به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، پخت غذای نذری از جمله سنت های دیرینه ماه محرم مردم مهریز به خصوص در روزهای تاسوعا و عاشوراست.
تاسوعا و عاشورا در میان مناسبت های ماه های قمری اوج دادن نذری نزد مردم منطقه است که از 200 سال گذشته تاکنون در هر شرایطی نسل به نسل برای برآورده شدن حاجت انجام می دهند.
برای تهیه غذای نذری که عموما قورمه سبزی وقیمه است روزهای ابتدایی ماه محرم مکان هایی برای پخت غذا پیش بینی می شود،ومردم محلات در کارگروهی با عشق و علاقه، بانیان را در این سنت پسندیده یاری می دهند.
در میان غذاهای مختلفی که برای عزاداران پخت می شود باید به معروف ترین آنها یعنی قیمه اشاره کرد که به خاطر خوشمزه بودن و داشتن کالری زیاد بیشتر مورد استفاده مردم قرار می گیرد.
برای پخت غذا و آماده کردن آن از شب قبل در محل های پیش بینی شده و در برخی مواقع در کنار حسینیه ها، دیگ هایی بر روی اجاق های گاز و حتی اجاق های چوبی قرار می دهند تا پذیرای عزاداران امام حسین (ع) باشند.
از مهمترین محلات مهریز که توزیع غذای نذری در روزهای تاسوعا و عاشورا در آنها سابقه طولانی تری نسبت به سایر محلات دارد می توان به بغدادآباد ، مزویر آباد، مهرپادین، منگاباد، استهریج، خورمیزات، بنادک سادات، منشاد، تنگ چنار و بهادران و علی آباد چهل گزی اشاره کرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی مهریز درمورد این آئین گفت : پخت و توزیع غذای نذری در بین مردم شهر و روستاها سابقه طولانی دارد و بیشتر در شب های محرم و برخی مواقع ظهرها این کار انجام دارد.
حجت الاسلام محمد حسین متوسل افزود: اوج دادن نذری مردم روزهای تاسوعا و عاشوراست که با همکاری یکدیگر در محلات انجام می شود.
وی افزود: مردم و عزاداران بعد از سوگواری در مساجد، تکایا و امامزادگان شهر و اقامه نماز ظهر و عصر بر سفره غذای نذری می نشینند و از آن بهره می برند .