به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما ؛ اپراتور نیروگاه هسته ای آسیب دیده فوکوشیما ژاپن روز دوشنبه عملیات خارج کردن سوخت هسته ای از داخل ساختمان یکی از رئاکتورهای این نیروگاه را که در سال 2011 دچار آسیب شد، آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، این عملیات حساس در واقع نخستین تلاش شرکت برق توکیو (TEPCO) برای خارج کردن سوخت از داخل یکی از ساختمان های به شدت آلوده در این رئاکتور ذوب شده است که قرار بود چهار سال قبل صورت گیرد.
کارشناسان در این عملیات به دلیل سطح بالای رادیواکتیو در این ساختمان از تجهیزات کنترل از راه دور برای انتقال سوخت از "حوضچه ذخیره سازی" در داخل این ساختمان استفاده کردند.
این عملیات بامداد روز دوشنبه پس از ایجاد مشکل در تجهیزات خارج کردن سوخت برای مدت کوتاهی به حال تعلیق درآمد اما پس از مدت کوتاهی از سر گرفته شد.
مسئولان شرکت برق توکیو تخمین می زنند عملیات خارج کردن 566 واحد سوخت هسته ای که بیشتر آنها قبلا مصرف شده اند به مدت دو سال به طول انجامد.
یوکا ماتسوبارا سخنگوی شرکت برق توکیو گفت مهندسان ابتدا مجبور به پاکسازی آوار و خرابی های ناشی از زمین لرزه در داخل این ساختمان و دیگر چالش های فنی بودند.
مهندسان شرکت برق توکیو هنوز برای خارج کردن سوخت هسته ای ذوب شده که داخل این رئاکتور باقی مانده است، کاری انجام نداده اند و گفته می شود این مشکل ترین بخش این عملیات پاکسازی گسترده خواهد بود که انتظار نمی رود تا سال 2021 صورت گیرد.
شرکت برق توکیو در ماه فوریه گذشته از تجهیزات کنترل از راه دور برای خارج کردن بخش های کوچکی از این سوخت ذوب شده را با هدف مطلع شدن از این که آیا این مواد قابلیت خارج کردن از ساختمان را دارند، آغاز کرد.
در این فاجعه هسته ای که در واقع بدترین رویداد هسته ای از زمان چرنوبیل در سال 1986 بود، رئاکتور های شماره یک، دو و سه نیروگاه هسته ای فوکوشیما دایجی به دنبال وقوع زمین لرزه و سونامی ویرانگر سال 2011 ژاپن ذوب شدند.
در این سونامی حدود 18 هزار نفر جان باختند و خراب های بسیاری به جا ماند و این واقعه هسته ای منجر به تخلیه اجباری ساکنان مناطق مجاور این نیروگاه شد.
به دنبال وقوع این فاجعه، فعالیت رئاکتورهای چهار تا شش این نیروگاه نیز برای بازرسی های بیشتر متوقف شد و اگر چه به رئاکتور شماره چهار به دلیل وقوع انفجار چند روز پس از وقوع سونامی خساراتی وارد آمد.
دسامبر سال 2014 شرکت برق توکیو عملیات خارج کردن همه یک هزار و 535 واحد سوخت هسته ای از داخل حوضچه ذخیره سازی رئاکتور چهار را به پایان رساند.
این شرکت در نظر دارد عملیات مشابهی را در ساختمان های رئاکتور شماره یک و دو تا سال 2032 در چارچوب طرح چهار دهه ای برچیدن کامل نیروگاه هسته ای فوکوشیما انجام دهد.
دولت ژاپن اجرای طرح بازسازی مناطق مجاور این نیروگاه را تشدید کرده است و این ماه نیز دستور تخلیه بخش هایی از اوکوما را لغو کرد.
اما مسئولان در مناطقی که تحت تاثیر عواقب این فاجعه قرار گرفتند، هنوز هم در تلاش برای بازگرداندن ساکنان مناطقی هستند که در پی این فاجعه از خانه های خود گریختند و بسیاری هنوز به رغم ابراز اطمینان های دولت نگران نشت رادیواکتیو هستند.