• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۹۳۸۴
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۷
بین الملل » غرب آسیا
در ادامه واکنش ها به قتل خاشقجي؛

محکوميت جنايات آل سعود به زبان کاريکاتور و طنز

در تحلیل ها، توییت ها و کاریکاتورهای کنايه آميز ، جنایت، دروغ و نیرنگ آل سعود در مسئله ترور محکوم شده است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم ، با فاش شدن جزئیات بیشتری از قتل نویسنده مخالف سعودی در ترکیه، کاریکاتوریست ها و کاربران توییتر، با طعنه و کنایه های مختلف ، دروغ و نیرنگ آل سعود را در این مسئله محکوم کردند.
یادداشت ها، مقاله ها و خبرهای درزکرده درباره کشته شدن جمال خاشقجی با تحلیل ها، توییت های کنایه آمیز و کاریکاتورهای فراوانی همراه بوده است و هر یک به شیوه خود، جنایت، دروغ و نیرنگ در مسئله ترور را محکوم کردند.
مسئله ناپدید شدن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول از ابتدا با لطیفه ها و طعنه هایی همراه بود. پس از آنکه ترکیه برخی واقعیت های جنایت قتل را که به سبب فاجعه بار بودن و زشتی جنایت غیر قابل تصور است فاش کرد، این تحلیل ها و توییت ها در پایگاه های اجتماعی و روزنامه ها و مجله ها افزایش یافت. پس از انتشار روایت مقامات سعودی که احمقانه، مضحک و دروغ توصیف شد، این تحلیل ها و توییت ها کنایه آمیزتر شد. افزون بر تحلیل های طعنه آمیز، مسئله قتل و ترور خاشقجی برای کاریکاتوریست ها الهام آور شد و آنها با ترسیم کاریکاتورها، دیدگاه خود را درباره این رویداد بیان کردند.
کاریکاتوری که روزنامه اشپیگل آلمان منتشر کرد یکی از کاریکاتورهایی بود که بیشتر از دیگر کاریکاتورها دست به دست شد. این روزنامه با ترسيم سه مرد که یکی تفنگ، نفر دوم باتوم و نفر سوم اره در دست دارند، کنسولگری عربستان را به پناهگاه قاتلان و سفاکان تشبیه کرد.
یک روزنامه کانادایی هم با انتشار کاریکاتوری به نیرنگ اصلاحات بن سلمان پرداخت و زنی را در حال رانندگی خودرویی نشان داد که در بالای آن نوشته شده است: «حاکم ما اصلاح طلب است و به زن اجازه رانندگی داد». اما در قسمت عقب خودرو، دو مرد نقاب زده ایستاده اند که خاشقجی را به سمت خودرو حمل می کنند؛ در حالیکه قلم و کاغذ خاشقجی روی زمین افتاده است.
کارلوس لطوف، کاریکاتوریست برزیلی هم کنسولگری عربستان سعودی را مانند مکانی برای قتل به تصویر کشید. لطوف، خاشقجی را در حالی که بر زمین افتاده است و افراد حاضر در کنسولگری تلاش می کنند با شمشیر او را به زور وارد کنسولگری کنند ترسیم کرد.
محمد سباعنه کاریکاتوریست فلسطینی در کاریکاتور خود با نوشتن عبارت "کنسولگری را ترک کرد" دروغ گویی کنسول و مقامات سعودی را یادآور شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


عماد حجاج کاریکاتوریست اردنی هم در کایکاتوری بن سلمان را در حالی ترسیم کرد که عبایی بر تن دارد و برگه های پراکنده از عبای او بیرون می آید و خاشقجی از پایین تصویر، دست خود را دراز کرده است.
شاید کاریکاتور مانا نیستانی، هنرمند ایرانی در مقایسه با دیگر کاریکاتورها، این رویداد را کوبنده تر به تصویر کشید. نیستانی، مجموعه ای از چاه های نفتی را ترسیم کرد که نفت از آن بیرون می آید و در میان این چاه های نفت، خاشقجی در حالی با سر بریده قرار دارد که خون سرخ از او خارج می شود.
القدس العربی نيز در کاریکاتوري با اشاره به این ضرب المثل معروف عربی که « پرکاهی پشت شتری را شکست » ماجرای قتل جمال خاشقجی به منزله تیر خلاصی توصیف کرد که پشت عربستان را شکست.
پایگاه اینترنتی روزنامه القدس العربی چاپ لندن در کاریکاتور خود شتری را به عنوان نماد عربستان تصویر کرده است که دستار قرمز سعودی به سر و چند کتاب سنگین روی کوهان دارد. روی کتاب ها عبارات«نقض حقوق بشر، پرونده های فساد و پرونده های شکنجه» به چشم می خورد. دست و پای شتر از هم باز شده و به واسطه سنگینی بار خود در آستانه زمین خوردن است. در عین حال پر کاهی که از آن با عنوان قضیه جمال خاشقجی یاد شده است در حال قرار گرفتن بر پشت شتری است که اضطراب در چهره اش نمایان است.
القدس العربی با انتشار این کاریکاتور به این حقیقت اشاره می کند که عربستان با مشکلات داخلی زیادی رو به رو بود و همین مشکلات حکومت آل سعود را با چالش جدی مواجه کرده بود اما قضیه قتل مشکوک خاشقجی به رغم آن که شاید به اهمیت بقیه مسائل نباشد باعث شد عربستان که دیگر تحمل بار هیچ مشکل اضافی را ندارد از پا درآید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حضور نماینده کاراته قم با نام استقلال در سوپرلیگ کاراته کشور
فرصت‌ها و چالش‌های روابط تجاری ایران و چین
تقویت جایگاه حماس در غزه و کرانه باختری
«میکی ۱۷»، «خانواده باراتان» و «جست‌و‌جو در هیرکانی»، در راه سیما
جلوه‌ای از حضور دانش آموزان دیروز و امروز در راهپیمایی ۱۳ آبان
امضای قرارداد حسن یزدانی با باشگاه استقلال
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت ۴ پاکبان زحمتکش
جشنواره ای برای صرفه جویی در مصرف آب در شهرستان آباده
برگزاری مجمع انتخاباتی هیئت کونگفو و هنر‌های رزمی استان
برپایی نمایشگاه اسوه در ملایر
جلوگیری از ادامه تخریب خانه مرحوم نمازی در شیراز
رسانه، میدان و دیپلماسی سه ضلع مکمل قدرت ملی هستند
تاکید ایران و پاکستان بر گسترش همکاری ها
ابلاغ آیین‌نامه ارتقای کیفیت خودرو‌های داخلی
درخشش فعالان رسانه‌ای ایلام در جشنواره هگمتانه
انتشار فراخوان جشنواره فیلم فجر ۴۴
هشداری برای خانواده‌ها درباره دسترسی کودکان و سالمندان به دارو‌ها
جزئیات واردات خودرو‌های پلاک منطقه آزاد به مازندران
تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی نهاوند
افزایش غلظت آلاینده‌ها در جنوب غرب خوزستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
پخش زنده والیبال ایران و بحرین در شبکه ورزش
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۱ نظر)