کلاش مریوان ثبت جهانی شد+فیلم
"کلاش"، گیوه محلی یا همان پای افزار مختص استان کُردستان که قدمت آن به بیش از هزار سال پیش برمی گردد، ثبت جهانی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستان، استان کُردستان با قدمت و پیشینه تاریخی بسیار پُرباری که دارد در بسیاری از حرفههای صنایع دستی اعم؛ از بافتههای داری (گلیم و قالی)، هنرهای چوبی (نازک کاری و ساز سنتی)، پوشاک محلی (کلاش بافی و البسه محلی) و زیورآلات سنتی دارای شهرت و اعتبار جهانی است. فریاد حدادیان، مُدیراداره صنایع دستی و گردشگری مریوان با بیان اینکه داوران شورای جهانی صنایع دستی بعد از ۲ ماه، مریوان را به عنوان شهر جهانی کلاش به ثبت رساندند، گفت: پس از ثبت ملی، مریوان در سال ۹۴ به عنوان شهر کلاش، پرونده جهانی آن به شورای جهانی صنایع دستی ارسال شد و پس از حضور داوران شورای جهانی صنایع دستی و بررسی وضعیت این صنعت، رأی مثبت آنها اکنون مریوان شهر جهانی کلاش شده است.
فرماندار مریوان، نیز با بیان اینکه بنابر کثرت تعداد شاغلین ساخت کلاش و مطالبات مردم جلسات بسیاری در استان و شهرستان مریوان برای ثبت جهانی کلاش و حضور داوران انجام گرفت، گفت: داوران تعداد شاغلین این حرفه، تعداد کارگاهها، بیمه شدگان، وضعیت صادرات و استفاده از کلاش را در مریوان مورد بررسی قرار دادند و خوشبختانه مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش به ثبت رسید.
محمّد شفیعی، افزود: ۱۱ هزار نفر در شهرستان مریوان به ساخت صنایع دستی مشغولند که نزدیک به ۴ هزار نفر از آنها بافنده کلاش هستند.
کلاش، کفشی زیبا و سبک که رویه آن از نخ و زیره آن از پارچه میباشد.
از الیاف طبیعی ساخته شده و علاوه بر استفاده در داخل کشور به کشورهای خارجی هم صادر میشود.
همسان بودن لنگه چپ و راست کلاش، خنک بودن و عدم رنگ پذیری این کفش را در مقایسه با سایر پای افزارها، منحصر به فرد کرده است.