• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۰۵۵۰۸
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۵
اقتصادی » صنعت
در دومین کنفرانس دو سالانه اقتصاد آب؛

­رشد ۱۴۰۰ هکتاری کشت گلخانه‌ای

وزیر جهاد کشاورزی: کشت گلخانه‌ای در ۸ ماه ابتدای امسال در مقایسه با سال گذشته ۱۴۰۰ هکتار رشد داشته است.

­رشد ۱۴۰۰ هکتاری کشت گلخانه‌ایبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمود حجتی در دومین کنفرانس دو سالانه اقتصاد آب که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد افزود: در توسعه و رشد گلخانه‌ای نیازمند همکاری وزارت نیرو هستیم.
وی گفت: شاید یکی از اساسی و حیاتی‌ترین کار‌ها که باید در زمینه جلوگیری از هدر رفت آب انجام شود، تغذیه سفره‌های زیر زمینی آب است و اگر جایی این امکان وجود ندارد، باید آب را مهار کرد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اصل مهار آب کار درستی بوده است، گفت:، اما ممکن است، به دلیل برخی اقدامات نقد‌هایی بر آن وارد باشد.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر ما در کشور است، استفاده بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی است که متاسفانه تعادل این سفره‌ها هم روز به روز به هم خورده است.
حجتی اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم با کمک وزارت نیرو کار‌هایی را در این زمینه انجام دهیم، زیرا با یک فرمول از مرکز نمی‌شود، بحث تعادل‌سازی را اجرا کرد و تعادل سازی نیاز به فرهنگ سازی دارد.
وی گفت: اگر ۶۰۰ دشت در کشور وجود دارد، باید با کمک مردم و دستگاه‌های ذیربط در بهینه سازی و مصرف آب مناطق همکاری‌های لازم صورت گیرد، زیرا مردم بهترین بهره‌بردار در طول تاریخ بوده‌اند و در طول تاریخ می‌دانستند، چگونه از منابع زیرزمینی آب استفاده کنند.
وزیر جهاد کشاورزی به موضوع مصرف آب اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ بخش کشاورزی بیشترین مصرف آب را داشته است و متوسط آب مصرفی در بخش کشاورزی در دنیا ۷۰ درصد است، اما این مقدار یقینا در کشور ما بیشتر است و شاید وضعیت آب و هوایی بر آن مؤثر باشد.
حجتی گفت: در کشور پاکستان میزان مصرف آب در بخش کشاورزی ۹۵ درصد و در تونس ۸۰ درصد است.
وی درباره مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی گفت: در این خصوص دو کار انجام شده و موضوع اول این است که آب را چگونه باید به مزرعه رساند که در این زمینه اقداماتی انجام شده، اما همچنان در این بخش دچار عقب افتادگی زیادی هستیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال‌های گذشته در این بخش سرمایه‌گذاری‌های دولتی انجام شده تا آب را با کمترین هدر رفت، به پای گیاه برسانیم.
حجتی افزود: مهمتر از این بخش، بخش بهره‌وری است که جای کار زیاد دارد که حضور و ظهور علم و دانش در این قسمت مطرح است که آب را به چه گیاهی بدهیم و ارزش اقتصادی آن گیاه چقدر است و به ازای آن آبی که قرار است به گیاه اختصاص داده شود، باید بدانیم چه محصولی و با چه قیمتی قرار است تولید شود.
وی افزود: جهت‌گیری ما طی این سال‌ها در مورد واردات محصولات کشاورزی این بود که محصولاتی را به کشور وارد کنیم که به آب تابستانه بیشتر نیاز دارد، زیرا در تابستان با محدودیت آ‌ب مواجه هستیم و از طرفی بیشترین تبخیر هم در تابستان صورت می‌گیرد و محصولات تابستانه هم عمدتا آ‌ب‌بر است.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین در سال‌های اخیر سعی کرده‌ایم تا محصولاتی را که کشت آن‌ها در فصل بهار بوده و پایین برداشت می‌شده، در پاییز کشت کنیم و نمونه آن ذرت است.
حجتی گفت: همچنین بخشی از محصولاتی که در بهار و تابستان کشت می‌شده کشت آن‌ها را به پاییز منتقل کرده‌ایم که البته در این مورد در میانه راه و به عبارتی در ابتدای راه هستیم.
وی بیان داشت: در این رابطه سال گذشته متجاوز از یک میلیون تن چغندر در پاییز کشت شد و اوایل بهار برداشت صورت گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: جهت‌گیری سوم ما کشت نشایی است که با استفاده از این روش حداقل ۲۵ تا ۳۰ درصد مصرف آب کاهش می‌یابد.
حجتی افزود: راهکار بعدی توسعه کشت گلخانه‌هاست که امیدواریم در این زمینه با همکاری وزارت نیرو محدودیت آب در گلخانه‌ها مرتفع شود.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آمار و ارقام واردات غذا در ۸ ماهه ابتدای امسال گفت: تراز واردات و صادرات یک میلیارد دلار مثبت شده است، به طوری که سال گذشته تراز واردات و صادرات منفی ۳ و اندی میلیارد بوده است و امروز به منفی ۲ میلیارد و اندی رسیده است و امیدواریم تا پایان سال از ۳ میلیارد بیشتر نشود.
حجتی افزود: در طول ۵ سال گذشته بیشترین سرمایه‌گذاری در مزارع انجام شده است.

امضای تفاهم نامه همکاری اتاق بازرگانی ایران با وزارت جهاد کشاورزی
همزمان با برگزاری دومین کنفرانس دوسالانه اقتصاد آب، ­ توافقنامه همکاری میان اتاق بازرگانی ایران و وزارت جهاد کشاورزی به امضا غلامحسین شافعی و محمود حجتی رسید.
­بر اساس این تفاهم نامه که به عنوان سند بهره وری آب در حوزه کشاورزی از آن یاد شده است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و بخش خصوصی، ­ برنامه‌های آموزشی تحقیقاتی و اجرایی بهره‌وری آب در حوزه کشاورزی انجام می‌شود و این تفاهم نامه به نوعی ورود جدی بخش خصوصی برای ارتقای بهره وری آب در حوزه کشاورزی محسوب می‌شود.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان سردرگمی میان سامانه‌ها؛ دولت در مسیر ایجاد زیست‌بوم دیجیتال
زنجان، قطب نوآوری هوش مصنوعی و استارتاپ‌های فناور
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
قانون کاهش مصرف کیسه های پلاستیکی در انتظار اجرا
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
آخرین وضع مصدومان سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ آبان ۱۴۰۴
هفته نهم فوتبال بوندس لیگا؛ باواریایی ها همچنان می تازند
اختتامیه سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر آذربایجان‌شرقی
رقابت ۲۵۰ ورزشکار جانباز در مسابقات تنیس روی میز کشور
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی استان در بروجرد
بازدیداستاندار قم از محل احداث نیروگاه خورشیدی در جاده قم به گرمسار
رزمایش ارزیابی آمادگی مولدهای برق اضطراری در مراکز حیاتی لرستان
معرفی برترین‌های مسابقات بومی محلی دختران بسیجی استان قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
دیدار تیم‌های صنعت نفت آبادان و برق شیراز در مرحله سوم جام حذفی
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
میدان امیر چخماق یزد
عراقچی: موشک هایمان را در نبردی واقعی آزمایش کردیم
کالابرگ به شیوۀ جدید عرضه می شود  (۱ نظر)
قهرمانی بلند قامتان ایران در والیبال بازی‌های آسیایی جوانان  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
انتشار فراخوان برای پیشنهاد شعار مشترک فاطمیه ۱۴۰۴  (۱ نظر)