پخش زنده
امروز: -
معاون دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد: میزان مصرف نمک در گیلان ۴تا۵ برابر حد استاندارد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گیلان؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز گفت:میزان مصرف نمک در گیلان روزانه حدود 10تا12 گرم است که این 4تا5 برابر بیشتر از حد استاندارد است.
دکتر محمد عباسی افزود:علاقه گیلانی ها به مصرف نمک و چاشنی های شور همانند زیتون، ماهی شور، پنیر محلی پرنمک و ماهی دودی موجب شده است تا این استان جز استان های پرمصرف نمک در کشور باشد.
وی گفت: بیش از 83درصد گیلانی ها بیشتر از حد استاندارد و طبیعی نمک مصرف می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان میزان طبیعی و استاندارد مصرف نمک برای بیماران قلبی و عروقی، بیماران فشارخون بالا، کودکان و افراد بالای 50سال 3گرم در و برای افراد عادی 5گرم در روز اعلام کرد.
دکتر محمد عباسی گفت: 52درصد مرگ و میر در گیلان به علت سکته های مغزی و بیماری های قلبی و عروقی است که عامل اصلی آن فشار خون بالاست.
وی با اشاره به آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون از همه شهروندان خواست در سامانه خوداظهاری www.salamat.gov.ir ثبت نام کنند.