پخش زنده
امروز: -
فرهنگ سازی از جمله عوامل مهمی است که در ریشه کنی تکدی گری از جامعه تاثیر بسزایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان شرقی گفت: برای ریشه کنی تکدی گری به عنوان معضل اجتماعی جدی، علاوه بر همکاری نهادها و ارگان های مربوط، به فرهنگ سازی عمیق و گسترده نیازمند است.
علی بدرشکوهی در نشست ستاد ساماندهی متکدیان و کودکان کار خیابانی آذربایجان شرقی افزود: متولیان امر باید در خصوص تکدی گری، تحلیل عمیق جامعه شناختی داشته باشند و زمینه های شکل گیری آن را در جامعه از بین ببرند.
وی، نقش آموزش و پرورش، مراکز آموزش عالی و رسانه ها به خصوص صدا و سیما را در ساماندهی و سمت و سو دادن به کمک های مردم برای حذف تکدی گری از جامعه، پررنگ دانست و بر مشارکت آنها در این خصوص تاکید کرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری همچنین از آغاز فعالیت ستاد ساماندهی متکدیان در شهرستان های استان برای حل معضل تکدی گری خبر داد و افزود: به یقین فعالیت این ستاد، در کاهش تکدی گری در استان موثر خواهد بود.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی هم با اشاره به روند مطلوب ساماندهی کودکان کار خیابانی در استان افزود: 13 کودک کار خیابانی در سال 94، 26 کودک در سال 95، 35 نفر در سال 96 و 74 کودک خیابانی هم در سال 97 به همت بهزیستی در استان جمع آوری و ساماندهی شده اند.
محسن ارشدزاده با بیان اینکه در تبریز از هر 16 هزار نفر یک کودک کار خیابانی وجود دارد ادامه داد: بهزیستی برای ساماندهی این کودکان، برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت دارد و این برنامه ها با تشکیل پرونده برای آنها و انجام اقدامات روانشناسی اجرا می شود.
وی، کمبوداعتبارات سازمان بهزیستی در خصوص توانمندسازی اغلب کودکان کار، نگرش منفی برخی از مدیران مدارس نسبت به نام نویسی کودکان کار و کمک های مردم به متکدیان که منبع کسب درآمدهای بالا برای آنان شده را از جمله چالش های ساماندهی کودکان کار خیابانی برشمرد و از مردم نوعدوست ستان خواست، کمک های خود را از طریق مراجع و نهادهای مربوط به دست نیازمندان واقعی برسانند تا از پرورش متکدی در جامعه جلوگیری شود.
مدیرکل بهزیستی استان یادآور شد: کودک خیابانی به افراد کمتر از 18 سال اطلاق می شود و ساماندهی آنها بر عهده بهزیستی است و جمع آوری آنها باید با همکاری شهرداری انجام شود.