در آستانه عید سعید قربان مطرح شد
لزوم نگهدای گوشت در یخچال ۲۴ ساعت قبل از مصرف
نگهداری گوشت در یخچال ۲۴ ساعت قبل از مصرف، خطر انتشار بیماری تب کریمه کنگو را برطرف میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل دامپزشکی استان گفت: گوشت دام پس از قربانی و ذبح شدن تا ۲۴ ساعت باید در یخچال نگهداری شده و سپس مصرف شود در غیر این صورت خطر انتقال بیماری تب کریمه کنگو وجود دارد.
عبداله بهمنش در آستانه عید سعید قربان ضمن هشدار انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام افزود: یکی از مهمترین اقداماتی که همه ساله در زمان عید قربان باید مدنظر مردم قرار گیرد خودداری از ذبح خارج از کشتارگاههای مجاز است.
وی همچنین به خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد و گفت: شهروندان معمولاً طبق سنت دینی در این ایام دام زنده تهیه و در معابر عمومی قربانی می کنند و سپس بلافاصله گوشت آن را به عنوان نذری بین مستمندان تقسیم یا مصرف می کنند در حالی که اگر دام را خارج از کشتارگاه و به دور از نظارت دامپزشکی ذبح کنند، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار است.
دکتر بهمنش افزود: اداره کل دامپزشکی استان و ادارات تابعه در شهرستانها طبق روال همه ساله با نزدیک شدن به ایام عید قربان با استقرار اکیپ های ثابت و سیار بهداشتی و روحانیون ناظر ذبح شرعی در محل کشتارگاه ها ، اقدام به بازرسی های بهداشتی و شرعی قبل ، حین و بعد از کشتار می کند و هم استانی ها می توانند با مراجعه به کشتارگاهها دام خود را با نظارت کامل ذبح نموده و با خیالی راحت نذر خود را بجا آورند.
وی افزود: با توجه به وجود کنه ها بعنوان عامل اصلی بیماری تب کریمه کنگو در بدن برخی از دام و همچنین در تماس افراد عادی با خون تازه حیوان، خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو بسیار زیاد است و از این رو توصیه می شود هموطنان از اقدام خودسرانه برای ذبح دام در منازل یا گذرگاههای عمومی و همچنین دام دارای کنه جداً خودداری نمایند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه وبویراحمد تاکید کرد: صبح روز عید سعید قربان کلیه کشتارگاه های دام استان از ساعت ۷ صبح آماده ارائه خدمات بهداشتی ذبح دام بوده و همه خدمات ارائه شده به نیکوکاران در بحث ذبح و بازرسی های بهداشتی دامپزشکی رایگان خواهد بود