تنها یک سوم محصول گل محمدی در خراسان جنوبی فرآوری می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: سالانه 1500 تن گل محمدی تر در استان تولید می شود که تنها حدود یک سوم آن در خود استان فرآوری میشود. عصمتی پور سطح زیر کشت گل محمدی در خراسان جنوبی را 195 هکتار اعلام کرد که از این مقدار 102.5 هکتار بارور است و برداشت گل از آن تا اواخر اردیبهشت ادامه دارد. وی افزود: تنها یک کارگاه صنعتی گلابگیری از گل محمدی در شهرستان طبس با ظرفیت 500 تن در سال فعال است و در بقیه نقاط استان، گلابگیری به صورت دستی و سنتی انجام و محصولات آن به بازار استان های کشور ارسال می شود. معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی خراسان جنوبی پیش بینی کرد امسال 280 تن گل محمدی به ارزش حدود 15 میلیارد تومان از سطح زیر کشت این محصول در استان برداشت شود که در این صورت 15 تن در مقایسه با پارسال افزایش خواهد داشت. گل محمدی از محصولات ارزشمند، کم آب بر و بسیار مقاوم در برابر تنش های محیطی است که کشت آن با توجه به شرایط اقلیمی خراسان جنوبی، خشکسالی 20 ساله حاکم بر استان، کاهش حجم سفرههای آب زیرزمینی، کم شدن نزولات آسمانی و کاهش دبی آب چاهها و قنوات استان، از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است. عصمتی پور افزود: پیگیر جذب اعتبارات بیشتر برای توسعه کشت این محصول در خراسان جنوبی و افزایش واحدهای فرآوری صنعتی آن هستیم که تحقق آن همت مسئولان کشوری را می طلبد.