• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۷۳۵۶
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۶
بین الملل » آسیا و اقیانوسیه
گزارش اختصاصی؛

۳۷ سال گذشت

۳۷ سال از ربوده شدن ۴ دیپلمات ایرانی در شمال لبنان به دست شبه نظامیان مزدور رژیم صهیونیستی می‌گذرد...

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از بيروت؛ 37 سال از ربوده شدن 4 دیپلمات ایرانی در ایست و بازرسی منطقه «برباره» در شمال لبنان به دست شبه نظامیان مزدور رژیم صهیونیستی می گذرد اما گذشت این مدت از جرم اشغالگران اسرائیلی نکاسته است.
در بحبوحه جنگ داخلی لبنان، رژیم صهیونیستی در سال 1982 میلادی به این کشور حمله ور شد. صهیونیستها، لبنان را از زمین، آسمان و دریا زیر آتش گرفتند و نیمه جنوبی این کشور را به اشغال خود در آوردند. در این شرایط 4 دیپلمات ایرانی در روز 14 تیر 1361 برای بررسی اوضاع از طریق سوریه وارد لبنان شدند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

«قاسم قصیر» کارمند وقت سفارت ایران و روزنامه نگار لبنانی، به دلیل آنکه بیشتر مناطق لبنان، به اشغال رژیم صهیونیستی درآمده بود و بیروت هم در محاصره قرار داشت، قرار شد، آقای موسوی و همراهانش با همراهی پلیس لبنان از راه طرابلس به بیروت بیایند، اما در ایست و بازرسی شبه نظامیان مسلح قُوّات ربوده شدند.
4 دیپلمات ایرانی 37 سال پیش در حالی که از شمال لبنان به سمت بیروت پایتخت این کشور در حرکت بودند، توسط شبه نظامیان مسلح قوات لبنانی در ایست و بازرسی متوقف و بازداشت شدند.
دو فرضیه اصلی پیرامون ماجرای بعد از دستگیری 4 ایرانی مطرح است. نخست روایت شبه نظامیان قوات و سرکرده آنها «سمیر جعجع» در کشته شدن این افراد.
«رائد موسوی» فرزند دیپلمات ربوده شده ایرانی به خبرگزاری صداوسیما گفت: از نظر عقلانی و منطقی این اصلا حرف درستی نیست، چرا که آنها دیپلمات بودند و با محافظت پلیس لبنان مسیر را طی می کردند و بازداشت شدند، بنابراین، بازداشت این دیپلماتها هدفمند بود. چرا باید در همان روز اول به شهادت رسیده باشند.
اما روایت دوم بر اساس شواهد و مدارک حاکی از آن است که 4 دیپلمات ایرانی پس از بازداشت، به افسران صهیونیست تحویل و بعد به فلسطین اشغالی منتقل شده اند.
«میشل موسی» رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس لبنان معتقد است: همه شواهد و اسناد نشان می دهد که اسرائیلی ها 4 دیپلمات ایرانی را تحویل گرفته و به سرزمین های اشغالی منتقل کرده اند.
وی در گفت و گو با خبرگزاری صداوسیما تاکید کرد: اسرائیل هیچ گاه به قوانین بین المللی عمل نکرده و برای آن ارزشی قائل نبوده است. باید همانطور که مقاومت نظامی، صهیونیست ها را به عقب راند، با فشار سیاسی و حقوقی کاری کرد که اسرائیلی ها پاسخگو بوده و چنین جنایت‌ هایی انجام ندهد.
آن روز بخش های وسیعی از لبنان در اشغال رژیم صهیونیستی بود و بنابر قوانین بین المللی مسئول اول و آخر برای اتفاقاتی از این دست، اشغالگران هستند.
«عدنان منصور» وزیر خارجه پیشین لبنان در این مورد به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما در بیروت گفت: مسئولیت اسرائیل در این میان بر کسی پوشیده نیست؛ جرم صهیونیست ها بسیار بیشتر از یک آدم ربایی و نقض قوانین بین المللی است و باید از رژیم صهیونیستی شکایت شود و سران آن تحت تعقیب قرار گیرند.
وی افزود: ربوده شدن دیپلمات های ایرانی یک جنایت مضاعف در حق لبنان و ایران و حاکمیت دو کشور است.
در روزگاری که اشغالگران اسرائیلی به همراه مزدوران تندروی خود جنایت می کردند، «سید محسن موسوی» کاردار سفارت جمهوری اسلامی در بیروت، حاج «احمد متوسلیان» وابسته نظامی کشورمان، «کاظم اخوان» خبرنگار و «تقی رستگار مقدم»، با وجود اینکه مصونیت دیپلماتیک داشتند، ربوده شدند.
«مریم مجتهد زاده» همسر سید محسن موسوی کاردار پیشین سفارت جمهوری اسلامی در بیروت که 37 سال پیش توسط مزدوران رژیم صهیونیستی ربوده شد، خاطرنشان کرد: آنها ماموران رسمی جمهوری اسلامی ایران بودند و تمام کنوانسیون های بین المللی دال بر مصونیت دیپلماتیک این عزیزان است.
حاج احمد متوسلیان که پس از فتح خرمشهر به لبنان و سوریه آمده بود، همواره بر مبارزه با اسرائیل تا ریشه کنی این غده سرطانی تاکید می کرد. حالا لبنان از لوث وجود دشمن پاک شده و در نقطه صفر مرزی میان لبنان و فلسطین اشغالی تمثالی از آن فرمانده بزرگ نصب شده است.
انگشت اشاره حاج احمد، سرزمین های اشغالی فلسطین را نشانه رفته و چشمانش در انتظار آزادی قدس است؛ شاید که با تحقق این هدف، پرده ها از سرنوشت پرابهام او و یارانش کنار رود.
 
مصاحبه ها:
1-قاسم قصیر ( کارمند وقت سفارت ایران و روزنامه نگار لبنانی)
2-سید رائد موسوی (فرزند دیپلمات ربوده شده سفارت ایران)
3-میشل موسی (رئیس کمیسیون حقوق بشر در مجلس لبنان)
4-مریم مجتهدزاده (همسر سیدمحسن موسوی کاردار ربوده شده سفارت ایران)
5-عدنان منصور (وزیر خارجه پیشین لبنان)
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق بیت المال در شهرکرد
گردهمایی مدیران فاضلاب کشور در بوشهر
فردا؛ آخرین مهلت مرحله مقدماتی نهمین دوره جشنواره قرآنی فجر
اعلام ورزشگاه یک مسابقه از هفته نوزدهم لیگ برتر فوتبال
بازگشت منابع ارزی و ریالی به چرخه مالی استان زنجان
اغتشاشات دی‌ماه حاصل دسیسه چندساله دشمنان نظام بود
از برترین های جشنواره سرباز تا آغاز نام نویسی حج عمره در بسته خبر روز
آشوب‌طلبان چگونه «چشم شهر» را هدف گرفتند؟
دستگیری شرور مسلح با ۵ فقره قتل با سلاح جنگی در هرمزگان
آمادگی یگان‌های امدادی، حفاظتی و پشتیبانی در بندر شهید بهشتی چابهار
محل دپوی سوخت قاچاق لو رفت
بررسی طرح تبدیل نمایشگاه بین المللی به پارک گردشگری
سرعت بخشیدن به تکمیل طرح‌های عمرانی با پرداخت به ذی نفع نهایی
راه پیمایی۲۲ بهمن امسال باشکوه‌تر از همیشه
کمک راهداری آذربایجان‌ شرقی به ۱۴۲ خودروی گرفتار در برف و کولاک
کشف محموله ۱۲۱ کیلویی مواد مخدر در شهرستان نهبندان
تأکید دبیر نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز اردبیل
نذر قربانی در فارس
مه‌گرفتگی و بارش برف در محور‌های کوهستانی آذربایجان‌غربی
خانوارهای کردستانی یک هزار و ۶۶۱ میلیارد تومان از اعتبار کالابرگ خرید کردند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حکم رئیس جمهور به محمدرضا باهنر و محمد سالاری
فروش ۱۳ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی از امروز
پاسخ ایران به تهدیدهای ترامپ
شعبه تخصصی پارک فناوری پردیس در شهرستان دماوند ایجاد می‌شود
اجرای طرح «مدیریت محله‌محور» در سه روستای بخش صفادشت ملارد
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم
پاسخ ایران خودرو به واکنش‌ها: افزایش قیمت قانونی بوده است
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند
زخم و آتش بر تن ناجیان جان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران در حیاط دولت
ادامه دروغ پردازی‌های اینترنشنال در مورد تعداد کشته‌های اغتشاش دی ماه
۸۰ میلیون نفر کالابرگ مرحله نخست را دریافت کردند
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
ثبت‌نام داوطلبان پویش سلام محله در کهگیلویه و بویراحمد
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
از دکترای فیزیک و تدریس تا تغییر مسیر زندگی با پرورش طوطی  (۲ نظر)
ابراز ندامت یکی از دستگیر شدگان در اغتشاشات  (۲ نظر)
روایت سازی جعلی این بار به نام سپهر ابراهیمی  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
خویشتن داری پلیس در ایام اغتشاشات، اوج ایثار بود  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)