پخش زنده
امروز: -
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق: صادرات کالاها و محصولات ایرانی به عراق در نیمه نخست امسال با افزایش ۳۱ درصدی به ۴ میلیارد و ۱۶۵ میلیون دلار رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛یحیی آل اسحاق در همایش تجاری ایران و عراق که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد افزود: در 6 ماه نخست سال گذشته ارزش صادرات ایران به عراق 3 میلیارد و 100 میلیون دلار بود که این رقم در 6 ماه ابتدای امسال به 4 میلیارد و 165 میلیون دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای فراوانی برای توسعه تجارت بین دو کشور ایران و عراق وجود دارد، گفت: با سرمایهگذاری مشترک، روابط تجاری بین دو کشور پایدارتر خواهد شد و اکنون بهترین فرصت برای حضور در عراق است، قبل از اینکه رقبای دیگر در این بازار حضور یابند، بنابراین باید مسئولان دو کشور برای توسعه این روابط تلاش کنند.
آل اسحاق اضافه کرد: با توجه به ظرفیت های فراوانی که برای توسعه روابط در دو کشور وجود دارد و نیز عزم دو دولت ایران و عراق برای افزایش این همکاری ها، رسیدن حجم مبادلات اقتصادی دو کشور به 20 میلیارد دلار دور از دسترس نخواهد بود.
وی گفت: عراق تا 20 سال آینده بزرگترین بازار منطقه خواهد بود که ظرفیت 500 میلیارد دلار سرمایه گذاری را دارد بنابراین این ظرفیت بزرگترین فرصت برای شرکت های ایرانی به ویژه شرکت های دارای نشان تجاری است تا بتوانند سهم خود را در این بازار افزایش دهند.
دخالت واسطه ها، عامل کاهش کیفیت کالاهای صادراتی به عراق
همچنین دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: دخالت واسطهها و حقالعملکاران در صادرات کالا به عراق موجب شده تا کالای ایرانی با کیفیت کمتر و قیمت بالاتری به دست مصرفکننده عراقی برسد.
سید حمید حسینی در همایش تجاری ایران و عراق با اشاره به نارضایتی عراقیها از کیفیت کالاهای صادراتی ایران به عراق افزود: در این زمینه نشستی دوشنبه هفته آینده با اتاق بازرگانی ایران برگزار میشود تا اختیاراتی به اتاق بازرگانی ایران و عراق اعطا شود و براین اساس با همکاری اداره استاندارد ایران نظارت بر کیفیت کالاهای ایرانی در عراق را بر عهده بگیریم.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق با بیان اینکه فعلا شرکتهای بازرسی بینالمللی از طریق عراق بر کیفیت کالاهای صادراتی ایران نظارت میکنند ، اضافه کرد: اگر این شرکتهای بینالمللی به وظیفه خود به درستی عمل نمیکنند، ایران مقصر نیست، چرا که عراق به شرکتهای استاندارد بینالمللی ماموریت نظارت بر کالاهای صادراتی ایران را داده و نپذیرفته که استاندارد ایران کار نظارت را انجام دهد.
وی گفت: ما معتقدیم اگر این کار به خود ما محول میشد حتما نظارت بیشتری بر کیفیت کالاهای صادراتی ایران به عراق انجام میشد.
حسینی با بیان اینکه یکی از شرکتهای بازرسی بینالمللی از نظارت بر کیفیت کالاهای ایرانی خودداری کرده است، اظهار داشت: ما برای آن به دنبال جایگزین هستیم تا کار صادرات کالاهای ایرانی به عراق با مشکل مواجه نشود.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق افزود: یکی از دلایل کیفیت پایین کالاهای صادراتی ایران به عراق این است که تجار عراقی با مراجعه به واحدهای تولیدی ایران میخواهند اجناس را با کیفیت پایین و قیمت ارزان به آنها تحویل دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تولیدکنندگان کاشی در ایران هر کاشی را به قیمت یک دلار به خریداران عراقی میفروشند، اما با توجه به دخالت واسطهها این کالا با قیمت 11 دلار در عراق به دست مصرف کننده میرسد.
حسینی با بیان اینکه حقالعملکاران و واسطهها به جای تجار، کالاهای ایرانی را به عراق صادر میکنند، گفت: این موضوعات باعث شده تا کالاهای ایرانی به قیمت منطقی به دست مصرفکننده نرسد، به عنوان مثال هر کیلو سیبزمینی در اردبیل به قیمت 1700 تومان به واسطهها برای صادرات به عراق فروخته میشود، اما این محصول در نهایت به قیمت هر کیلو 10 هزار تومان به دست مصرفکننده عراقی میرسد بنابراین لازم است با فعال شدن اتاقهای بازرگانی دو کشور، تجار واقعی میداندار روابط تجاری بین دو کشور شوند و به این ترتیب کالای صادراتی به قیمت منطقی به دست مصرف کننده عراقی برسد.
وی با اشاره به گسترش روابط تجاری ایران و عراق بیان داشت: بخشی از این موضوع به کاهش ارزش پول ملی و بخشی هم به دلیل ثبات حاکم بر وضعیت اقتصادی عراق و اقلیم کردستان عراق است.