ارمغان سفال لالجین، رونق اشتغال و گردشگری
لالجین از مراکز عمده ساخت سفال و سرامیک ایران و جهان به شمار میآید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، محصولات هنرمندان آن علاوه بر شهرهای دور و نزدیک ایران به بسیاری از کشورهای دیگر صادر میشود.
سفالینههای ساخت لالجین بسیار متنوع است و انواع ظروف تزئینی و مصرفی را شامل میشود. سفال لالجین جزو آن دسته هنرهایی است که در خانههای بسیاری از ما ایرانیان وجود دارد و شهر لالجین یکی از شهرهای گردشگری استان همدان و به
پایتخت سفال خاورمیانه معروف است.
در هر کوچه و پس کوچه لالجین کارگاه سفالگری برپاست. هشتاد درصد از جمعیت شهر لالجین به پیشهٔ سفالگری، سرامیککاری و شغلهای وابسته همچون نقاشی سفالینهها، بستهبندی، خرید و فروش محصولات سفالین اشتغال دارند. لالجین یک بافت تاریخی و قدیمی دارد که از چند کارگاه سنتی تشکیل شده و به دلیل زیباییهای خاص خود سبب جذب گردشگران میشود. شاید تعداد این کارگاههای سنتی که در ساختمانهای خشتی و گلی باقی مانده اند آنقدر زیاد نباشد، اما همان چند بنا، فضای مناسبی را برای گردشگران ایجاد کرده است تا با تماشای آن پی ببرند که کارگاههای قدیمی سفال چه شکلی داشتند.
در شهر لالجین بیش از هزار کارگاه سفالگری برپاست که در آن مردان کار میکنند برخی از آنها تنها به تولید یک ظرف معروفند و هر کارگاه را به نام یک محصول میشناسند. در این کارگاهها مردان سفال میسازند و در کوره آنها را میپزند. برخی یا خودشان روی آنها نقاشی میکنند و یا تعداد کمی از زنان که در خانه هستند این ظروف سفالی را نقاشی میکنند.