پخش زنده
امروز: -
سی سال پس از پایان نبرد نابرابر و بی امان علیه ارزش های انقلاب اسلامی ملت ایران، دامنه دشمنی کینه توزان نه تنها کم نشده که در میدانی سخت و پیچیده تر گسترش یافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، دشمن در فضایی که این روزها نام مجازی را یدک می کشد و به شکل و شمایلی دیگر درآمده، صحنه نبردی نو را تدارک دیده و بر روی تبلیغ بی دینی و ارزش های غربی تمرکز کرده است.
کارزار نرم و پیچیده دشمن روی دیگر پیکار پشت خاک ریزهای جنگ تحمیلی است.جنگی که تجربیات و آموزه هایش به مثابه دانشگاهی از ارزش ها و می تواند سد مستحکی در برابر هجمه مجازی دشمنان امروز ما بنا کند به شرطی که حساب شده و هنرمندانه از آن بهره ببریم.ارزشهایی که اگر سال های سال هنرمندان و متخصصان بخواهند آنها را در قالب فیلم، مستند و هنر در فضای مجازی نشر دهند تمام نشدنی و گره گشاست.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان هم بر این ظرفیت بی نظیر صحه می گذارد و معرکه امروز را نبرد بین ارزش های ناب اسلامی و ارزشهای رذل دنیوی می داند.
سردار علی پور می گوید: در جای جای خوزستان خاطرات زیادی از جنگ وجود دارد ولی تا کنون به صورت منسجم ثبت و ضبط و منتشر نشد.
به گفته متولیان نشر آثار دفاع مقدس مهمترین کاستی ها در ساماندهی این آثار ناهماهنگی و موازی کاری دستگاه های مرتبط است که با تاسیس قرارگاه مرکزی به منظور انسجام در تولید محتوا و هماهنگی میان نهادهای مسئول و دولتمردان قابل رفع شدن است.
آقای پاک، مدیر فضای مجازی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خوزستان، فضای مجازی را یکی از راه هایی معرفی می کند که بدون واسطه، به زبان ساده ارزشها و فرهنگ عاشورایی دفاع مقدس را به مخاطبان می رساند. موقعیتی که تاکنون به خوبی از ظرفیت آن در فضای مجازی استفاده نشده .او وظیفه بنیاد را شناساندن این گنجینه های پراکنده قلمداد می کند و می افزاید: نباید اجازه دهیم حماسه ها دستخوش فراموشی و تحریف شوند.
درمورد تولید محتوا پارسال در ابتکاری جالب دو واحد درس دفاع مقدس در دانشگاههای استان ارائه و از دانشجویان خواسته شد دستکم یک خاطره را گردآوری کنند. با اینکه از این راه تاکنون بیش از 4 هزار خاطره جمع آوری شد ولی تاکنون امکان نشر پیدا نکردند.
مسئولان فضای مجازی بنیاد می گویند آنچه باعث کندی این کار شد ضرورت ویرایش محتوایی و دستوری این متون و تایید صحت آن قبل از انتشار است که باید با دقت انجام شود.در صورتی که این امر به سرانجام برسد قرار است بنیاد مطالب دانشجویان را در قالب مستند، داستان کوتاه، فیلم و موشن گرافیک وارد فضای مجازی کند.
روش پیشنهادی ناشران هم ترجمه و انتشار الکترونیکی آثار دفاع مقدس در فضای مجازی برای استفاده جوانان کشور و همچنین کشورهای اسلامی از ارزشهای دفاع مقدس است، حوزه ای که تا کنون تلاشهای کمی در آن صورت گرفته.
چندی پیش آقای گلعلی بابایی مولف کتاب پیغام ماهی ها که زندگی سردار شهید همدانی را روایت می کند گفته بود: سال 94 این کتاب منتشر و با ترجمه انگلیسی و عربی روانه بازار شد اما در حوزه نشر گمنام ماند تا این که شبکه الجزیره در برنامه ای با عنوان رسائل الأسماک(پیغام ماهی ها) به بررسی نفوذ ایران در کشورهای منطقه پرداخت و به بیننده القاء می کند ایرانی ها با این کتاب ها مشغول صدور انقلاب و ارزش هایشان به منطقه و جهان هستند. بازتاب این برنامه برخی ها را در داخل کنجکاو و علاقمند کرد تا ببینند داستان کتاب چیست!
نویسنده متون دفاع مقدس به آثار بی شمار ترجمه در این حوزه که اسیر قفسه های کتابخانه ها شده اند ، می پردازد و می گوید: شهید همدانی برای انتقال ارزش ها به ویژه در میان رزمندگان جبهه مقاوت تلاش بسیاری کرد تا روحیه آن ها را در مقابله با تروریست های داعشی تقویت کند.
یکی از فعالان فضای مجازی استان کم کاری و کم توجهی به آثار دفاع مقدس را تایید می کند و معتقد است با اندکی تلاش و برنامه ریزی می توان این متون ارزشمند را از بند قفسه های کتابخانه درآورد و روانه فضای مجازی کرد.
رضا شریفی نسب با رد نظر برخی ها که خیال می کنند گذشت زمان باعث کمرنگ شدن ارزشهای دفاع مقدس شده ، تاکید می کند مسئولان و متولیان با کمک گرفتن از جوانان انقلابی که کم هم نیستند باید در این راه گام های مهمی بردارند و همه موظفیم فرهنگ و ارزشهای عاشورایی را زینب وار برای نسل های جدید و فرزندان ایران و ملتهای آزاده روایت و تبیین کنیم.
نتیجه کم کاری و بی توجهی ها در سخنان کامران دانشجوی علوم پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز هم مشهود است. او انتقاد می کند که چرا امثال وی با وجود علاقه به مطالعه تاریخ دفاع مقدس و شرح دلاوری جوانان این مرز و بوم نمی توانند به منابع قابل توجهی در اینترنت و فضای مجازی ، دست یابند.
فراگیری نرم افزار های پیام رسان اجتماعی در تلفن های همراه و فرصت طلایی حضور گسترده نسل جوان در فضای مجازی از نظر کارشناس مغتنم است و از همین ناحیه می توان به دشمنان ضد حمله کرد و راه نفوذ به باورها و ارزشهای پاک فرزندان ایران زمین را بست.
جذابیت بالای فضای مجازی، سرعت انتشار اخبار، سهولت دسترسی، قیمت پایین، صرفه جویی در وقت ، بخشی از مزایایی هستند که به عنوان فرصتی طلایی برای گسترش مفاهیم ارزشمند ایرانی و اسلامی فراهم است.فرصت طلایی که به فرموده رهبر انقلاب به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد و عرصه جهاد است.
* محمد رستگار