• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۶۶۹۹۳۱
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۱
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

تولید حیوانات آزمایشگاهی با بهترین کیفیت و استانداردهای معتبر بین المللی در موسسه رازی

رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این بخش برای تولید حیوانات آزمایشگاهی از بهترین کیفیت و استانداردهای معتبر بین المللی بهره گرفته و سالیان زیادی است که تن‌ها نماینده ایران در انجمن بین المللی علوم حیوانات آزمایشگاهی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر روزبه فلاحی با اشاره به تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی در این موسسه، اظهار کرد: حیواناتی نظیر موش، رت، هامستر، خوکچه هندی و خرگوش در این بخش از موسسه رازی تولید و پرورش داده می‌شوند.
وی افزود: در این بخش موش‌های آزمایشگاهی در سه نوع غیر همخون، همخون و نیمه همخون هستند که از نژادهای غیر همخون، دو نژاد مهم موش آزمایشگاهی (NIH) پرورش داده می‌شوند.
رئیس بخش حیوانات آزمایشگاهی با بیان اینکه از ویژگی‌های نژاد NIH، حساسیت زیاد آن به باکتری سیاه سرفه است، خاطرنشان کرد: یکی از موارد مصرف این نژاد در پروسه تهیه و تولید واکسن سیاه سرفه است، ضمن اینکه این نژاد موارد استفاده زیاد دیگری نیز دارد.
وی با اشاره به اینکه از نژادهای همخون دو نژاد مهم در این بخش پرورش داده می‌شوند، گفت: یکی از این نژاد‌ها در تهیه آنتی بادی‌های مونوکلونال اهمیت بسزایی داشته و در تحقیقات ایمنی شناسی، ویروس شناسی و بیماری‌های انگلی به ویژه لیشمانیوز یا سالک و توکسوپلاسموز، کاربرد وسیعی دارد.
دکتر فلاحی ادامه داد: نژاد دیگر این موش‌ها در برابر تومور‌ها نسبتاً مقاوم بوده و در تحقیقات بیماری‌های متابولیک، دیابت، چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی، تصلب شرائین، اسکلرودرمی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی بیان کرد: در بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی، نژاد نیمه همخون برای اولین بار در کشور از تلاقی موش‌های وحشی تا ادامه نسل ۱۳ تولید شده و با نام رازی A. در مراجع بین المللی به ثبت رسیده که از نظر خصوصیات بیولوژیک و استفاده در تحقیقات خاص، خصوصاً تومورهای پستانی، نژاد منحصر به فردی محسوب می‌شود.
رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی افزود: از نژادهای رت آزمایشگاهی که در این بخش تولید و پرورش داده می‌شوند می‌توان به نژادهای مهم Wistar، Sprague Dawley و NMRI اشاره کرد که همگی از نوع غیر همخون هستند، همچنین برای اولین بار رت غیر همخون رازی A. در این مرکز تولید شده که مانند موش رازی A. در مراجع بین المللی به ثبت رسیده است.
وی اضافه کرد: از نژادهای مهم هامستر آزمایشگاهی که در این مرکز تولید و پرورش داده می‌شوند می‌توان به هامستر سوری اشاره کرد که در انواع رنگ‌های آلباینو، سفید، دارچینی و طلایی هستند.
دکتر فلاحی با بیان اینکه خوکچه‌های هندی آزمایشگاهی این مرکز از نژاد Pirbright در انواع رنگ‌های آلباینو، سفید، قهوه ای، مشکی، دو رنگ و چند رنگ هستند، گفت: یک نوع جهش نژادی یافته از خوکچه هندی در این مرکز وجود دارد که فاقد مو بوده و به لحاظ شباهت‌های زیاد پوست آن به پوست انسان، مدل بسیار مناسبی در تحقیقات مربوط به پوست خصوصاً سوختگی‌ها و ترمیم محسوب می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در این بخش خرگوش آزمایشگاهی نژاد دوچ که یکی از مناسب‌ترین خرگوش‌های آزمایشگاهی از نظر سایز و پاسخ به عوامل آنتی ژنیک است نیز تولید و پرورش داده می‌شود.
رئیس بخش تحقیق، تولید و پرورش حیوانات آزمایشگاهی موسسه رازی تاکید کرد: این بخش جهت تولید حیوانات آزمایشگاهی با بهترین کیفیت و استانداردهای معتبر بین المللی، نظیر استانداردهای فدراسیون انجمن‌های علوم حیوانات آزمایشگاهی اروپا تبعیت می‌کند و سالیان متمادی است که این مرکز، تن‌ها نماینده ایران در انجمن بین المللی علوم حیوانات آزمایشگاهی بوده و ارتباط علمی تنگاتنگی با مجامع فوق دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
بیانیه کمیته انضباطی درباره توهین‌ها و فحاشی تماشاگران فوتبال
نعمت بی دریغ، ایران غرق در برکت برف و باران
عملیات بهسازی قبور معصوم زاده بجنورد متوقف شد
مصر و امضای یک قرارداد تازه عربی با رژیم صهیونی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
هوای سرد در تهران ماندگار است
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)