مدیر عامل بورس کالا : شفافسازی بازار خودرو با اوراق سلف
مدیر عامل بورس کالای ایران گفت : بازار خودرو با عرضه اوراق سلف ، شفاف سازی بازار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حامد سلطانی نژاد گفت : اوراق سلف موازی خودرو در بورس کالا قرار بود اوایل امسال عرضه شود که هیات پذیرش بورس کالای ایران عرضه ان را به عرضه خودرو در بورس کالا منوط کرد و به تعویق افتاده است.
وی افزود : اوراق سلف به پشتوانه تولید عرضه میشود و باید از برنامه تولید آگاه باشیم تا به پشتوانه آن جریان تولیدی فروش محصول را انجام دهیم. با این برگهها به طور لزوم تحویل کالا وجود ندارد و میتوان سیاستی پیش گرفت که حتی منابع مالی سفتهبازان به سمت اوراق سلف خودرو هدایت شود و اثرگذاری آنها در بازار فیزیکی به حداقل برسد.
سلطانی نژاد گفت : قرار شد ابتدا خودرو در بورس کالا قرار گیرد و معامله شود، هر چند در سایر کشورها روال اینگونه نیست اما به پشتوانه عرضهای که خودرو در بورس کالا خواهد داشت، میتوان مبادلات آینده این کالا و سلف آن را ساماندهی کرد.
وی گفت : اوراق سلف موازی، علاوه بر تامین مالی خودروسازان به بحث شفافسازی و پوشش نیاز خریداران کمک میکند زیرا افرادی که وارد بازار خودرو میشوند، از این موضوع آگاه نیستند که این خودرو را بعد از خرید نگه میدارند یا واگذار میکنند ، این در حالی است که فرآیند واگذاری آن زمان زیادی به طول میانجامد.
مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران گفت : معمولا این دسته از افراد مطمئن نیستند که آیا این فرآیند، درست بوده و این خرید به نفع آنها هست یا خیر ، اما این اوراق کمک میکند تا افراد با هر سرمایهای (هر اوراق اگر یک میلیون تومان باشد) اگر بتوانند از خرید خود منصرف شوند، اوراق را به قیمت بازار به دیگران واگذار کنند.
وی افزود : انتشار اوراق سلف، باعث میشود خریداران و سرمایهگذاران بتوانند بخشی از پول خود را وارد فرآیند خرید خودرو کنند. این دسته از خریداران میتوانند تا زمان سررسید اوراق، به مرور پول خود را تکمیل و خرید خود را انجام دهند.
سلطانی نژاد اظهار داشت : از سوی دیگر خریداران میتوانند به راحتی از این فرآیند خارج شوند و در مکانیسم بازار، اوراق خود را به فروش برسانند. این روند نشان میدهد که همه امور در بورس کالا شفاف است و فردی که خواستار معامله است ناگزیر به دریافت کد و مشخص بودن خریدار و فروشنده است.
وی گفت : در اوراق سلف موازی تحویل کالا وجود ندارد و میتوان سیاستی پیش گرفت که حتی منابع مالی سفتهبازان به سمت اوراق سلف خودرو هدایت شود و اثرگذاری آنها در بازار فیزیکی به حداقل برسد. به این ترتیب میتوان از طریق سازوکار بازار و توسعه معاملات اوراق مبتنی بر کالا، تقاضای سفتهبازانه در معاملات فیزیکی را کاهش داد و آن تقاضا را در بازارهای مالی بورس کالا مدیریت کرد.
*عرضه 22 هزار تن انواع مس در بورس کالا
تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالا امروز یکشنبه میزبان عرضه 22 هزار و 700 تن انواع مس سه شرکت تولید کننده است.
یک هزار تن مس مفتول، یک هزار و 500 تن مس کاتد، 20 هزار تن مس کم عیار،12 تن کنسانتره فلزات گرانبها و 120 تن سولفور مولیبدن شرکت ملی صنایع مس ایران، 100 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان، 100 تن مس مفتول شرکت گیل راد شمال در این تالار عرضه می شود.
200 تن کک متالورژی شرکت کک سازی زرند، 200 تن شمش هزار پوندی 99.8 شرکت ایرالکو و 20 کیلوگرم شمش طلای معدن زرشوران نیز در تالار محصولات صنعتی و معدنی عرضه می شود.
82 هزار و 282 تن جو دامی در قالب طرح قیمت تضمینی، 160 تن روغن سرخ کردنی، 660 تن روغن سویا، 300 تن شکر سفید، 100 تن برنج هندوستان، 2هزار تن کنجاله سویا و 500 تن کنجاله کلزا در تالار محصولات کشاورزی روز تابلو عرضه می رود.
11 هزار و 500 تن قیر در تالار صادراتی بورس کالای ایران عرضه می شود. همچنین 2 هزار و 472 تن مواد پلیمری، یک هزار و 529 تن مواد شیمیایی، یک هزار تن گوگرد، 10 هزار تن لوب کات، 27 هزار و 700 تن انواع قیر در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی عرضه می شود.