• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۷۷۳۶۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس

تالار فرعی بورس کالا جایگزین مناسبی برای مزایده است

برخی عرضه کنندگان در گذشته تمایل داشتند کالای خود را در بورس کالا عرضه کنند و از مزایای این بازار بهره مند شوند اما شرایط پذیرش را نداشتند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ با راه اندازی بازار فرعی بورس کالا این مشکل برطرف شد و عرضه کنندگان به راحتی می توانند کالای خود را در بازار فرعی و در محیطی شفاف به فروش برسانند.
مدیرعامل یک شرکت کارگزاری در باره عرضه محصولات متنوع در بازار فرعی بورس کالا گفت: در بررسی تنوع محصولاتی که در بازار فرعی بورس کالای ایران عرضه می شوند، ابتدا باید دلایل ایجاد این بازار در بورس کالا را بازبینی کرد.
محمودرضا الهی فرد افزود: در بازار فرعی بورس کالا محصولاتی که قابلیت عرضه در تالار اصلی را ندارند، پذیرش و معامله می شوند و از همه مهم تر، مزایایی که بازار فرعی بورس کالا برای تولیدکنندگان و دارندگان کالاها دارد از مهم ترین دلایلی است که شاهد عرضه انواع محصولات در این بازار هستیم.
محمودرضا الهی فرد افزود: پذیرش کالاهای مختلف در تالار اصلی بورس کالای ایران دارای قوانین و شرایط خاصی است؛ کالاهایی در این تالار قابل عرضه هستند که از استانداردهای لازم برخوردار باشند به همین منظور تالار فرعی راه اندازی شد تا محصولاتی که از شرایط لازم برخوردار نیستند نیز بتوانند از مزیت های معاملاتی بورس کالا بهره مند شوند.
وی افزود: از شرایط عرضه محصولات در تالار اصلی بورس کالا، علاوه بر استانداردهای لازم، بالا بودن حجم عرضه و تقاضا و همچنین تداوم عرضه است و وجود محصولاتی که از این شرایط برخوردار نیستند اما تمایل دارند وارد بورس شوند، موجب راه اندازی بازار فرعی شد تا محصولات مختلف بتواند وارد این بازار شفاف شود.
الهی فرد با بیان اینکه تالار فرعی بورس کالا جایگزین مناسبی برای مزایده است، تصریح کرد: با راه اندازی بازار فرعی بورس کالا این مشکل برطرف شد و عرضه کنندگان به راحتی می توانند کالای خود را در بازار فرعی و در محیطی شفاف به فروش برسانند.
مدیرعامل شرکت کارگزاری سی ولکس به مزایای معامله محصولات در بازار فرعی اشاره کرد و افزود: کاهش هزینه های معاملاتی، کشف قیمت عادلانه و شفاف و از بین رفتن معایب روش های سنتی مزایده و ایجاد بستری مطمئن برای انجام معامله محصولاتی که قابلیت عرضه در تالار اصلی را ندارند، از مزایای بازار فرعی بورس کالای ایران است.
براساس این گزارش، تالار فرعی بورس کالا دو زیر شاخه اصلی دارد، زیر شاخه اول به معاملات املاک و مستغلات مربوط می شود به طوریکه ارگان های دولتی و بزرگ و بانک ها می توانند اموال مازاد خود را از طریق این تالار به فروش برسانند. بزرگترین مزیت این تالار، حذف پروسه های طولانی مدت و پرهزینه مزایده ها است به طوریکه با شفاف شدن و قانونمند شدن فروش اموال دولتی و غیر دولتی، دیگر خبری از پاکت های غیر شفاف مزایده ها نخواهد بود.
زیر شاخه دوم نیز به کالاهای خارج از گونه اختصاص دارد. این کالاها به دلیل آنکه دارای استاندارد لازم و توالی عرضه نیستند، امکان عرضه در تالار های اصلی بورس کالا را ندارند به این ترتیب راهی تالار فرعی می شوند که عرضه های این بخش نیز با براده و قراضه آهن شرکت راه آهن به عنوان یکی از این کالاهای خارج از گونه آغاز شد.
همچنین محصولات خارج از گونه (آف گرید) در گروه های پلیمری و شیمیایی با راه اندازی تالار فرعی، از تالار محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی راهی این بازار شدند.
بنابر گزارش بورس کالای ایران ؛ تاکنون علاوه بر انواع محصولات آف گرید پلیمری و شیمیایی، محصولاتی چون بشکه خالی، روغن کارکرده لوکوموتیو، تراورس چوبی فرسوده، محور چرخ لوکوموتیو، آرمیچر، ریل، قیر پایه ذغالسنگ، شیر خشک، رنگ، رب گوجه فرنگی و... در تالار فرعی بورس کالای ایران عرضه و معامله شده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در مسابقات بوکس آزاد بین المللی
اولین کمیسیون مشترک کنسولی ایران و لهستان برگزار شد
پایان زمین‌خواری با سامانه هوشمند مدیریت زمین
حماسه حضور در زنجان
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
پلتفرم‌های دیجیتال ناجی امنیت غذایی
راهپیمایی ۱۳ آبان زنجانی ها در قاب تصویر
دارایی‌های فراموش شده دولت، امید‌های نیمه تمام
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه در لرستان در پی شهادت جانباز، مرادعلی صدیق
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
از چالش‌های صادرات تا حلقه مفقوده در سرنوشت ارز‌های صادراتی
طلب باران از ایزد منان
امضای میثاق‌نامه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی برق در قم
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست
قریاد انزجار دانش آموزان از استکبار جهانی در مقابل لانه جاسوسی
مجازی شدن مدارس و دانشگاه‌های ۶ شهرستان خوزستان در ۱۴ آبان
قم عزادار سالروز شهادت بانوی دوعالم
بارش استعداد و خلاقیت دانش‌آموزان گیلانی در جشنواره باران
خبر‌هایی از برنامه ریزی آیین پاسداشت هزاره مناره جامع سمنان
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در روستای قوپی باباعلی مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)