويترز، چین امروز طرح ابتکاری خود را برای برقراری معیارهای جهانی درخصوص امنیت دادهها اعلام کرد.
چین امروز سه شنبه طرحی را برای تغییر معیارهای جهانی درخصوص امنیت دادهها بر اساس حاکمیت ملی کشورها ارائه و اعلام کرد میخواهد چند جانبه گرایی را در منطقه در زمانی که برخی کشورها در حال قلدری علیه دیگر کشورها هستند و شرکتها را شکار میکنند، ترویج دهد.
این طرح چین که توسط وانگ یی وزیر خارجه چین اعلام شده است، یک ماه پس از آن مطرح شد که آمریکا برنامه «شبکه پاک» را مطرح و اعلام کرد براساس این برنامه، به نرم افزارهای چینی اعتمادی ندارد.
طرح ابتکاری چین از شرکتهای فناوری خواسته است در محصولات و خدمات خود حیاط خلوتهایی را تعبیه نکنند که اجازه دسترسی به دادهها را به صورت غیرقانونی بدهد. این طرح همچنین از شرکت کنندگان خواسته است تا به حاکمیت، صلاحیت و حقوق مدیریت دادههای سایر کشورها احترام بگذارند.
در طرح ابتکاری چین همچنین از شرکت کنندگان خواسته شده است تا در نظارت گسترده از سایر کشورها مشارکت نکنند و یا از طریق فناوری اطلاعات، اطلاعات شهروندان خارجی را به طور غیرقانونی به دست نیاورند.
وانگ یی به جزئیات ماهیت این طرح ابتکاری اشارهای نکرد و همچنین نگفت که آیا کشور دیگری به این طرح پیوسته است.
وی افزود: قوانین جهانی امنیت دادهها که منعکس کننده خواستههای همه کشورها است و به منافع همه طرفها احترام میگذارد، باید بر اساس مشارکت جهانی همه طرفها تنظیم شود.
وانگ یی خاطرنشان کرد: برخی کشورها به شدت به دنبال یک جانبه گرایی هستند و به بهانه «پاکیزگی» در حال ریختن «آب کثیف» به کشورهای دیگر هستند و به بهانه امنیت، در حال شکار جهانی علیه شرکتهای برجسته سایر کشورها هستند. این قلدری است و باید با آن مخالفت شود و نباید نادیده گرفته شود.
دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، غولهای فناوری چین از جمله شرکت فناوری هُواوی، شرکت هلندیگ تن سنت و شرکت بایت دنس مالک تیک تاک را هدف قرار داده و دلیل آن را نگرانیها در مورد امنیت ملی و جمع آوری اطلاعات شخصی اعلام کرده است که البته این شرکتها این ادعاها را رد کرده اند.