• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۱۳۹۳۲
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
سیاسی » مجلس
در مجلس مطرح شد؛

دغدغه‌های مردم از زبان نمایندگان مردم

شماری از نمایندگان مردم امروز سوالات و دغدغه‌های خود را از رئیس جمهور به طور مشروح مطرح کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، محور ­سؤالات ۸۲ تن از نمایندگان مجلس از رئیس جمهور را در جلسه علنی قرائت کرد.

>> دهقان، نماینده طرقبه و چناران:
ده‌ها میلیارد دلار صرف واردات کالا‌های لوکس شده است
سوال نمايندگان مجلس از رئيس جمهورمحمد دهقان به عنوان اولین نماینده سوال کننده از رئیس جمهور با یادکردی از شهیدان رجایی و باهنر و تبریک به رئیس جمهور و اعضای هیات وزیران به مناسبت هفته دولت افزود: جناب آقای رئیس جمهور جنابعالی بار‌ها در بیانات و برنامه‌های خودتان تاکید فرمودید که امور کشور باید با کارشناسی و توجه به خردجمعی انجام گیرد. من به عنوان نماینده‌ای از نمایندگان سوال کننده و به وکالت از بخش مهمی از ملت بزرگ ایران که بار سنگین تورم و گرانی کمر آن‌ها را خم کرده است از جنابعالی می‌پرسم کدام کارشناس تجویز کرده بود که دولت جنابعالی در این دو سه سال گذشته به ویژه در این چندماهه اخیر ده‌ها میلیارد دلار ارز کشور را بدون برنامه برای واردات کالای لوکس و غیرضرور اختصاص دهد.
نماینده چناران و طرقبه گفت: جناب آقای رئیس جمهور زمانی که برادر عزیزمان جناب آقای جهانگیری ارز ۴۲۰۰ تومانی را اعلام کرد و گفت: هرکه هرچه می‌خواهد بیاید بگیرد عمده کارشناسان در همان زمان بر اشتباه بودن این تصمیم غیرقانونی دولت تاکید کردند.
وی با اشاره به اینکه مجلس در این زمینه طرح دوفوریتی آماده کرد تا جلوی آن را بگیرد، افزود:، ولی دولت جنابعالی مقاومت کرد و سه و نیم ماه طول کشید که نظر کارشناسان و نظر مجلس را بپذیرید و در این سه ماه و نیم چه خسارت‌ها که به کشور وارد نشد.
کدام کارشناس تجویز کرده بود که دولت جنابعالی به ویژه در چندماهه اخیر ده‌ها میلیارد دلار ارز کشور را بدون برنامه برای واردات کالای لوکس و غیرضرور اختصاص دهد.
دهقان تصریح کرد: آقای رئیس جمهور همه مردم و همه مقامات و نمایندگان مجلس از جنابعالی و دولت خواستند که فهرست گیرندگان ارز را منتشر کنید تا کالا‌های واردشده با ارز چهار هزار و دویست تومان را در بازار به قیمت ۱۰ هزار تومان نفروشند.
وی افزود: شما چند شب پیش فرمودید که باید این کار بشود، شما رئیس جمهور هستید چه کسی باید انجام بدهد؟ بعضی از دولتمردان از چه می‌ترسند چرا لیست دریافت کنندگان ارز را منتشر نمی‌کنند؟
نماینده چناران و طرقبه در مجلس گفت: اگر کسی رانتی نخورده و اگر فسادی نبوده است چرا در برابر خواست قانونی مردم مقاومت می‌شود.
دهقان افزود: جناب آقای روحانی دولت جنابعالی در زمانی که مردم تحت تاثیر فشار سنگین گرانی و تورم قرار داشتند و دارند و نگران وضعیت اقتصادی خودشان و فرزندانشان بودند صد‌ها میلیون دلار ارز کشور را برای سفر‌های غیرضرور خارجی اختصاص داد تا افرادی به صورت رایگان آنتالیا و مالزی و ... بروند و برگردند و متاسفانه مدیریت کشور را به تمسخر بگیرند.
وی گفت: واقعا تشخیص این مساله سخت بود که دولت جنابعالی چهار ماه بعد از آنکه صدای همه درآمده بود متوجه این موضوع شد و ارز سفر‌های تفریحی را قطع کرد.
شما بعد از این همه خساراتی که به کشور وارد شد جدیدا وزیر نفت را مامور کردید که با شرکت‌های شبه دولتی و خصوصی که ارز را به بازار ثانویه نمی‌فروشند برخورد کنند چرا این کار را چهار پنج ماه پیش نکردید که این همه خسارت به کشور وارد شده است.
دهقان افزود: از این تاسف بارتر این بود که در زمان تحریک تقاضا و دعوت دلالان برای خرید ارز دولتی، عملا با بی توجهی جلوی ارز و توزیع دلار و یورو را گرفتند که در بازار توزیع نشود هر طوری برنامه ریزی شد که ارز ناشی از صادرات در بازار توزیع نشود و اگر کسی هم می‌خواست ۱۰ هزار دلار ارز خود را در بازار بفروشد با او به عنوان قاچاقچی برخورد می‌کردند و هم همه صرافی‌ها را با یک چوب زدند و بستند.
وی گفت: وقتی تقاضا زیاد می‌شود و آقای جهانگیری می‌گوید هر کسی هر قدر ارز می‌خواهد بیاید و بگیرد و از آن طرف جلوی عرضه گرفته می‌شود و فضا امنیتی می‌شود معلوم است ارز از سه هزار و ۵۰۰ تومان به حدود ۱۱ هزار تومان افزایش پیدا می‌کند.
نماینده چناران و طرقبه با بیان اینکه این خیلی هوش و علم بالا نمی‌خواهد، افزود: جناب آقای رئیس جمهور ارز ناشی از صادرات کالا که توسط شرکت‌های شبه دولتی و به اصطلاح خصوصی تاسی می‌شود حدودا براساس نظر کارشناسان هر سه ماه حدودا ۹ تا ۱۰ میلیارد دلار است متاسفانه در این مدت کمتر از دو میلیارد دلار به بازار توزیع شد این شرکت‌ها که مدیریت آن‌ها تحت تاثیر پنج وزارتخانه است وزارتخانه نفت و صنعت و اقتصاد و رفاه و دفاع یا ارز را احتکار کرده اند یا برخلاف قانون آن را صرف جا‌های دیگر کرده اند.
دهقان گفت: شما بعد از این همه خساراتی که به کشور وارد شد جدیدا وزیر نفت را مامور کردید که با شرکت‌های شبه دولتی و خصوصی که ارز را به بازار ثانویه نمی‌فروشند برخورد کنند چرا این کار را چهار پنج ماه پیش نکردید که این همه خسارت به کشور وارد شده است.
وی افزود: جناب آقای رئیس جمهور اگر شما توان نداشتید چرا دولت شما آمد بازار را تحریک کرد و مردم را برای خرید سکه به صف کرد و بیش از ۶۱ تن سکه را به کمتر از نصف قیمت به تعداد معدودی فروخت و هزاران میلیارد تومان سرمایه مردم را به جیب تعدادی دلال و سودجو واریز کرد.
اگر ذخایر طلای شما به اندازه کافی بود چرا فروش آن را قطع کردید که سکه از یک و نیم میلیون تومان به حدود ۴ میلیون تومان افزایش پیدا کند.
دهقان گفت: اگر ذخایر طلای شما به اندازه کافی بود چرا فروش آن را قطع کردید که سکه از یک و نیم میلیون تومان به حدود ۴ میلیون تومان افزایش پیدا کند.
وی افزود: مگر شما و دولت ارزیابی از ذخایر طلای خودتان نداشتید؟ یک آدم بازاری با پنج کلاس سواد حساب انبار و حساب مدیریت کار خودش را دارد چطور دولت با این همه ژنرال و این همه مدیر و این همه کارشناس این مسایل ضروری را یا تشخیص نداد و یا حداقل دیر تشخیص داد.
این نماینده مجلس گفت: این بی تدبیری‌ها موجب شد ارزش پول ملی به یک سوم تا یک چهارم کاهش پیدا کند به قیمت خالی کردن جیب مردم خالی کردن سفره مردم ده‌ها هزار میلیارد تومان بعضی کارشناسان معتقدند بیش از ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان پول به جیب تعدادی آدم مفت خور و درصدی اندک از ثروتمندان واریز شد.
دهقان افزود: ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی می‌گوید هر کس با اهمال موجب تضییع حقوق دولتی شود علاوه بر مجازات کیفری باید خسارت آن را هم بدهد جنابعالی بفرمایید چه کسانی این خسارت را به کشور وارد کردند و چطور می‌خواهند جبران کنند.

>> فولادگر، نماينده اصفهان:
دولت به برنامه‌های پیشنهادی خود هم پایببند نبود
سوال نمايندگان مجلس از رئيس جمهورحمیدرضا فولادگر در جلسه سوال از رئیس جمهور در صحن علنی مجلس افزود: من در معرفی اعضای کابینه از مدافعان برنامه‌ها و وزیر پیشنهادی اقتصاد بودم، اما سوال اینجاست که چرا به همان برنامه‌هایی که پیشنهاد کرده بودید پایبند نبودید.
وی گفت: امروز بیش از همه مردم، تولیدکنندگان و پیمانکاران از مشکلات معیشتی، نقدینگی و ارزی رنج می‌برند در حالی که شما در سال ۹۲ گفته بودید مشکل اصلی کشور در ساختار‌های اقتصادی است نه تحریم ها، اما سوال اینجاست که آیا همچنان به همان گفته‌های خود پایبند هستید که اگر چنین است چرا برای وضعیت فعلی از آن زمان تاکنون برنامه‌ای نداشتید؟
فولادگر افزود: چرا به وعده‌های خود در زمینه ساماندهی وضعیت بانکی و پولی و ارزی عمل نکردید؟ از سوی دیگر برای بهبود وضعیت کسب و کار تاکیدات فراوانی داشتید، اما بیش از نیمی از احکام مربوط به این قانون اجرا نشده است.

متاسفانه دولت به طرح‌های پیشنهادی خود در دوره‌های یازدهم و دوازدهم هم پایبند نیست.

وی عملی کردن قانون رفع موانع تولید را هم از ضروریات بهبود وضعیت اقتصاد کشور دانست و گفت: متاسفانه به این مهم هم آنچنانکه باید عمل نشد این در حالی است که جنابعالی خود درباره موارد گوناگون تصمیم گیری‌های اقتصادی دولت قبل از خود ایراد می‌گرفتید، اما خودتان هم به آن مبتلا شدید.
نماینده مردم اصفهان راهکار اصلی برون رفت از شرایط فعلی اقتصاد را تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: سه سال قبل درباره تحقق اقتصاد مقاومتی هیأتی مرکب از سه قوه تشکیل شد، اما متاسفانه در عمل خروجی مورد نظر را نداشت که اگر در آن هیأت اقدامات جدی صورت می‌گرفت دیگر کار به اینجا نمی‌کشید که مقام معظم رهبری دوباره شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا را تشکیل دهند.

>> نقوی حسینی، نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا:
برای حفظ نظام، پای دولت می‌ایستیم
سوال نمايندگان مجلس از رئيس جمهورسیدحسین نقوی حسینی ضمن گرامیداشت هفته دولت افزود: امروز روز ملت، ​ دولت و مجلس است، همه ما می‌دانیم که اشتغال و بیکاری، ام الفساد همه مسائل کشور است.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا ادامه داد: آقای رئیس جمهور خانواده‌ای را در نظر بگیرید که بین یک تا پنج فرزند تحصیلکرده با مدارک عالی و با سن ۲۰ تا ۴۰ سال دارند که به جهت عدم اشتغال مجرد هستند و در خانه پدری با دستمزد پایین زندگی می‌کنند، آیا شب خوابتان می‌برد؟
وی افزود: آقای رئیس جمهور شما مجری قانون اساسی هستید اصول ۲۸، ۲۹ و ۳۴ قانون اساسی از شما خواسته است که برای ملت اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی ایجاد کنید، آقای رئیس جمهور به نمایندگان ملت بگویید که شورای عالی اشتغال که بالاترین مرجع تصمیم گیری شغل در این کشور است در طول پنج سال دولت شما، چند بار تشکیل شده است؟
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا گفت: بانک اطلاعات بیکاران و اشتغال که وعده دو دوره انتخاباتی شما بود، به کجا رسید و سرنوشت آن چه شد؟ طرح کارورزی شما به کجا رسید؟ شما مجری قانون اساسی هستید و باید پاسخگوی ملت باشید.
نقوی حسینی ادامه داد: آقای رئیس جمهور به دشمنانمان اعلام می‌کنیم ما امریکا را له می‌کنیم، ما تحریم‌ها را نابود می‌کنیم، ما پشت سر شما و در کنار شما هستیم، همه بدانند آن کسانی که فکر می‌کنند در نظام جمهوری اسلامی می‌توانند اختلاف ایجاد کنند، کور خوانده اند.

آقای رئیس جمهور اصول ۲۸، ۲۹ و ۳۴ قانون اساسی از شما خواسته است که برای ملت اشتغال مناسب، تامین اجتماعی و دستمزد مکفی ایجاد کنید

وی تصریح کرد: آقای رئیس جمهور، دولت محترم پشت سر رهبری حرکت کنید، همه ما در کنار شما هستیم و از شما حمایت می‌کنیم، در کنار هم و با هم حرکت بکنیم.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا با اشاره به بهره گیری از ظرفیت‌های داخلی افزود: آقای رئیس جمهور از ظرفیت‌های داخلی کشور استفاده کنید و به درون، سرمایه گذاران و نخبگان داخلی توجه کنید.
نقوی حسینی با بیان اینکه می‌توانیم تحریم‌ها را دور بزنیم اظهار داشت: اینقدر مرعوب تحریم نباشیم، نقدینگی در کشور هست، اما در منازل مردم دلار به اندازه کافی وجود دارد باید اعتماد ملت را جلب کنید.
وی با بیان اینکه اشتغال امروز مصیبت کشور است ادامه داد: ظرفیت‌های اشتغال مهم‌تر از شغل است، ​ به این اندازه روی بودجه و اعتبار برای ایجاد شغل مانور ندهید، بر روی ایجاد ظرفیت اشتغال فکر کنیم، ​ بخش مسکن را راه بیندازیم، زیرا ۳۰۰ نوع شغل در حوزه مسکن نهفته است.
نماینده مردم ورامین، قرچک و پیشوا تاکید کرد: بر اساس آماری که خود شما اعلام کردید بیش از ۵۰۰۰ مرکز تولیدی و خدماتی که منشا ظرفیت شغل است تعطیل شده است، کمک کنید این مراکز فعال شوند.
نقوی حسینی گفت: آقای رئیس جمهور ما اختلاف سیاسی داریم، ولی امروز روز منافع ملی کشور، روز عزت ملت ایران و به تعبیر شما امروز روز سخت کشور است، مرد کسی است که روز سخت کشور پای نظام بایستد.
وی تاکید کرد: ما برای حفظ نظام جمهوری اسلامی ایران پای دولت شما می‌ایستیم.

>> فرهنگی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو:
آقای رئیس جمهور تاکنون کدام اقدام اصلاحی را انجام دادید
دغدغه‌های مردم از زبان نمایندگان مردممحمدحسین فرهنگی خطاب به رئیس جمهور افزود: در ابتدای شروع دولت شما تصویر موفقی از دوره‌های مدیریتی خود در اقتصاد کشور ترسیم کردید. رکود از مسائلی نیست که در ماه‌های اخیر رخ داده باشد بلکه در طول دولت جنابعالی بر اقتصاد کشور حاکم بود و فقدان مدیریت کارآمد باعث استمرار آن شد.
فرهنگی ادامه داد: نبود برنامه عملیاتی برای خروج از رکود برای اصلاحات اقتصادی مورد نیاز تشدید شد و اوج گیری آن را در چند ماه اخیر به دنبال داشت که به رکود تورمی انجامید.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به اصل ۱۳۴ قانون اساسی گفت: رئیس جمهور در برابر مجلس مسئول اقدامات هیأت وزیران است.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه برای مقابله با این مسائل راهکار‌های علمی وجود دارد، اما نشانه‌ای برنامه ریزی و آغاز اقدامات مؤثر دیده نمی‌شود اضافه کرد: کاهش ظرفیت فعال کارخانه‌ها و تعطیلی بیش از ۵۸۰۰ کارخانه در طول سال‌های ریاست جمهوری رکود بازرگانی و کسب و کار و رکود در فعالیت‌های عمرانی را به همراه داشته است.
وی با اشاره به اینکه این رکود سنگین و بی سابقه در شرایطی است که در طول این سال‌ها مداوم بودجه جاری افزایش یافته است اظهار داشت: چرا دولت در مهار کردن هدایت نقدینگی موفق نبوده است؟
فرهنگی با نشان دادن نمودار و جداول در صحن علنی مجلس افزود: افزایش حجم نقدینگی دو و سه دهم درصدی کشور نسبت به سال گذشته و عبور از مرز ۱۶۰۰ تریلیارد تومان برای اولین بار موجب التهاب در بازار ازجمله بازار‌های ارز، طلا و مسکن شده است.

با برنامه ششم توسعه نیز می‌توانستید در برخی موارد زمینه اصلاحات را فراهم کنید، اما با بی اعتنایی و بی مهری برخورد شد انتظار منطقی آن است که با پرهیز از فرافکنی مسئولیت‌های آن‌ها را به دیگری احاله ندهید.

فرهنگی با استناد به گزارش‌های رسمی گفت:​ درحال حاضر نقدینگی بیش از GBG شده است. درحالی که گفته بودید سیاست‌های خود را طوری تنظیم کرده اید که نقدینگی رشد نکند.
نماینده مردم تبریز گفت: تورم بانک مرکزی را در مردادماه ۹ و ۷ دهم اعلام شده، اما واقعیت چنان چیزی را نشان نمی‌دهد.
وی افزود:​ تورم‌های نقطه به نقطه ماهانه نیز تورم ۶۰ درصدی در سال جاری را نوید می‌دهد که بالاترین میزان تورم در تاریخ معاصر کشور است. افزایش نقدینگی و نیز فشار توأمان عرضه و تقاضا نیز رکود تورمی را شکل می‌دهد.
فرهنگی با تأکید بر اینکه در چنین شرایطی کاهش کالا در بازار همراه با کاهش تقاضا به دلیل کاهش ارزش پول ملی کاهش قدرت خرید مردم و کاهش معاملات را به همراه داشته است، گفت:​ شکل گیری حقوق‌های پایین همچنین کاهش تولید داخلی را نیز به دنبال دارد.
فرهنگی در بخش دیگری از سؤال خود از رئیس جمهور به افرادی که فاقد مسکن هستند نیز اشاره کرد و گفت: فاقدان مسکن امید خانه دار شدن ندارند و حتی برخی از مالکان نیز به خاطر شوک وارد شده به خانوار خانه هایشان را از دست می‌دهند و جوانان فارغ التحصیل نمی‌توانند کار مناسبی پیدا کنند و این مسأله بر کل زندگانی آنان تأثیر می‌گذارد.
وی با بیان اینکه رکود تورمی حتی اگر کوتاه مدت باشد می‌تواند تأثیر طولانی بر زندگی مردم بگذارد، در چنین شرایطی شما باید حداقل اصلاحات اقتصادی انجام می‌دادید درحالی که دولت از سال ۹۲ تاکنون اقدام مؤثری در این زمینه انجام نداده است و آقای رئیس جمهور کدام اقدام اصلاحی را انجام داده اید؟
نماینده مردم تبریز در پایان افزود: در زمینه‌های زیربنایی، اقتصادی، مسکن، مالیات، قاچاق، نظام گمرکی، نظام بانکی، حمایت تولید، نظام بیمه ای، عمران، حمایت از بیکاران متقاضی کار و حتی در زمینه یارانه که مرتب انتقاد می‌کردید اصلاحاتی انجام نشد.
فرهنگی با بیان اینکه در این سال‌ها حلقه مفقود ما در این سال‌ها مدیریت بوده است، تصریح کرد: با برنامه ششم توسعه نیز می‌توانستید در برخی موارد زمینه اصلاحات را فراهم کنید، اما با بی اعتنایی و بی مهری برخورد شد انتظار منطقی آن است که با پرهیز از فرافکنی مسئولیت‌های آن‌ها را به دیگری احاله ندهید.

>> کرم پور، نماینده فراشبند، فیروزآباد، قیر و کارزین:
باید با موضوع قاچاق با جدیت برخورد کرد
سوال نمايندگان مجلس از رئيس جمهورکوروش کرم پور حضور رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی را برگ زرینی از پاسخگویی مسئولان نظام به مردم دانست و با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری بر مبارزه با قاچاقچیان سازمان یافته است، گفت: آیا پس از این جملات و تأکیدات باز حرفی برای مبارزه با قاچاق باقی می‌ماند؟
وی افزود: آقای رئیس جمهور، موانع پیشروی عدم برخورد با قاچاق و قاچاقچیان چیست؟
کرم پور با اشاره به اینکه خطر بسیار جدی است و باید با موضوع قاچاق با جدیت برخورد کرد گفت: لطفاً در پاسخ‌های خود نفرمایید که نمی‌شود و نمی‌گذارند.

باید با موضوع قاچاق با جدیت برخورد کرد؛ لطفاً در پاسخ‌های خود نفرمایید که نمی‌شود و نمی‌گذارند.

وی افزود: چگونه می‌توانیم با قاچاق مبارزه جدی کنیم درحالی که صد‌ها کانتینر قاچاق می‌شود و کسی آن را نمی‌بیند؟
کرم پور همچنین معضل بیکاری و نیز دغدغه ایجاد اشتغال برای جوانان را یکی از موضوعات اصلی در کشور دانست و گفت: اگر در مبارزه با قاچاق حرکت جدی صورت نگیرد برای ایجاد اشتغال نیز نمی‌توان موفق بود.

>> ذوالنوری، نماینده قم:
مشکل سوءمدیریت است
دغدغه‌های مردم از زبان نمایندگان مردمپس از پایان بخش اول سخنان رئیس جمهور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، مجتبی ذوالنوری نماینده قم به عنوان یکی از سوال کنندگان بخش دوم جلسه به ارائه سوال و دیدگاه‌های خود پرداخت.
نماینده مردم قم گفت: آقای رئیس جمهور بحث قاچاق کالا را از ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲ و ۱۲ و نیم میلیارد دلار عنوان کردند و کاهش واردات را از ۷۰ میلیارد دلار به ۴۰ میلیارد دلار اعلام نمودند.
وی با اشاره به اینکه اگر چنین آمار‌هایی صحت داشته باشد باید در چند جا نمود پیدا کند افزود: در این پنج، شش سالی که دولت در اختیار آقای روحانی بوده تقاضای ارز باید روند کاهشی پیدا کند، دوم باید خودنمایی و رقص جنس خارجی در بازار کم شده باشد، سوم باید تولیدات داخلی برای تامین کاهش مذکور بیشتر فعال شده باشد و حال آنکه آمار‌ها و کارشناسان می‌گویند امروز ظرفیت بنگاه‌های تولیدی ما حدود ۴۰ درصد است، چهارم باید مصرف ما کم شده باشد و این نیز در دو صورت ممکن است یا سبک زندگی ما تغییر کرده باشد و با جنس خارجی قهر کرده باشیم یا باید جمعیت ما کاهش پیدا کرده باشد حال آنکه نشده است.
ذوالنوری ادامه داد: پس این بحثی که کاهش نصف واردات یا نصف شدن قاچاق این باید کجا خودش را نشان دهد؟
وی گفت: آقای رئیس جمهور ۶ سال است که شما رئیس دولت هستید تا امروز که نماینده ویژه شما که آقای رحمانی فضلی را نصب فرمودید شما نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید.

آقای رئیس جمهور ۶ سال است که شما رئیس دولت هستید تا امروز که نماینده ویژه شما که آقای رحمانی فضلی را نصب فرمودید شما نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید.

نماینده قم افزود: شما از اول دولت یازدهم تاکنون یک جلسه ستاد را با حضور مبارک خودتان تشکیل نداده اید و این مسأله اهتمام جدی لازم دارد که اتفاق افتاده باشد.
ذوالنوری در ادامه با اشاره به سخنان رئیس جمهور در خصوص تحریم‌ها گفت: مردم یادشان نرفته است شما فرمودید که با روز اول اجرایی شدن برجام تمام تحریم‌ها لغو خواهد شد و فرمودید در تبلیغات انتخاباتی خودتان برای دولت دوازدهم گفتید من به مردم قول می‌دهم می‌توانم علاوه بر تحریم‌های هسته ای، همه تحریم‌های اقتصادی را برطرف کنم.
نماینده مردم قم افزود: مقام معظم رهبری فرمودند: هدف مذاکرات رفع تحریم اگر نشود، خسارت محض است.
وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور شما در همین پاسخی که به سوالات دادید و در جزوه‌ای که منتشر شد ذکر فرمودید ما با ۳۰۰ بانک دنیا پس از برجام ارتباط برقرار کردیم سوال من این است که این ارتباط با بانک‌های بزرگ دنیاست یا بانک‌های کوچک، و قطعا نمی‌توانید بفرمایید با بانک‌های بزرگ.
ذوالنوری افزود: ابزار و امکانات فنی و نرم افزاری بانک‌های بزرگ برای انعطاف و مانور بیشتر است یا بانک‌های کوچک؟ قطعا بانک‌های بزرگ.
وی گفت: اگر مشکل نرم افزار است چرا ما با بانک‌های کوچک و محلی ما مشکل نرم افزاری نداریم و با بانک‌های بزرگی که توانمندی آن‌ها بیشتر است مشکل داریم؟ پس بحث نرم افزار نیست.
نماینده قم افزود: اگر ارجاع به اف‌ای تی اف می‌کنیم از ۴۹ اقدام، مجلس از پالرمو عبور کرد و اکنون در شورای نگهبان است و پولشویی نیز همینطور یک کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم باقی مانده است این را هم اگر می‌خواهید همه امور را به آن ربط دهید عرض می‌کنم که با نامه آقای طیب نیا دو سال پیش که در این نامه آمده ما کاهش ریسک از ۶ به ۵ پیدا کردیم از فهرست سیاه به فهرست خاکستری آمده ایم، این دو سال که ما مشکل اف‌ای تی اف نداشتیم پس چرا بانک‌های بزرگ دنیا با ما ارتباط برقرار نکردند چرا آدرس دیگر به ما می‌دهید.

شما در مذاکرات برجام نتوانستید تضمین بگیرید و سایه تهدید و تحریم امریکا بر روی بانک‌های بزرگ دنیاست و اگر شما ۱۰۰ تا اف‌ای تی اف را حل کنید آن تحریم برداشته نمی‌شود و مشکل آنجاست و چرا باید ما چیز‌های دیگری را به مردم بدهیم.

وی گفت: شما در مذاکرات برجام نتوانستید تضمین بگیرید و سایه تهدید و تحریم امریکا بر روی بانک‌های بزرگ دنیاست و اگر شما ۱۰۰ تا اف‌ای تی اف را حل کنید آن تحریم برداشته نمی‌شود و مشکل آنجاست و چرا باید ما چیز‌های دیگری را به مردم بدهیم.
این نماینده ادامه داد: برجام ماموریت خود را ادامه نداد در حالی که که هدفش رفع تحریم‌ها بود، ولی تحریم‌های بانکی سر جای خود است و کجا برطرف شده است.
وی گفت: نکته دیگر در خصوص بحث بیکاری است، آقای رئیس جمهور من نمی‌دانم شما رئیس جمهور سوئیس هستید یا جمهوری اسلامی.
ذوالنوری افزود: مسکن مهر وقتی ۵ میلیون ساختمان در آن ساخته می‌شد صدای شما را کارگر‌هایی که در آنجا کار می‌کردند می‌شنوند، سالانه ۱۰ هزار شغل؟ آقای روحانی در سال سوم ریاست جمهوری دوره قبلی نماینده‌ها بودند در افطاری مقام معظم رهبری فرمودید دو میلیون و ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کرده ایم سال آخر هم آقای جهانگیری شما فرمودید ۸۰۰ هزار شغل ایجاد کردید و این می‌شود سه میلیون و ۲۰۰ هزار شغل در حالی که شما امروز می‌فرمایید در این ۵ سال ما ۲ میلیون شغل ایجاد کردیم، ما این تضاد‌های آماری را چگونه بپذیریم؟
نماینده مردم قم گفت: شما در نطق تبلیغاتی اولتان می‌فرمودید اصلا این آمار‌ها لازم نیست و کدام خانه است که یک یا دو تا بیکار نداشته باشد آقای رئیس جمهور مگر با حلوا حلوا دهن شیرین می‌شود مردم نان گندم خورده اند و نمی‌شود اینگونه مطالب را مطرح کنیم.
وی افزود: شما شغل‌هایی را ایجاد می‌کنید آمار می‌دهید، ولی بنگاه‌های تولیدی را که تعطیل می‌شود و لشکر بیکاران را که درست می‌شود اشاره نمی‌کنید.
ذوالنوری همچنین در خصوص مشکل ارز گفت: شما می‌فرمودید ساعت ۹ ما نمی‌دانیم ساعت ۱۱ قیمت ارز چقدر می‌شود مشکل کجاست؟ مشکل سوءمدیریت است، مشورت نکردن با کارشناسان، استفاده نکردن از ابزار‌های علمی و خودشیفتگی است.
وی افزود: اگر این دلایل در یک مقطع می‌شود چرا در مقطع دیگر نشود.
ذوالنوری گفت: باید همیشه کاسه و کوزه‌ها سر مردم خرد شود و قیمت ارز اینگونه می‌شود گناهش بر سر مردم است و چه اتفاقی افتاده است که بازار را به هم می‌ریزد.

شما شغل‌هایی را ایجاد می‌کنید آمار می‌دهید، ولی بنگاه‌های تولیدی را که تعطیل می‌شود و لشکر بیکاران را که درست می‌شود اشاره نمی‌کنید.

وی افزود: تهدید تحریم‌ها بوده هنوز که نفت تحریم نشده و صدور نفت ما که قطع نشده ورود دلار که قطع نشده است.
ذوالنوری با طرح این سوال که این فضا را چه کسی درست کرد گفت: فضا اینگونه درست شد که یک کاخی ساختید، کاخ آرزوها، به نام برجام، که ته آن نیز منتهی می‌شد به رابطه با امریکا، و زمانی که با یک لگد ترامپ این کاخ فرو ریخت شما گزینه بعدی نداشتید.
وی افزود: اقتصاد مقاومتی جدی گرفته نشد، تکیه بر توانمندی داخلی صورت نگرفت، ارتباط با همسایگان فراموش شد از اینکه غربی‌ها قهر نکنند.
ذوالنوری گفت: آقای رئیس جمهور شما بار‌ها فرمودید اگر امریکایی‌ها از برجام خارج شوند ما برای گزینه‌های مختلف سناریو داریم.
وی افزود: ما دو گزینه بیشتر نداشتیم یا آقای ترامپ در برجام می‌ماند که در این صورت نیازی به سناریو نبود یا آقای ترامپ می‌رفت، آقای رئیس جمهور سناریوی شما برای رفتن ترامپ از برجام چه بود.
ذوالنوری گفت: بنابراین ما نتوانستیم مدیریت کنیم، منشأ ارز در اختیار خود شماست یا دست دولت یا دست خصولتی هاست و مشکل ما در توزیع ارز بود و نحوه رفتاری که ما داشتیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)