• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۳۰۵۳۵
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۶:۴۳
بین الملل » تحلیلی
غلامعلی خوشرو در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری شین هوا؛

«ابتکار کمربند و جاده» به نفع همه کشورهای مشارکت کننده است

نماینده ایران در سازمان ملل «ابتکار کمربند و جاده» چین را برای ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان خوب توصیف کرد.

«ابتکار کمربند و جاده» به نفع همه کشورهای مشارکت کننده استبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری شین هوا، غلامعلی خوشرو نماینده ایران در سازمان ملل که یک دیپلمات باتجربه است روز چهارشنبه به گرمی از « ابتکار کمربند و جاده » چین ستایش کرد و آن را برای ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان خوب توصیف کرد.

خوشرو که نماینده دائم ایران در سازمان ملل است در مصاحبه ای اختصاصی با شین هوا با اشاره به خصوصیات ارتباطی ابتکار کمربند و جاده گفت این ابتکار باعث تقویت قابل توجه اهداف توسعه بادوام سازمان ملل موسوم به SDGs خواهد شد.

- خصوصیات ارتباطی این ابتکار به نفع همه خواهد بود

خوشرو گفت: «چین یک قدرت بزرگ است اما این ابتکار بر اساس دخالت و استعمارگرایی نیست بلکه بر اساس فواید مشترک است.»

خوشرو که تا به حال بارها از چین دیدن کرده است افزود او چین را دوست دارد و بر این اعتقاد است که ابتکار کمربند و جاده به نفع همه کشورهای مشارکت کننده در آن خواهد بود.

او گفت: «اگر ما روش جامعی اتخاذ کنیم این روش باید بر اساس علم و فن آوری، سرمایه گذاری، تجارت و روابط مردم با مردم باشد و تمامی این موارد به طریقی برای همه کشورها مفید خواهد بود.»

سفیر ایران تاکید کرد: «ما در جهانی زندگی می کنیم که خیلی به هم مرتبط است بنا بر این ما به ارتباطی که ابتکار کمربند و جاده ارائه می کند نیاز داریم.»

خوشرو در تشریح این سخن گفت: «چون در دوره جهانی شدن هیچ کشوری منزوی نیست و نمی توان دور هیچ کشوری دیوار کشید.»
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تاکید بر اینکه ایران کشوری خیلی مهم در مسیر جاده کهن ابریشم و همچنین کشوری خیلی مهم در ابتکار کمربند و جاده است گفت کشورش در اتصال شرق و غرب و آسیا و اروپا موقعیت راهبردی مهمی دارد. 

خوشرو از سرمایه گذاری فعال کشورش در این ابتکار ابراز رضایت کرد و گفت: «ایران از جهت فرهنگی، اقتصادی و راهبردی یک کشور بزرگ است و این ارتباط برای ایران توسعه، کامیابی و فرصت های شغلی به همراه دارد.»

خوشرو با اشاره به تعامل برقرار شده بین چین و ایران بر اساس این ابتکار گفت: «این ابتکار می تواند راه حل خوبی برای هر دو طرف باشد.»
خوشرو اظهار داشت: «ایران می تواند از این تعامل که شاید در حوزه های مختلف همچون انرژی، حمل و نقل، علم و فن آوری و سرمایه گذاری باشد منتفع شود.»

خوشرو تاکید کرد که دو کشور باید همکاریهای خود را در حوزه انرژی تقویت کنند تا ابتکار کمربند و جاده را جدی تری و سازنده تر سازند.
آمارها نشان می دهد که بیش از نیمی از کل واردات چین از ایران نفت و بقیه، محصولات معدنی و شیمیایی است.

خوشرو گفت انرژی، امتیاز ایران است و چین هم امتیازهای فراوانی (نظیر یک بازار عظیم) دارد بنا بر این ما این امتیازها را به صورتی مبادله خواهیم کرد که برای هر دو طرف مفید باشد.

- کاهش تنش ها 

خوشرو با اشاره به فقر، توسعه نیافتگی، دخالت خارجی و سایر مسائل به عنوان علل اصلی تنش و آشوب در خاورمیانه تاکید کرد ابتکار کمربند و جاده «به کاهش تنش در خاورمیانه از طریق توسعه و همکاریهای اقتصادی و ایجاد فرصت های شغلی کمک خواهد کرد.»

او گفت: «ما به این ابتکار برای توسعه، تجارت و سرمایه گذاری احتیاج داریم و ما به امنیت نیاز داریم و چین می تواند از طریق همکاری در این ارتباط نقش ایفا کند.»

خوشرو اشاره کرد علاوه بر این، ابتکار کمربند و جاده نه فقط برای خاورمیانه خوب است بلکه به نبرد علیه تروریسم در جهان هم کمک می کند.

او گفت: «ما با یک شبکه بین المللی تروریسم روبرو هستیم. ما برای توسعه اقتصادی و ریشه کنی تروریسم به همکاری بین المللی نیاز داریم. این ابتکار از طریق همکاری و توسعه می تواند به کاهش تنشها کمک کند.»

سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت: «من به این ابتکار به شکلی جامع تر نگاه می کنم و این ابتکار از جنبه های فرهنگی، اقتصادی و سیاسی حتما باعث ایجاد صلح و توسعه در جهان خواهد شد.»

خوشرو اشاره کرد: «اگر همه کشورها این ابتکار را جدی بگیرند همه از آن منتفع خواهند شد.»

خوشرو با اشاره به فوایدی که ابتکار کمربند و جاده برای اهداف توسعه بادوام سازمان ملل یا DSGs خواهد داشت گفت این ابتکار می تواند «اهداف توسعه 2030 سازمان ملل را تقویت کند چون می تواند درصورتی که پروژه های اقتصادی برای همه مفید باشند وضعیت اقتصادی را در خیلی از مناطق فقیر بهبود ببخشد.» 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تضاد استقلال طلبی ملت ایران با سیاست‌های سلطه جویانه امریکا
شهر مقدس قم سوگوار ایام شهادت حضرت زهرا (س)
خبر‌هایی از بررسی روند اجرای طرح جی نف در سمنان
انعکاس مشکلات آسفالت معابربرخی مناطق استان کرمان
ششمین نمایشگاه و کنفرانس شهر هوشمند فردا توسط معاون رئیس‌ جمهور افتتاح می‌ شود
تأکید وزیر صمت بر خوداتکایی صنعت فولاد در تأمین انرژی
الگو‌های برتر طرح «اسوه» معرفی شدند
توزیع ۱۰ هزار بسته پوشینه بزرگسال برای مدجویان اصفهان
اعزام ورزشکاران آباده‌ای به مسابقات قهرمانی بوکس آبادان
توزیع بیش از هزار و ۶۰۰ بسته جیره غذایی میان دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری
پیروزی تراکتور مقابل الشرطه عراق
 تبعید امام در ۱۳ آبان ۱۳۴۳ ریشه بیداری ملت ایران و نهضت انقلابی بود
دستگیری کلاهبردار حرفه‌ای سکه‌های تقلبی در شهرستان ری
واگن سازی زرند ظرفیتی برای توسعه حمل و نقل ریلی استان
تخریب ورودی خانه دکتر نمازی در شیراز
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۱۲ آبان ۱۴۰۴
شهرستان ری آماده برگزاری راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان
تسریع تحویل واگن‌های متروی قم و آغاز نوسازی صنایع
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
برنامه ریزی برای ساماندهی بازار میوه در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
بازار روز شهید عراقی آمل؛ نگین ۳۴ ساله گردشگری مازندران
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
پیگیری مشکلات نوبت دهی در درمانگاه‌های بیمارستان‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
ضوابط فعالیت سکو‌های خارجی
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)