• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۰۴۲۹۶۵
تاریخ انتشار: ۰۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۶
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای طراحی و ساخته شد

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طراحی و ساخت خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای در این مؤسسه و با همکاری مؤسسه دانش بنیان بهین فناوران برای نخستین بار در کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، سید مهدی میرزابابایی در این خصوص گفت: خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای یا (Parabolic Solar Cooker) با انعکاس اشعه خورشید در نقطه کانونی کار می‌کند، به طوری که با قرار دادن ظرف غذا می‌توان انواع غذا‌ها و سرخ کردنی‌ها را با حرارت ملایم طبخ کرد.

وی با بیان اینکه دمای ایجاد شده در محفظه پخت این نوع اجاق‌ها بالاتر از دمای پاستوریزاسیون است افزود: امروزه بهره برداری از انرژی خورشیدی گستره بسیار وسیعی دارد که یکی از آن‌ها استفاده در طبخ غذا است.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: از خوراک پز‌های خورشیدی می‌توان در مکان‌هایی مانند مراکز تفریحی، پارک ها، ویلاها، کافه‌های بین راه، روستا‌ها و مناطق عشایری استفاده کرد.

میرزابابایی افزود: همچنین در مواقع بحران و حوادث غیر مترقبه که تأسیسات برق و گاز تخریب شده اند این اجاق کارآیی قابل توجهی دارد.

وی ادامه داد: استفاده از انرژی خورشیدی ضروری‌ترین و مهمترین راهکار برای رسیدن به توسعه پایدار کشور است، زیرا که استفاده از این نوع انرژی سهم بالایی در سبد انرژی کشور‌های توسعه یافته دارد.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه از میان تمامی انواع انرژی‌های تجدید پذیر انرژی خورشیدی بالاترین مزیت و پایداری را به لحاظ سهولت دسترسی دارد، گفت: به رغم اینکه کشور ما با حدود ۳۰۰ روز آفتابی، بالاتر از میانگین جهانی در این زمینه قرار دارد متأسفانه سهم قابل ملاحظه‌ای در استفاده از این انرژی رایگان و لایزال ندارد.

وی درباره مزایای استفاده از انرژی پاک و رایگان خورشید افزود: حرارت دهی ملایم، حفظ مواد مغذی و طعم طبیعی غذا، کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، جلوگیری از تخریب جنگل‌ها و مراتع برای مصارف پخت و پز در طبیعت و صرفه جویی در هزینه مصرف سوخت از جمله مزایای استفاده از خوراک پز خورشیدی صفحه‌ای است.

میرزا بابایی با اشاره به مراحل تجاری سازی دستگاه گفت: طرح ساخت خوراک پز خورشیدی در قالب یک طرح پژوهشی با مشارکت مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی و مؤسسه دانش بنیان بهین فناوران صنعت سناباد با موفقیت اجرا شده است و هم اکنون مراحل تجاری سازی خود را طی می‌کند.

وی افزود: در حال حاضر نمونه خارجی این دستگاه برای تحویل در ایران حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان قیمت دارد؛ اما قیمت نمونه داخلی ساخته شده حدود یک و نیم تا ۲ میلیون تومان است.

میرزابابایی محدویت منابع انرژی فسیلی از یک سو و آلودگی‌های ناشی از مصرف بالای آن را مبین این مسأله دانست که استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر امری انتخابی نیست و گفت: استفاده از انرژی‌های پاک و تجدید پذیر برای کشور ضروری و اجتناب ناپذیر به شمار می‌رود و این موضوعی است که کشور‌های توسعه یافته ضمن درک آن؛ سرمایه گذاری‌های هنگفتی را در این زمینه داشته اند.

عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: متأسفانه در کشور ما به دلایل گوناگون استفاده از انرژی خورشیدی مورد توجه قرار نگرفته است و در حال حاضر از شاخص‌های جهانی در استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به صرفه جویی اقتصادی و حفظ محیط زیست با استفاده از این دستگاه گفت: در حال حاضر هزینه جهانی برای جوش آوردن یک لیتر آب توسط اجاق گاز و یا اجاق برقی چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان است؛ این در حالی است که روزانه لازم است میلیون‌ها متر مکعب آب توسط انرژ‌های فسیلی برای مصارف مختلف جوشانده شود و ضمن آلودگی محیط زیست باعث هدر رفت سرمایه‌های ملی می‌شود.

میرزابابایی با اشاره به مشخصات خوراک پز خورشیدی ساخته شده در این مؤسسه افزود: این خوراک پز که با ۲ کاربری مجزا طراحی و ساخته شده است با نمونه خارجی خود قابل رقابت است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکست چادرملوی اردکان در انزلی مقابل ملوان
رایزنی برای تاسیس مدرسه سوارکاری در تهران
برف روبی بیش از ۳۷۰۰‌ کیلومتر از محورهای مواصلاتی آذربایجان غربی
برپایی کارگاه ارتقای مهارت‌های ارتباطی و مدیریت هیجان در آباده
ثبت‌نام آزمون قرآنی «فجر ۲» تا ۲۲ بهمن ادامه دارد
آمادگی سیستان و بلوچستان برای برگزاری رویداد رسانه‌ای ایران جان
پرداخت کامل پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴
شادمانی مردم از بارش رحمت الهی درآذربایجان غربی
برگزاری همایش زنده نامان در تبریز
کاهش دما از فردا در استان همدان
عارف: ناترازی‌ها با اتکاء به علم و فناوری حل شوند
اقامه نماز جمعه در همه شهرستان‌های گیلان
بازگشت ملوان به مسیر برد با شکست چادرملو
ایران جان فرصتی برای تبادلات عمیق فرهنگی
آغاز به کار هیأت اندیشه‌ورز زنان و خانواده در کرمان
بهره‌برداری و کلنگ‌زنی دو طرح بزرگ صنعتی و انرژی
حمله تروریستی به جایگاه سوخت در قزوین؛ هفت مدافع امنیت به شهادت رسیدند  
رونمایی از دستاورد‌های دارویی ایران؛ بزودی
مردم ایران در زمین دشمنان بازی نخواهند کرد
سهام همشهری و شهروند در مسیر عرضه در بازار سرمایه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
استان یزد بارانی ‌می‌شود
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)