• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۴۷۷۵۰
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۴
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:

آسیا ظرفیتی برای بازنگری در مدل مدیریت جهانی

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد(اسکاپ) شبکه منطقه ای مهمی است که قابلیت های مهمی برای همکاری های علمی و فرهنگی منطقه ای دارد.

سید سعید رضا عاملی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما پس از دیدار با خانم دکتر جاباناه دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد(اسکاپ) افزود: اسکاپ یا همان کمیسیون اقتصادی اجتماعی یکی از پنج کمیسیون سازمان ملل است که شبکه منطقه ای مهمی متشکل از ۶۲ کشور عضو و اعضای وابسته است که این ظرفیت آسیایی در چارچوب نگاه به شرق، قابلیت های مهمی برای همکاری های علمی و فرهنگی منطقه ای دارد.
وی با بیان اینکه نخستین مجمع نوآوری آسیا اقیانوسیه در ایران که قرار است به میزبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تهران برگزار شود گفت: این رویداد استارت آپی در چارچوب سند روابط علمی بین الملل مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود و ملاقات با خانم دکتر جاباناه دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد(اسکاپ) پیرامون همین همکاری انجام و در این نشست ظرفیت های علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران بیان شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر قدرت و سرمایه ایران به نسبت سالهای پیش از انقلاب گفت: در سال ۵۷ در ایران تنها هزار مقاله تولید می شد اما بر اساس استنادات بین المللی در سال ۱۹۹۸ تعداد تولید مقالات ایران به ۵۰ هزار رسیده و ظرفیت تولید علم مان در مقایسه با چهل سال پیش ۵۰ برابر شده است.
عاملی افزود: این رشد علمی برای جهان خیره کننده است گفت: مجله نیچر این ظرفیت را به عنوان یکی از بالاترین ظرفیت های رشد علمی جهان ذکر کرده و اسکاپ علاقمند است که بتواند این همکاری را با ج ا ایران داشته باشد.
وی با اشاره به علاقمندی کشورهای عضو اسکاپ به ایجاد شبکه موسسات دانش بنیان با محوریت معاونت علم و فناوری ایران افزود: دبیر خانه شواری عالی انقلاب فرهنگی در دو محور توافق کرد که هم تجربیات حوزه سیاستگذاری جمهوری اسلامی ایران در حوزه علم و فناوری را به اعضای اسکاپ معرفی کند و هم شنونده تجربیات سایر کشورهای منطقه باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: نکته ای که در این ملاقات ذکر شده این بود که سازمان ملل متحد که به عنوان میراث دو جنگ جهانی اول و دوم است، که در آن دو جنگ نزدیک به صد میلیون نفر کشته شدند و بنا شد ملل متحد جایگاهی برای ایجاد صلح در جهان باشد اما به نظر می رسد این سازمان نمی تواند به خوبی نقش آفرین باشد و نتیجه این است که کشتگان جنگ در قرن بیستم؛ ۲۲ برابر کشتگان جنگ در قرن هجدهم و ۱۲ برابر کشتگان قرن نوزدهم اند.
عاملی با تاکید بر اینکه علم و نهادهای بین المللی باید بتواند کمک کند این فضای جنگی که در جهان حاکم است برطرف شود افزود: ما اینجا در رابطه با علم و فناوری پیشرفت تکنولوژی و اقدامات عظیمی که در دنیا و جهان شده می کنیم اما فلسفه علم و تکنولوژی چیست؟ ما نهایت با این علم و تکنولوژی می خواهیم چکار کنیم؟ همه توافق دارند که علم و تکنولوژی آمده برای آرامش مردم برای حل مساله برای کاهش درد جامعه برای ایجاد سلامت اجتماعی و توسعه سلامت اجتماعی در جهان اما موانعی وجود دارد که باید این موانع را برطرف کرد. شاید آسیا یک ظرفیتی باشد که برای اینکه یک بازنگری در مدل مدیریت جهانی ایجاد کنیم.
وی افزود: آنها هم تایید می کنند اما به هر حال وابستگی های سازمانی خیلی اوقات نمی گذارد خیلی راحت صحبت بکنند اما فکر می کنم این دغدغه جهانی باشد که علی رقم اینکه جهان سلطه می رود که سلطه اش را اضافه کند اما به این توجه نمی کند که نظام سلطه شرق اتحاد جماهیر سابق به خاطر همین نگاه سلطه آمیزش به زمین خورد غرب هم به محوریت آمریکا این نگاه سلطه آمیز را دنبال می کند و افول آمریکا در حوزه های مختلف یک بحث بسیار مهمی است و هر دولت دیگری هم که بخواهد سیاست های سلطه آمیز را دنبال کند با مشکل مواجه می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ساخت دامداری هفت هزار رأسی دورود نیازمند حمایت مسئولان
جلوه‌هایی از راهپیمایی ۱۳ آبان در مهاباد
پیام وزیر امور خارجه در پی وقوع زلزله در افغانستان
مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم خراسان شمالی
نتانیاهو بار دیگر برای پاسخ به اتهامات در دادگاه تل‌آویو حاضر شد
اعزام پینگ پنگ بازان مرد و زن ایران به بازی‌های کشور‌های اسلامی
اعتراض به حضور رژیم صهیونیستی در نمایشگاه سیدنی
بابلیان با طلایی‌ها ادامه می‌دهد
پیروزی پرسپولیس حاجی خوش مهاباد مقابل نماینده ارومیه
سرلشکر صفوی: ایران با تکیه بر مقاومت قدرت منطقه‌ای شده است
تاکید معتمدین سیستان و بلوچستان بر وحدت پایدار
همکاری میان پژوهشگاه ابن‌سینا و مرکز تحصیلات تکمیلی پزشکی تاجیکستان
افزایش شمار شهدای غزه به ۶۸ هزار و ۸۷۲ نفر
برافراشته در مسیر اقتدار؛ پرچم ایران در دل مردم
صدرنشینی بافقی‌ها با شکست استقلال
راهیان نور بهترین راه مقابله با تهدیدات نرم دشمن
قهرمانی ری آباد میامی در مسابقات منطقه‌ای فوتسال
نوجوانان قمی نسل تازه‌ای از مقاومت
افزایش میزان موالید در مناطق کم‌ برخوردار کشور
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
تجمع دانشجویان و مردم در اعتراض به کشتار مردم سودان
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)