پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ سیاست های دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در زمینه تغییرات آب و هوایی بیشترین لطمه را به این کشور و جهانیان وارد کرده اند.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در سرمقاله خود نوشت: باور این مسئله دشوار است ولی اگر بخواهیم دقیق صحبت کنیم هیئت های بیش از صد و نود کشور سه سال قبل در چنین ماهی، درست پس از ساعت هفت شب دوازدهم دسامبر با ابراز شادی، توافقنامه پاریس را گرامی داشتند که نخستین واکنش جمعی واقعی به تهدید فزاینده گرم شدن زمین بود.
توافقنامه پاریس، یک سند بسیار بلندپروازانه بود که قدرت قانونی زیادی نداشت و صرفا پس از مذاکرات خسته کننده و جنجالی بدست آمد. اما برای نخستین بار از سال 1992، در مذاکرات مربوط به آب و هوا، هر کدام از کشورها در خصوص کاهش خروج گازها، قول های مشخصی دادند تا بتوانند همراه با هم مانع از عبور کردن دمای هوا جو از نقطه بدون بازگشت شوند.
هیئت ها دو هفته قبل در یک کنفرانس پیگیری که در شهر کاتوویس لهستان برگزار شد شرکت کردند تا به مسائل مربوط به روندها که در پاریس حل نشده بودند بپردازند. راهکارهای متداول گزارش دهی و شفافیت بیشتر در خصوص نحوه گزارش دادن کشورها راجع به میزان خروج آلاینده ها، از جمله مواردی بودند که مورد بحث قرار گرفتند. هیئت های شرکت کننده عمدتا موفق بودند.
امسال، سال سیاست های مخرب و عقب رونده ترامپ بود. اطلاعات جدید در مورد آمریکا نشان می دهد گاز دی اکسید کربن در این کشور همچنان وارد هوا می شود. نشانه هایی شوم مانند آتش سوزی های ویرانگر در جنگل ها و سیل ها و نیز گزارش های وحشتناک علمی درباره آنچه خروج کنترل نشده گازهای گلخانه ای احتمالی بوجود می آورد وجود دارد.
آمریکا و سه کشور مهم دیگر تولید کننده نفت یعنی عربستان سعودی، کویت و روسیه یک گزارش نگران کننده را که کمیته علمی سازمان ملل ماه اکتبر در مورد تغییرات آب و هوایی منتشر کرده بود تایید نکردند. در این گزارش، ضرورت کاهش شدید استفاده از سوخت های فسیلی تا سال 2030 مطرح شده بود تا جلوی روی دادن بدترین پیامدها برای تغییرات آب و هوایی گرفته شود. بر اساس اعلام این گزارش، این تغییرات سریع تر از آنچه افراد تصور می کنند در حال نزدیک شدن هستند.
ولز گریفیت مشاور بین المللی ترامپ در امور انرژی و آب و هوا به این موضع تغییر ناپذیر ترامپ اشاره کرد که هر چیزی که به محیط زیست کمک می کند به طور قطع به اقتصاد آمریکا لطمه می زند.
وی گفت:" آمریکا مقادیر زیادی منابع طبیعی در اختیار دارد و قصد ندارد این منابع را در زیر زمین نگه دارد. ما قویا معتقدیم هیچ کشوری نباید مجبور باشد به منظور تداوم زیست محیطی، رفاه اقتصادی یا امنیت انرژی خود را فدا کند."
واپس گرایی هیچ کشوری با واپس گرایی ترامپ قابل مقایسه نیست. ترامپ که مصمم است تمام راهبرد باراک اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا در خصوص آب و هوا را از بین ببرد، سال گذشته طرح برق پاک اوباما را که هدف آن کاهش خروج دی کسید کربن از نیروگاهها بود لغو کرد. ترامپ ، یک طرح اساسا بی مصرف را جایگزین کرد که دوازده برابر بیشتر از آلودگی پیش بینی شده در طرح اوباما، آلودگی تولید می کند.
ترامپ، تضعیف یک قانون مهم زمان اوباما را پیشنهاد کرده است. بر اساس پیشنهاد ترامپ، میزان مصرف سوخت خودروهای مسافربری تا سال 2025 به میزان حدود دو برابر افزایش می یابد.
سازمان محافظت از محیط زیست و وزارت کشور آمریکا چند اقدام در جهت پایان دادن به تلاش های زمان اوباما برای کنترل خروج گاز متان صورت داده اند. متان یک گاز گلخانه ای است که بسیار بیشتر از دی اکسید کربن، قوی است.
این موارد، مبنای قول اوباما را در نشست سال 2015 پاریس تشکیل می دادند. بر اساس قول اوباما، میزان خروج گازهای گلخانه ای با بیست و شش درصد کاهش تا سال 2025 ، به سطح بیست و هشت درصد کمتر از سطوح سال 2005 می رسیدند.