• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۴۱۰۰۶۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۵
بین الملل » تحلیلی

السبسی:حل بحران سوریه از عهده کشورهای عربی و خود سوریه خارج است

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس جمهوری تونس اعلام کرد  بحران سوریه ابعاد  بین المللی پیدا کرده است و حل آن از عهده خود این کشور و کشورهای عربی خارج شده است.
 شبکه خبری یورونیوز از فرصت دیدار باجی القائد السبسی رئیس جمهوری تونس در نخستین نشست سران تونس و اتحادیه اروپا در بروکسل استفاده کرد و در گفتگو با وی نظر وی درباره مسائل مختلف جویا شد. 
السبسی در پاسخ به اینکه چه انتظاری از نشست سران تونس و اتحادیه اروپا دارد گفت: کمک های اتحادیه اروپا از تونس هیچ گاه کافی نبوده اما چشمگیر بوده است. اتحادیه اروپا در کنفرانس حمایت از سرمایه گذاری در تونس قول کمک 14 میلیارد یورویی به این کشور را داد که تقریبا معادل یک سال تولید ناخالص داخلی این کشور است.
رئیس جمهوری تونس گفت ما از اروپا می خواهیم ما را در مسیر دموکراسی حمایت کند. زیرا برقراری دموکرسی در تونس با توجه به منطقه ای که در آن واقع شده ، دشوار است. او گفت ما خواستار حمایت از تعهدی هستیم که در مسیر دموکراسی پذیرفته ایم. انتخابی که در شرایط فعلی منطقه ما دشوار است. تونس در این منطقه از جهان استثناء است. 
وی خاطر نشان کرد از موفقیت ما در مسیر برقراری دموکراسی با توجه به روابطمان با اتحادیه اروپا و گزینه های دموکراتیکی که تونس برگزیده است، باید حمایت شود. گزینه هایی که سایر کشورهای منطقه آن را انتخاب نکرده اند. اروپا که همواره ما را تشویق به ادامه تلاشهایمان می کند باید از ما از نظر مالی و سیاسی نیز حمایت کند. حتی اگر این همبستگی تنها از نظر سیاسی صورت گیرد برای ما کافی خواهد بود.
وی در باره کمک های قطر از تونس با توجه به ائتلاف دولت با حزب النهضه نیز گفت:کمک های مالی قطر یکی از کمکهایی است که ما دریافت می کنیم. از طرفی حمایت قطر چیز جدیدی نیست و ربطی هم به حزب النهضه  ندارد. در نتیجه با النهضه یا بدون این حزب حمایت قطر از تونس ادامه خواهد یافت. 
وی درباره مشکلات امنیتی و وجود تروریسم که یکی از موانع سرمایه گذاری در تونس است گفت ما با تروریسم مبارزه می کنیم. مبارزه با تروریسم نماد سیاست امنیتی در تونس است. در منطقه نیز تونس در خط مقدم مبارزه با تروریسم قرار دارد. این مبارزه برای اتحادیه اروپا و همچنین برخی از کشورهای اروپایی نیز خوب است.
وی در پاسخ سئوالی که آیا تروریسم در تونس محصول وارداتی از لیبی است، گفت :در تونس، الجزایر و حتی در مصر تمام تلاش ما این است که لیبی درخشش گذشته خود را بازیابد و از تجزیه خاک لیبی جلوگیری کنیم  زیرا تجزیه لیبی منجر به فاجعه بزرگی خواهد شد. برخی به فکر تجزیه لیبی هستند اما آِینده به آنها نشان خواهد داد که اشتباه می کنند.
وی در همین باره افزود کشورهای منطقه یعنی مصر، الجزایر و تونس باید برای کمک به حل مشکل لیبی تلاش کنند.
وی در پاسخ به سئوالی که با تروریست های تونسی که در صفوف داعش می جنگند هنگام بازگشت چه برخوردی می کنید گفت:
ما نمی توانیم شهروندان تونس را از بازگشت به کشورشان منع کنیم. این مسئله غیر قانونی است. اما با توجه به سیاست امنیتی مان با همه افرادی که به کشور باز می گردند رفتار می کنیم. ما اقدامات احتیاطی لازم برای حفظ امنیت شهروندانمان را انجام داده ایم. در نتیجه از بازگشت کسانی که مایلند به کشورشان بازگردند، استقبال می کنیم و با هر کس با توجه به اعمالش رفتار خواهد شد.
سبسی درباره رابطه با سوریه نیز گفت ما بر اساس سیاست های اتحادیه عرب،سازمانی عربی که برای هماهنگی سیاست های خارجی کشورهای عربی در عرصه های مختلف شکل گرفته است عمل می کنیم.
وی درباره راه حل بحران سوریه نیز گفت:این بحران با دخالت های روسیه، آمریکا و کشورهای دیگر ابعادی بین المللی پیدا کرده است. این مسئله باید مد نظر قرار گیرد، مسئله ای که باعث می شود حل این بحران به طور کلی از عهده کشورهای عربی و حتی خود سوریه خارج شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم در تبریز
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تاسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
تجلیل نماینده مردم بروجرد از فرزندان وخانواده های شهدای جنگ ۱۲ روزه
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
روز حماسه‌ساز سیزده آبان نقطه اوج استکبارستیزی
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
ممیزی و ارزیابی زیرساخت‌ها و عملیات فرودگاه بین‌المللی کیش
اطلاعیه قطعی گاز در روستای کبیر ۳
نمایش قدرت پتروشیمی ایران در جزیره کیش
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
آغاز عملیات برگردان از کابل مسی به فیبر ملی بازار بزرگ تبریز
زنجان؛ روایت یک تیم فناور در حوزه هوش مصنوعی
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
سردار وحیدی: پدافندهوایی مقتدرانه پای دفاع از آسمان ایران ایستاد
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
تشییع پیکر مطهر آیت الله موسوی از علمای بزرگ خوزستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)