• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۹۴۰۵
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۶
اقتصادی » مسکن
مطابق با آخرین آمار‌های رسمی وزارت راه و شهرسازی؛

توقف افزایش ماهانه قیمت مسکن

شتاب افزایش ماهانه قیمت مسکن که در سال جاری به ۹.۳ درصد رسیده بود، در دی‌ماه امسال به ۱.۵ درصد افت کرد

توقف افزایش ماهانه قیمت مسکنبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ ­­بر اساس تازه‌ترین گزارش دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی مربوط به بازار مسکن در دی‌ماه، قیمت مسکن از ابتدای سال ۹۶ روند کند رشد را آغاز کرده بود؛ اما در نیمه دوم سال گذشته، شتاب این روند افزایش یافت.
این آمار‌ها نشانگر آن است که در اردیبهشت ماه امسال، روند افزایش قیمت مسکن پرشتاب‌تر بوده و ماهانه ۷ تا ۸ درصد، رشد قیمت را تجربه کرده است؛ اما نقطه اوج رشد ماهانه قیمت مسکن در سال جاری، مربوط به مردادماه با عدد ۹.۳ درصدی بوده است؛ ولی از آن پس، روند افزایش قیمت‌ها در هر ماه نسبت به مدت مشابه سال‌های قبل، همچنان قابل توجه بوده است؛ به نحوی که در مقایسه با ماه‌های قبل از مرداد امسال، این روند کم‌شتاب‌تر گزارش شده است؛ به نحوی که رشد قیمت مسکن در آذرماه امسال نسبت به آبان ماه ۴.۹ درصد و در دی ماه نسبت به آذرماه امسال، تنها ۱.۵ درصد افزایش قیمت مسکن را شاهد بودیم.
بنا بر اعلام دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، رشد قیمت نقطه به نقطه در ماه‌های آذر و دی ۹۷ (رشد قیمت مسکن در مقایسه با ماه‌های مشابه سال قبل از آن) به ترتیب ۹۲.۶ و ۸۹.۹ درصد بوده است.
از دیگر اتفاقات رخ داده در بازار مسکن در ۱۰ ماهه سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن (۱۰ ماهه سال ۹۶)، روند کاهش تعداد معاملات مسکن بوده؛ به این صورت که در این ۱۰ ماه، کاهش معاملات مسکن ۲۹.۵ درصد بوده است؛ اما در ماه‌های پایانی این بازه نسبت به مقطع زمانی مشابه سال قبل، کاهش معاملات مسکن به بیش از ۶۰ درصد رسیده است.
آن گونه که دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تحلیل کرده است، ۵۳.۱ درصد معاملاتی که در ماه گذشته در تهران انجام شده است، به واحد‌های مسکونی ۴۰ تا ۸۰ متر مربعی (کوچک متراژ) اختصاص دارد؛ ضمن اینکه ۵۷ درصد از معاملات مسکن در دی ماه نیز، به واحد‌هایی که کمتر از هر متر ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان (به عنوان متراژ میانگین ماه گذشته) بوده اند، تعلق دارد.
به طور کلی در دی ماه امسال در تهران، تنها ۶ هزار و ۸۵۶ واحد مسکونی معامله شده که رشد منفی ۱.۲ درصدی نسبت به آذرماه امسال و منفی ۶۴.۴ درصد نسبت به دی ماه پارسال را تجربه کرده است؛ همچنین میانگین قیمت هر متر مربع واحد مسکونی در ماه مورد اشاره، ۹ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان بوده که نسبت به آذرماه امسال، افزایش ۱.۵ درصدی و نسبت به دی ماه پارسال، افزایش ۸۹.۹ درصدی را نشان می‌دهد.
بر اساس این گزارش، منطقه یک تهران با میانگین متری ۲۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان، گرانترین منطقه پایتخت و منطقه ۱۸ با متری ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ارزانترین منطقه تهران در معاملات مسکن دی ماه بوده اند. مناطق ۱، ۳، ۲، ۶ و ۵ نیز به ترتیب مناطق گران تهران هستند که از میانگین قیمت پایتخت در بازار مسکن، بالاتر بوده اند.
در عین حال، مناطق ۱۹، ۱۷، ۱۲، ۱۶، ۲۰ و ۱۸ تهران نیز ارزان‌ترین مناطق پایتخت به شمار می‌روند که به ترتیب قیمت آن‌ها از متری ۵ میلیون تومان، پایین‌تر بوده اند. همچنین در بازه زمانی مذکور در سال ۹۷، تعداد معاملات مسکن ۱۰۷ هزار و ۸۳۲ فقره بود که این شاخص در بازه زمانی مشابه در سال قبل از آن (۱۰ ماهه سال ۹۶)، رقم ۱۵۳ هزار و ۱۳ فقره معامله مسکن را نشان می‌دهد که نشانگر کاهش ۲۹.۵ درصدی معاملات مسکن در سال جاری بوده است.
متوسط قیمت مسکن در این مقطع زمانی در سال جاری (۱۰ ماهه سال ۹۷)، متری ۷ میلیون و ۷۸۲ هزار تومان بوده و این شاخص در بازه زمانی مشابه سال قبل، متری ۴ میلیون و ۷۶۷ هزار تومان بوده است که رشد ۶۶.۴ درصدی داشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فعالیت نخستین واحد استاندارد تولید برگه میوه کشور در سلماس
توقف آبیدر سنندج در رقابت‌های لیگ برتر فوتبال زیر ۱۸ سال کشور
شهید فهميده نماد جهاد و ایثار برای دانش آموزان بسیجی
علل اختلال در واردات و تامین نهاده‌های دامی 
افزایش ظرفیت تولید برق خورشیدی به ۵۰۰ مگاوات
آمادگی خوزستانی‌ها برای خلق حماسه در یوم الله ۱۳ آبان
رزمایش آموزشی و عملیاتی انسداد تونل جاده اسفراین – بجنورد برگزار شد
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود
کشف لاستیک‌های قاچاق در خور و بیابانک
موافقت احتمالی اوپک‌پلاس با افزایش تولید نفت
افزایش پروازهای فرودگاه گناباد
درخواست مالکان دو مرکز خرید پلمب شده در تهران
پایان قداره کشی اراذل و اوباش در عملیات ویژه پلیس
یادواره شهدا فرصتی برای بازخوانی هویت ایمانی و فرهنگی ملت ایران است
اجلاسیه بزرگداشت ۷۳۱ شهید سلماس
تغییر وضعیت شورای اداری هرمزگان به مجمع مشورتی حکمرانی
تشدید نظارت بر خدمات خودرویی در ایلام
بزرگداشت شهدای بسیجی طرح امنیت در زاهدان
درخواست اوباما از دموکرات‌ها برای مقابله با بی‌قانونی‌های ترامپ
افتتاح ۱۰ طرح در شهر درچه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جهاد نهاجا برای دفاع از مرز‌های هوایی ایران مایه افتخار است
تایید قهرمانی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی ۲۰۱۵
تحویل ویلای ۸ هزار متری متهم چای دبش به بانک ملت
امضای قرارداد‌های بزرگترین طرح جمع‌آوری گاز‌های مشعل
پاسخ دانشگاه علوم پزشکی یزد درباره فوت مادر مهریزی
فرصت طلایی ایران در عصر چندقطبی شدن جهان
بدرفتاری کارمندان دولت را گزارش کنید
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود
اعلام نتایج اولویت بندی طرح مادران ایران خودرو؛ ۱۱ آبان
نتانیاهو برای اهداف داخلی، به دنبال از سرگیری جنگ است
بی‌ثباتی قیمت برنج
آتش‌سوزی در مراتع شمال معلم‌کلایه
میدان امیر چخماق یزد
قطع آب ادارات پر مصرف؛ قانون برای همه یکسان است
بررسی پیش‌نویس موافقتنامه همکاری‌های قضایی بین ایران و عربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)