پخش زنده
امروز: -
از آنجا که پارک هاي علم و فناوري بر پايه دانش و فناوري روز بنا شده اند، نقشي تعيين کننده در تسهيل و بهبود فضاي توليد کشور دارند، چراکه امروزه توليدي قابليت رقابت در بازارهاي جهاني را دارد که از ايده و تفکري نو در جهت ارائه محصول بهره گرفته باشد و پارک هاي علم و فناوري نيز بر پايه اين رسالت شکل گرفته اند.
پژوهش خبری صدا و سیما: پارک های علم و فناوری از ارکان اصلی اقتصاد دانش بنیان می باشند و اقتصاد دانش بنیان نیز یکی از محورهای اصلی در سیاست های اقتصاد مقاومتی است که می تواند با افزایش بازدهی کار و سرمایه و همچنین گسترش تولید در کشور، رشد بهره وری و اقتصادی را رقم بزند. لازمه تحقق اقتصاد دانش بنیان نیز، گسترش تولیدات مبتنی بر دانش و فناوری در کشور است که امروزه در قالب فعالیت های پارک های علم و فناوری تعریف می شود. در واقع، پارک های علم و فناوری به عنوان گذرگاه های تسهیل کننده توسعه اقتصاد دانش بنیان می توانند نقش اساسی در بهبود کمیت و کیفیت تولید ایفا نمایند، چراکه با تزریق فناوری و نوآوری به چرخه تولید، توانمندسازی و روند بهبود فضای تولید در کشور اتفاق می افتد. به همین دلیل، بسیاری از کشورها توانمندسازی و گسترش و رونق تولید خود را بر پایه توسعه، گسترش و کاربرد هدفمند فعالیت های مراکز علم و فناوری خود قرار داده اند و با ایجاد ارتباط منطقی بین این مراکز و چرخه تولید صنعتی، توانمندسازی و گسترش فضای تولید را رقم زده اند. در ایران نیز، حدود دو دهه از تأسیس نخستین پارک علم و فناوری در کشور می گذرد و با توجه به اهمیت این پارک ها در بهبود فضای تولید و توسعه اقتصاد دانش بنیان روز به روز در حال گسترش و اثرگذاری بیشتر بر اقتصاد کشور می باشند.
از همین رو، با توجه به نامگذاری شعار سال به نام «رونق تولید»، در مصاحبه ای با مهندس مجید دهبیدی پور، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه شریف به بررسی وضعیت پارک های علم و فناوری کشور و نقش آنها در رونق تولید پرداخته شده است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری// فاطمه حسینی