عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری برنامه مناسبی برای اداره جامعه دانشگاهی دارد، تصریح کرد: غلامی مسئول اتفاقات قبل از خود نیست، ولی از او میخواهم به این مسائل سروسامانی بدهد.
نبی هزار جریبی در نشست علنی امروز (یکشنبه 7 آبان) در بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در موافقت با منصور غلامی، اظهار داشت: یکی از ارکان اقتدار و پیشرفت دولت ها توسعه علم و فناوری است که این امر فقط از کانال دانشگاه و نخبگان محقق خواهد شد. دانشگاه ها محل تولید علم هستند و دولت باید از جامعه دانشجویی به دور از مسائل سیاسی و جنجال های اجتماعی دفاع کند و بداند دانشجویان ولایی و مذهبی در سنگر علم می توانند از کشور دفاع کنند.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: دانشجو برای خلق ایده باید فکر و محیطی آرام داشته باشد، چه بسا یک ایده خوب بتواند کشور را به صورت جهشی به جلو ببرد.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر توجه به علم و دانش تاکید دارند، گفت: الان کشور ما نمی تواند هزینه زیادی برای بعضی امور بدهد، اکنون وقت اتحاد ملی است، باید دولتمردان و احزاب چپ و راست با هم برای توسعه پایدار کشور کار کنند، دانشگاه محلی مقدس و قابل احترام است و باید ارزش و حرمت دانشگاه، دانشجویان و استادان حفظ شود.
این نماینده مجلس بیان داشت: به این دلیل که عقیده فردی مانند ما نیست نباید از گردونه علم و استادی خارج شود، در سنوات قبل به دلیل فشارهای سیاسی و ورود افرادی که مسائل را از هم تفکیک نمی کردند و جامعه علم و دانش ضربه های شدیدی خورد.
هزارجریبی افزود: باید از علم و دانش افراد برای کشور استفاده کنیم چرا که با تفتیش عقاید باعث فرار مغزها از کشور شده ایم، دولت تدبیر و امید با امید بیشتر به جامعه دانشگاهیان و تحصیلکرده ها باید تواند از فن و حرفه در کنار علوم نظری استفاده کند.
وی گفت: با جناب دکتر غلامی در چندین جلسه در مجلس آشنا شده ام ایشان فردی تحصیلکرده و لایق است و مراتب را پلکانی طی کرده است، اگر ما هر فردی را به هر دلیلی برای مسندی قبول نداریم نباید شخصیتش را تخریب کنیم، که در احکام دینی تخریب بحثی بد و ناپسند است غیبت افراد بجا نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: شناختی از غلامی نداشتم اما با بررسی سوابق و برنامه هایشان متوجه شدم فرد مناسب و بابرنامه ای است هر یک از ما نمایندگان برای وزارت انتخاب شویم کامل نخواهیم بود و برای اجرای امور به معاون و مشاور ارشد نیازمند خواهیم بود.
این نماینده مجلس با اشاره به دلایل مخالفان، گفت: این را که مدرک گرایی شده است نباید به پای غلامی نوشت، بلکه باید از کسانی که در گذشته مسئول بودند سوال کرد، اکنون غلامی برای منافع دولت و اهداف تعیین شده برای تصدی وزارت علوم پیشنهاد شده است تا برنامه هایش را اجرایی کند.
وی در نهایت خواسته هایی از غلامی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم مطرح کرد و اظهار داشت: دانشگاه براساس نیاز جامعه دانشجو جذب نمی کند، به سمت مدرک گرایی رفته ایم، به تشکل ها و بسیج دانشجویی بی توجهی می شود، نظارت بر موسسات آموزش عالی قابل دفاع نیست، بنابراین از وزیر پیشنهادی می خواهم به این مسائل سروسامانی بدهد.
موافق وزیر پیشنهادی علوم: غلامی به مشکلات دانشگاههای دور از پایتخت آشناست
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، فعال کردن کرسیهای آزاداندیشی، شناخت مشکلات دانشگاههای دور از پایتخت و ارتقاء کیفیت آموزش با تاکید بر افزایش مهارت دانشآموختگان را از بخشهای مهم برنامه وزیر پیشنهادی علوم دانست.
حبیب الله دهمرده در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم، اظهار داشت: از 175 هزار دانشجوی اوایل انقلاب به 4 و نیم میلیون دانشجو در کشور رسیدهایم که این یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ویژگیهای برنامه آقای دکتر غلامی در حمایت از کارآفرینی در دانشگاه با توجه به بیکاری دانشآموختگان است، گفت: یکی از ویژگیهای دیگر برنامه وزیر پیشنهادی وزارت علوم حمایت از خیرین در ایجاد زیرساختهای علم و فناوری کشور که جزء سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و همچنین حمایت از ایجاد زیرساختهای دانشگاههای مناطق محروم و جدیدالتاسیس است.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فراهم کردن زمینه اجرای طرح آمایش آموزش عالی و برنامه ششم توسعه و روان سازی ارتباط بین دانشگاه و صنعت از دیگر نکات مهم برنامه وزیر پیشنهادی است، ادامه داد:همچنین پذیرش دانشجوی خارجی، تولید علم و تبدیل به فناوری، تقویت پارکهای علم و فناوری برای تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی، انتقال دانش فنی و توسعه شرکتهای دانش بنیان، ارتقاء کیفیت آموزش با تاکید افزایش مهارتهای دانش آموختگان نیز از بخشهای مهم برنامه آقای غلامی برای وزارت علوم است.
وی ادامه داد: حذف رشتههای ناکارآمد و راهاندازی رشتههای جدید بین رشتهای و مورد نیاز جامعه، تاسیس زیرنظامهای آموزش عالی از قبیل علمی کاربردی، فنی و حرفهای، آموزشهای از راه دور، مجازی و غیر دولتی از برنامههای وزیر پیشنهادی است.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در خصوص برنامههای مهم آقای غلامی به بازنگری در ساختار راهبردی وزارت علوم در حوزه تصدیگری و اهتمام ویژه به سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت، انسجام بخشی سیاستگذارهای علمی وفناوری کشور در تعامل با شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش و تحقات مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
وی گفت: همچنین به کارگیری افراد توانمند و شایسته در مدیریتهای کلان آموزش عالی و عدم دخالت سیاسی کاری در تصمیمگیری، فعال کردن کرسیهای آزاد اندیشی در چارچوب نقشه جامع علمی کشور، تحول در علوم انسانی، توسعه تشکلهای دانشی، فرهنگی، سیاسی، صنفی و بهرهگیری از ظرفیت آنان در کمک به اداره بهتر دانشگاهها از برنامههای وزیر پیشنهادی است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نزدیک به ربع قرن است که ایشان را میشناسم و مدت زیادی با یکدیگر رئیس دانشگاه بودهایم و با افراد زیادی در ارتباط بوده است، گفت: ایشان فردی متدین و ولایی است و توانایی مدیریت بیحاشیه دانشگاهها را دارد.
وی با تاکید بر اینکه اعتدال در باور و اعتقاد و توجه به منویات رهبری در دانشگاهها از خصوصیات فردی آقای غلامی است، عنوان کرد: وزیر پیشنهادی علوم به اقتصاد مقاومتی، استفاده از مدیران شایسته یعنی شایسته سالاری و اسلامی کردن دانشگاهها اعتقاد دارد و یکی دیگر از نقاط قوت ایشان در این است که چندین سال رئیس دانشگاه بوده و سابقه ریاست در دانشگاه شهرستان را دارد که خود نوید شناخت دانشگاههای دور از پایتخت و مشکلات کل آموزش عالی را میدهد.
نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: به فرموده امام (ره) دانشگاه اسلامی دانشگاهی است که مشکلات مردم را حل کند یعنی خدمت بی منت به مردم داشته باشد ، که میتواند بهترین عبادت باشد، درخواست من این است که به وزیر پیشنهادی وزارت علوم رای بالایی دهید.
مخالف وزیر پیشنهادی علوم: برنامههای غلامی کامل و برگرفته از اسناد بالادستی نیست
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی از بی توجهی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به احیای سرفصلهای دانشگاههای کشور و دیپلماسی علمی در برنامههایش انتقاد کرد و گفت: برنامههای غلامی کامل و برگرفته از اسناد بالادستی نیست.
جهانبخش محبینیا در نشست علنی امروز (یکشنبه، 7 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با منصور غلامی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به محور وظایف این وزارتخانه افزود: وظیفه دانشگاهها و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سه سطر "آموزش"، "تربیت کادر مناسب برای اداره مملکت در سطوح متفاوت" و "تولید علم" قابل بیان است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی خطاب به نمایندگان و سران قوای مقننه و مجریه ادامه داد: آیا شما سروران، خواهران و برادران از وضعیت حاکم بر دانشگاهها رضایت دارید. آقای دکتر لاریجانی شما به عنوان رئیس محترم قوه تقنینی از اوضاع حاکم بر دانشگاهها رضایت دارید، آقای دکتر روحانی شما که به نوعی از اوضاع حاکم بر دانشگاهها گلهمند بودید، از شرایط کنونی دانشگاهها رضایت دارید.
محبینیا تاکید کرد: اگر در سطح عمومی نظرسنجی کنید، به این نتیجه میرسیم که، بیشتر ما از اوضاع حاکم بر فضای دانشگاهها رضایت نداریم، به این دلیل که در انتخاب وزیران، مدیران و امانتداران ملت بزرگ و در عین حال مظلوم بر اساس منطق و سوگندی که یاد کردهایم، پیش نمیرویم.
وی یادآور شد: هماکنون اکثر ما به دنبال آن هستیم که، رفتار آقای غلامی با من خوب است یا نه و روش وی برای اداره وزارت علوم به درد حوزه انتخابیه ما میخورد، یا فردا در فراکسیون سیاسی که در آن فعال هستیم میتواند ایفاکننده توقعات جناحی و سیاسی ما باشد یا خیر.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این شرایط نحوه تصمیم گیریها نشان میدهد، پیمانه دست من نیست و ظاهرا از مأوا و منشأ الهی خارج است، چرا که همه شما از شرایط موجود مینالید، اما در نهایت از ماست که بر ماست، مگر بعد از تعیین وزرا ازجانب رئیس جمهور، ما نباید در تایید آنها رأی بدهیم، مگر دست ما را در تحقیق و تفحص، سوال و استیضاح بستهاند؟
وی افزود: براساس تبصره یک ماده 226 آییننامه داخلی نمایندگان مجلس مکلف هستند، دیدگاههای فردی و برنامههای وی را مورد ارزیابی قرار دهند، البته قطعا در دیدگاههای فردی وی ایرادی وجود ندارد، کما اینکه انسانی است صاحب اخلاق، متدین و انقلابی که در اختیار انقلاب بوده است، اما ایرادی که به وی وارد است این بوده است که از توانایی لازم برای اداره وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برخوردار نخواهد بود.
محبینیا خطاب به وزیر علوم اظهار کرد: من به دلیل پذیرش این مسئولیت از شما گلهمند هستم، چرا که اگر به یاد داشته باشید در نشستی که با شما داشتم به این مهم اشاره کردم که برنامههای شما کامل نیست و برگرفته از اسناد بالادستی جمهوری اسلامی است که تنها آنها را تقسیم بندی کرده اید اما در تدوین متن خود نیز دقت لازم را نداشته اید.
وی با انتقاد از بی توجهی وزیر پیشنهادی علوم به موضوع استقلال دانشگاهها در برنامه ای که برای اداره این وزارتخانه ارائه کرده است، خطاب به نمایندگان خاطرنشان کرد: آیا تلاش همه ما در جهت رسیدن دانشگاه ها به استقلال نبوده است، کما اینکه بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا در پی استقلال مالی به توسعه علم و فناوری رسیده اند و این در حالی است که در برنامه آقای غلامی هیچ اشاره ای به استقلال دانشگاه ها نشده است و همین امر باعث می شود که کنترل امور در این حوزه در 4 سال آینده از دست خارج شود و نتیجه اینکه به این امر اشاره می شود که به طور مثال آقای فرهادی فرد خوبی بود اما بد عمل کرد؟
محبی نیا با یادآوری اینکه 40 سال از اداره دانشگاه های کشور توسط ما می گذرد اما تاکنون به نتیجه مطلوب دست نیافته ایم، خطاب به غلامی افزود: شما به عنوان فردی که به مدت 15 سال در دانشگاه ها فعالیت کرده است، برای به روز رسانی سرفصل های دانشگاه ها چه برنامه هایی ارائه کرده اید؛ آن هم در شرایطی که در بسیاری از دانشگاه ها سرفصل های علم و سیاست و جامعه شناسی را فردی تنظیم می کند که ادعا کرده فیزیک خوانده است و تفکر فلسفی دارد، جای تاسف دارد که گروه های علمی، استادان و روسای دانشگاه ها خبر ندارند که ما از نظر سرفصل های دانشگاه ها 30 سال عقب هستیم و هیچ کس هم نگران این موضوع نیست.
وی با اشاره به اهمیت دانش بنیان کردن فضای جامعه تاکید کرد: مسأله دانش بنیان کردن جامعه، اقتصاد و سیاست از طریق دانشگاه ها در سطح جهان تا جایی اهمیت دارد که دانش بنیان کردن جامعه با اداره بخش های کلان پیوندی تنگاتنگ دارد به گونه ای که در سایر کشورها شرکت های دانش بنیان اطراف دانشگاه ها فعالیت می کنند.
محبی نیا ضمن یادآوری نقش دکتر ستاری در دانش بنیان کردن دانشگاه هایی همچون دانشگاه صنعتی شریف از مدرک گرایی شدن بخش اعظمی از کشور تصریح کرد: آقای غلامی در برنامه شما اشاره ای به رفع معضل مدرک گرایی نشده و این در حالی است که این موضوع جامعه ایران را خفه کرده در این باره این برنامه سکوت داشته است همچنین در حوزه توانمندسازی استادان در این برنامه با سکوت مواجه می شویم.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون از ظرفیت بسیاری از استادان نخبه در دانشگاه ها استفاده نمی شود و حتی بسیاری از آنها را به دلایل مختلف مورد آزار قرار داده ایم.
این نماینده مردم در مجلس دهم با انتقاد از عدم پرداختن به دیپلماسی علمی در برنامه وزیر پیشنهادی علوم خطاب به وی گفت: بی تردید نمی توان تنها با شعار کشور را اداره کرد چرا که شما زمانی می توانید دیپلماسی علمی، توانمندسازی و استقلال مالی دانشگاه ها را عملیاتی کنید که به این موارد در برنامه خود اشاره کرده و برای آن راهکاری اندیشیده باشید بنابراین نمی توان با بیان جمله من آنم که رستم بود پهلوان ادعا کنید هر آنچه را دیگران انجام داده اند انجام خواهید داد بنابراین در این شرایط بعد از گذشت 4 سال ادعا می کنید متاسفانه شاخص های علمی ما در مقایسه با سایر کشورها از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست ضمن اینکه برنامه های امروز آقای غلامی پاسخی درباره سوالاتی درمورد مسائل تحقیقاتی و پژوهشی ندارد.
وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: من پیشنهادی برای شما دارم مبنی بر اینکه اگر بتوانید آیین نامه داخلی مجلس را به این صورت اصلاح کنید که رأی گیری برای وزرا را در دو مرحله تایید صلاحیت فردی و تایید برنامه هایشان انجام دهید و چنانچه فرد در مرحله تایید برنامه به اکثریت آراء دست نیافت فرصتی یکی دو ماهه برای اصلاح برنامه هایش تعیین کنیم تا با اعمال تغییراتی به نتیجه مطلوب دست یابد در غیر این صورت فعالیت های سابق خود را پی بگیرد.
محبی نیا خطاب به وزیر پیشنهادی علوم گفت: براساس میانگین در آمار نحوه فعالیت دانشگاه ها به این نتیجه می رسیم که در 25 سال گذشته از برنامه شما به عنوان راهنمای عمل برای اداره دانشگاه ها استفاده کرده ایم ما تاکنون در زمینه اداره دانشگاه به کجا رسیده ایم که بخواهیم این روش را تداوم بخشیم.
وی تاکید کرد: ایران از نظر تعداد دانشگاه ها مقام دوم و به نسبت جمعیت دانشگاهی مقام اول را در سطح جهان دارد و این در حالی است که چین با وجود یک میلیارد و 300 میلیون جمعیت از دانشگاه کافی برخوردار نیست بنابراین با قاطعیت می گویم که باید برنامه جامعی در جهت اداره صحیح دانشگاه ها ارائه شود.
محبی نیا خطاب به نمایندگان از آنها خواست با توجه به شرایط نامناسبی که بر دانشگاه ها و وضعیت استادان نخبه بر کشور حاکم است در جهت تحقق مطالبات عمومی با عدم رأی مثبت به غلامی برای انتخاب یک نیروی قدرتمند به منظور فعالیت در سمت وزیر علوم اقدام کنند تا وی در همان سمت ریاست دانشگاه همدان به فعالیت خود ادامه دهد و مجلس نیز فرد دیگری را برای اداره بهتر بیش از 2000 دانشگاه کشور انتخاب کند.
وزیر پیشنهادی علوم : هرگز از هیچ امتیاز ویژه ای برخوردار نبوده ام
وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: سرمایه ای جز سادگی و صراحت و صداقت ندارم و هرگز از هیچ امتیاز ویژه ای برخوردار نبوده ام .
منصور غلامی در جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم در مجلس شورای اسلامی پس از تقدیر و تشکر از مسولان درباره انتخاب او به عنوان وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری افزود : من اگر امروز توفیق قرار گرفتن در این آزمون را دارم با حمایت خداوند و دانشجویان و همه قوای کشور است و با آگاهی از سنگینی این بار مسئولیت وظیفه خود دانستم که اعتبار و تجربه چندین ساله خود را در خدمت دولت تدبیر و امید قرار دهم .
وی گفت: قبل از من بزرگوارانی این مسئولیت را برعهده داشتند و حافظه تاریخی دانشگاهیان و دانشجویان نام نیک این افراد را به ویژه استادان در دولت یازدهم به خاطر داشته است .
غلامی با بیان اینکه خود را متعهد به قانون و اتخاذ رویکردهای تحول آفرین به تناسب اولویت ها و مسائل پیش روی دانشگاه می دانم اظهار داشت: سرمایه ای جز سادگی و صراحت و صداقت ندارم و هرگز از هیچ امتیاز ویژه ابی برخوردار نبوده ام .
وزیر پیشنهادی علوم ،تحقیقات و فناوری افزود : خدمت را از پایین شروع کردم و اکنون با تجربه 12 ساله خود نامزد مسئولیت در وزارت علوم شدم و از دل دانشگاهی بر آمده ام که اندیشه تحول در دانشگاه ایرانی در دانشگاه بوعلی سینای همدان آغاز شد .
غلامی به رویکرد اصلی خود اشاره کرد و افزود : رویکرد اصلی من دانشگاه محوری برمبنای عمل با تاکید بر استقلال دانشگاهها در انجام وظایف است .
باید دست به دست هم دهیم تا این وزارتخانه محور توسعه علمی کشور شود
وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری گفت: ارتقای کیفیت آموزشی ، بکارگیری توان مراکز تحقیقاتی در خدمت جامعه و استفاده از ظرفیت ها برای ایجاد اشتغال از مهمترین برنامه های این وزارتخانه است.
منصور غلامی در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری در مجلس افزود: من برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی که استقلال ،آزادی ، جمهوری اسلامی است همواره می کوشم تا در چارچوب قانون اساسی و بیانات مقام معظم رهبری علاوه بر انجام دادن درست مسئولیت های علمی و دانشگاهی در قبال تحولات جامعه حساس باشم.
وزیر پیشنهادی علوم با بیان اینکه دانشگاه را محل اصلی رشد و توسعه علمی می دانم گفت : آزادی های علمی و اجتماعی، رعایت حقوق شهروندی، رعایت حقوق استاد و دانشجو و فراهم آوردن محیطی سرشار از امید و نشاط لازمه حیات دانشگاه است.
وی افزود : نهاد دانشگاه در باور من عبادتگاهی است که هر کسی وارد آن می شود باید ارتقاء اخلاقی پیدا کند.
غلامی ادامه داد: با وجود اینکه از میان اصلاح طلبان برخاسته ام، باور دارم اصولگرا و اصلاح طلب می توانند دور یک میز جمع شوند و برای سرفرازی ایران تلاش کنند؛ من چشمم را بر حقیقت ها نمی بندم.
وی گفت: جلسات فراوانی را با کمیسیون ها، استادان و دانشجویان داشتم و نقدها و نگرانی هایشان را دنبال کردم، اگرچه در بسیاری از موارد خود را مصداق آن نقدها نمی دانم اما به نظرم اصولگرا و اصلاح طلب، دانشجو، مدیر و.... حق دارند حساس باشند و باید قدردان حساسیت آنها بود.
وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری گفت:گفتگو راه پیش روی ماست ، باید گفت و گو کردن بر سر مسائل خرد و کلان خود را بیاموزیم و یاد بگیریم که گفتگو درمان هر نوع سوء تفاهم است.
غلامی افزود: آمده ام که باری از مسئولیت های آموزش عالی بردارم ، ضیاء هاشمی در این مدت به خوبی از پس سرپرستی وزارت علوم برآمد و در صورت رأی شما ، از این پس من عهده دار این مسئولیت خواهم بود.
وی ادامه داد: باید همه دست به دست هم دهیم که این وزارتخانه محور توسعه علمی کشور شود.
غلامی افزود : من برای حفظ وضع موجود نیامده ام بلکه آمده ام تا با همکاری مدیرانی متعهد، اندیشمند و شایسته تحول ایجاد کنم ، کیفیت آموزش را ارتقاء دهم و توان مراکز تحقیقاتی را در خدمت جامعه بکار گیرم و همچنین از ظرفیت ها برای ایجاد اشتغال استفاده کنم.
استفاده از ظرفیت ها برای ایجاد اشتغال
وزیر پیشنهادی علوم گفت: استفاده از ظرفیت ها برای ایجاد اشتغال و ماهیت عملیاتی در راستای بنیاد برنامه اجرایی درجهت تحقق اهداف آموزش عالی و نظام پژوهشی کشور استوار است.
منصور غلامی در ادامه جلسه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم ، تحقیقات و فناوری در مجلس افزود: در این راستا علاوه بر اخذ نظرات سایر و راهگشای برخی از روسای دانشگاه های کشور در نشستی حضوری با روسای 13 دانشگاه سطح اول کشور از تجارب و پیشنهادهای سازنده آنها نیز به طور مستقیم بهره برده ام و مهمترین این برنامه ها که رویکردهای اجرایی آن بر مبنای اسناد فرادستی اتخاذ شده است ارائه می شود.
وی ادامه داد: این برنامه ها مستخرج از مصوبات مجلس که مصوبات خود نمایندگان محترم هست ، بوده است و برای اجرای آنها حتما راهکارهای عملی و کارگروه های تخصصی ساماندهی و سازماندهی خواهد شد تا به نحو احسن با رعایت شرایط روز و شرایط زمان اجرایی شود.
غلامی ، تاکید بر افزایش مهارت آموزی در دانش آموختگان، حذف رشته های ناکارآمد و راه اندازی رشته های جدید بین رشته ای متناسب با نیاز جامعه ، استفاده از دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری در کمک به دستگاه های مسئول برای رفع بحران های پیشرو نظیر اشتغال ، آسیب های اجتماعی، مشکلات اقتصادی ، ماموریت گرا کردن دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پژوهشی و فناوری به ویژه مراکز تازه تاسیس ، سوق دادن تدریجی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به سمت دانشگاه های جامعه محور کارآفرین و خلاق که حل مشکلات جامعه را مد نظر قرار دهند ، اهتمام ویژه به علوم انسانی به عنوان زیرساخت تولید فکر و اندیشه و پیشگام هدایت و راهبری جامعه و نهادینه کردن کرسی های آزاد اندیشی ، عقلیت پارک های علم و فناروی برای تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه و موسسات پژوهشی و فناوری ، انتقال دانش فنی و توسعه شرکت های دانش بنیان متناسب با اقتدار و از هر منطقه و استان را از برنامه های ارتقاء کیفی آموزش دانست.
وی همچنین توسعه دیپلماسی علمی که از تاکیدات مقام معظم رهبری نیز است ، توسعه همکاری های بین المللی به ویژه با کشورهای همسایه و منطقه و استفاده از ظرفیت های علمی ایرانیان متخصص مقیم خارج از کشور و همچنین افزایش جذب دانشجوی خارجی برای تحصیل در جمهوری اسلامی ایران، تداوم و تقویت و توسعه نیازهای خیرین و نیکوکاری به منظور کمک به توسعه علم و فناوری، توسعه مشارکت بخش غیردولتی در حوزه علم و فناوری با رعایت قانونمندی همراه با نظارت و رعایت استاندارهای آموزش عالی، توسعه تشکل های دانشجویی ، فرهنگی، سیاسی ، فکری و بهره گیری از ظرفیت های آنها در اداره کمک آنها در دانشگاهها به ویژه در عرصه های فرهنگی ، اجتماعی ، تربیتی جامعه دانشجویی را از دیگر برنامه های ارتقاء کیفی آموزش برشمرد.
فعالیت تشکل های دانشجویی به شرط رعایت قانون نباید محدود شود
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری گفت: تلاش من برای ارتقای وضع موجود دانشگاه ها و جلب مشارکت تمام اعضای خانواده بزرگ آموزش عالی، تأکید بر محوریت قانون، تفاهم و تعامل همگانی، ایجاد و توسعه امنیت دانشگاهی و کاستن از نگاه امنیتی به آن است.
منصور غلامی در جلسه بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری در صحن مجلس شورای اسلامی افزود: رشد قابل توجه دانشجویان دختر در دانشگاه ها فرصت مهمی به تحول و توسعه اجتماعی در کشور داده است بر همین اساس نقش آفرینی جامعه زنان در توسعه همه جانبه و فراگیر از اهمیت بالایی برخوردار بوده و مستلزم توجه ویژه است.
وی گفت: بر ایجاد فضای ضابطه مند و امن سازی فضای دانشگاه برای رونق بخشیدن به فعالیت های قانونمند فرهنگی، اجتماعی و سیاسی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان و اجتناب از برخوردهای انضباطی با رویکرد سیاسی و امنیتی تأکید می کنم.
غلامی افزود : هیچ تشکل دانشجویی به شرط رعایت قانون نباید با محدودیت فعالیت در دانشگاه ها روبرو باشد.
وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فنآوری افزود: بدیهی است که دغدغه ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه دانشگاه و علوم و تحقیقات دارای جامعیت و شفافیت لازم بوده و راهگشاست.
غلامی گفت: من به پیوندهای هم سنگ میان شرایط مساعد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، نشاط، تحرک علمی، آموزشی و پژوهشی اعتقاد دارم و تعالی بخشی و نهادینه ساختن آن را از رسالت های انقلابی در کشور می دانم.
وی افزود: حضور چند روزه من در مجلس شورای اسلامی و گفت و شنود با نمایندگان محترم و مشاهده توان کارشناسی، دلسوزی و علاقه مندی در کمیسیون های گوناگون بویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات و تجربه همکاری با نمایندگان مجلس در بیش از 12 سال مسئولیت، احساس خوب و نویدبخشی درخصوص ضرورت بهره گیری از این ظرفیت در آینده در من ایجاد کرده است.
وزیر پیشنهادی علوم با تشکر از نمایندگانی که با عنوان مخالف صحبت کردند گفت: تذکر بسیاری از نکات خوبی که نمایندگان مخالف در بحث ها داشتند در متن برنامه ها و ان شاء الله در آیین نامه های اجرایی مورد توجه قرار گرفته و قرار خواهد گرفت و همچنین از نمایندگانی که با صحبت های موافق خود، امید و تعهد بیشتر را در اجرای برنامه ها در بنده زنده کردند تشکر می کنم.
غلامی افزود: امیدوارم کسب رأی اعتماد از شما نمایندگان محترم پشتوانه ای برای دولت تدبیر و امید و جامعه دانشگاهی و پیشرفت علمی و فرهنگی کشور باشد و اگر توفیق کسب رأی اعتماد از شما داشتم بتوانم با تشکیل کارگروه های تخصصی و فکری، حرکتی وسیع و جدید را در تمامی برنامه ها آغاز کنم.