به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سيما؛ یحیی آلاسحاق در همایش تجاری و اقتصادی ایران و عراق در اتاق ایران افزود: سال گذشته حجم تجارت دو کشور ایران و عراق ۱۳ میلیارد دلار بود که هدفگذاری شده برنامه ریزیها برای رسیدن این میزان به ۲۰ میلیارد دلار انجام شود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه این حجم تجارت ۲ کشور، قطعا مورد حسادت بدخواهان خواهد بود اضافه کرد: ما از مرحله مبادلات تجاری با عراق عبور کردیم و بنا داریم مبادلات دو کشور به صادرات دانش فنی، فناوری و صنایع ایران به عراق در کنار افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی توسعه یابد.
وی گفت: عزم مسئولان دو کشور برای توسعه هرچه بیشتر این حجم مبادلات است بنابراین همه بدخواهان باید بدانند در برابر این روابط هرچه مقاومت کنند یا بجنگند، روابط ایران و عراق توسعه یافتهتر خواهد بود.
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق
دو و نیم میلیارد دلار صادرات ۱۰۰ روزه ایران به عراق
دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق از صادرات روزانه ۲۵۰ میلیون دلار به صورت میانگین به عراق در صد روز گذشته خبر داد و گفت: در ۱۰۰ روز منهتی به دهم تیر، ۲ و نیم میلیارد دلار کالا و خدمات ایرانی به عراق صادر شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدحمید حسینی در همایش تجاری، صنعتی و اقتصادی ایران و عراق با اشاره به آمار تجارت صد روزه دو کشور افزود: این آمار نشان دهنده رشد بیش از ۲۰ درصدی صادرات ایران به عراق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل است.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق، همکاری در حوزه صنعت و خدمات را مهمترین اولویت اتاق مشترک ایران و عراق دانست و گفت: امضاء توافقنامه ترانزیت و صدور مجدد کالا از عراق یکی دیگر از اولویتهای کاری اتاق مشترک ایران و عراق است و علاوه بر آن پیگیر هستیم تا با همکاری بانک مرکزی عراق، از محل ارزهای صادراتی، کالاهای مورد نیاز را به کشورمان وارد کنیم.
وی با اشاره به خط اعتباری ۲۰۰ میلیون دلاری برای پیمانکاران ایرانی در عراق افزود: ما انتظار داریم دولت عراق مطالبات پیمانکاران ایرانی را پرداخت کند تا این خط اعتباری بتواند همچنان به کار خود ادامه دهد.
حسینی گفت: همچنین پیگیر هستیم تا اقدامات احتمالی اجرایی احداث دو شهرک صنعتی در دو منطقه اروند و پرویزخان به زودی آغاز شود.
دبیرکل اتاق مشترک ایران و عراق از سفیر عراق خواست تا هرچه سریعتر برای صدور روادید بلندمدت برای تجار ایرانی اقدام کند.
حسینی گفت: با توجه به اینکه رقبای ایران در عراق نیز به رقابت خود در صادرات کالا به عراق خواهند افزود فعالان اقتصادی، صاحبان دانش و فناوری و صاحبان صنایع ایرانی باید به فکر انتقال دانش فنی، سرمایه گذاری و سرمایه گذاری مشترک در عراق باشند ضمن اینکه باید خدمات پس از فروش خود را در عراق توسعه دهند.
وی افزود: یکی از مشکلات دوام آوری محصولات ایرانی در عراق، قیمت دو تا سه برابری کالاهای ایرانی از مرز تا مصرف کننده نهایی است که باید تلاش کنیم با کوتاه کردن دست دلالان و واسطه ها، محصولات ایرانی را بی واسطه و مستقیم دست مردم عراق برسانیم تا اقبال به محصولات ایرانی بیشتر شود.
همچنین مرتضی کاظم بهیه رئیس اتاق صنایع استان بابل عراق شرایط کنونی را برای استفاده از ظرفیتهای صنایع، فناوری و خدمات فنی و مهندسی ایرانی در عراق مناسب دانست و گفت: ما خواهان استفاده از دانش و فناوری ایرانی در همه سطوح در عراق هستیم و به توان صنایع ایرانی اعتقاد داریم البته این اعتقاد ریشه تاریخی دارد و اجداد ما نیز از توانمندیهای صنایع ایرانی در قدیم بهره میبردند.
وی افزود: به علت نا امنیهای چند سال اخیر وقفهای برای استفاده از تجهیزات، صنایع، محصولات و خدمات فنی و مهندسی ایران در عراق به وجود آمد که در شرایط کنونی باید سعی کنیم این وقفه را جبران کنیم.
سفیر عراق در ایران
رایگان شدن ویزای تجاری گامی در توسعه روابط اقتصادی ایران و عراق
سفیر عراق در ایران گفت: رایگان شدن روادید گردشگری و پس از آن روادید تجاری، احداث شهرکهای صنعتی مشترک در مرزهای دو کشور و مشارکت ایران در همه زمینههای بازسازی عراق، گامی برای توسعه مبادلات اقتصادی ایران و عراق است.
جواد قندیل در همایش صنعتی، تجاری و اقتصادی ایران و عراق افزود: این همایش نتیجه سفر آقای روحانی به عراق و حضور نخست وزیر عراق در تهران است که برای تثبیت ۱۲ میلیارد دلار مبادلات اقتصادی دو کشور و توسعه آن به ۲۰ میلیارد دلار توافق کردند.
وی توافق دو کشور برای لایروبی شط العرب را به نوعی، بازگشتی به توافق ۱۹۷۵ الجزایر دانست.
سفیر عراق گفت: این همایش در حالی در زمان اعمال سختترین تحریمهای آمریکا علیه ایران برگزار میشود که دو کشور بر توسعه روابط شان تلاش دارند.
قندیل افزود: موضع عراق در برابر ایران کاملا روشن است و نیازی به سخن گفتن ندارد و هرآنچه میبینید، موضع مردم و دولت عراق است.
وی با بیان اینکه عمق رابطه دو کشور به دلیل سیاست حسن همجواری و مشترکات مذهبی، فرهنگی و اقتصادی است گفت: همراهی امروز مردم عراق با ایران نتیجه همراهی مردم ایران در کنار ملت عراق در طول ۴ سالی است که عراق مورد حمله داعش قرار داشت و خسارتهای بسیاری به بار آورد.
همایش تجاری ایران و عراق همایش تجاری و اقتصادی ایران و عراق در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
همایش تجاری و اقتصادی ایران و عراق با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای فناوری دانش فنی و صنایع ایران، در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این همایش که سفیر عراق در ایران، روسای اتاقهای صنایع و استادان دانشگاههای صنعتی استانهای بابل، ذیقار و بصره عراق و طرفهای ایرانی حضور داشتند مقرر شد با تسهیل سازی تجارت میان دو کشور، استفاده از ظرفیت شهرکهای صنعتی مرزی، تسهیل در صدور روادید تجاری و اجرایی کردن موافقتنامهها و تفاهم نامههای دو کشور حجم مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و عراق از مجموع ۱۳ میلیارد دلار کنونی به ۲۰ میلیارد دلار افزایش یابد.