برای اجرای مصوبه پنجاهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار
اعلام قیمت دفاتر مشق با ارز ترجیحی
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، سقف قیمت مدیریتی انواع دفترچه دانش آموزی با ارز ترجیحی ۴۲۰۰۰ ریال را اعلام کرد
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ آقای وحید منایی گفت: به منظور اجرای مصوبه پنجاهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار قیمت دفترچه ۴۰ برگ، ۶۰ برگ، ۸۰ برگ، و ۱۰۰ برگ دانش آموزی با ابعاد ۲۴.۵ در ۱۷ جلد و مشخصات گلاسه منگنهای و خطوط یک و دورنگ با چاپ و کاغذ تحریر گراماژ ۵۵ و ۶۰ گرمی برای مصرف کنندگان به ترتیب ۱۷۰۰، ۲۵۰۰، ۳۴۰۰ و ۴۲۰۰ تومان تعیین شد.
وی افزود: قیمت عمده فروشی دفترچه دانش آموزی با مشخصات ذکر شده در ۴۰ برگ ۱۴۹۳ تومان، ۶۰ برگ ۲۲۴۰ تومان، ۸۰ برگ ۲۹۸۷ تومان و دفترچه صد برگ ۳۷۳۳ تومان تعیین شده است.
آقای منایی اضافه کرد: براساس برنامه ریزی بعمل آمده توسط معاونت بازرگانی داخلی و نیز اعلام آمادگی شرکتهای تولیدی دریافت کننده ارز رسمی، تولید و توزیع حدود ۱۵ میلیون جلد در دست اقدام و به منظور تدوین ضوابط اجرایی و سهمیه بندی در استانها در حال انجام است.
این مقام مسئول گفت: همچنین قیمت دفاتر دانش آموزی با کاغذهای وارداتی ارز نیمایی راسا توسط شرکتهای تولیدی با رعایت ضوابط قیمت گذاری کالاهای تولید داخل و سود مجاز تعیین میشود.
معاون نظارت بر کالاهای سرمایهای و خدمات سازمان حمایت ادامه داد: براین اساس طبق اعلام انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان کاغذهای سایز شده ایران برخی از شرکتهای تولیدی به صورت خود اظهاری نرخ دفاتر دانش آموزی با مشخصات مذکور که کاغذ مصرفی آنها منشاء غیر از ارز رسمی داشته را به وزارت متبوع اعلام و مکلف به درج در سامانه ۱۲۴ هستند.
آقای منایی متذکر شد: با توجه به تنوع و تعدد محصولات ملاک بازرسان برای کنترل قیمتهای نوشت افزار فاکتورهای معتبر خرید بوده که واحدهای توزیعی باید به آن ضرایب سود مجاز عمده و خرده فروشی مصوب کمیسیون هیئت عالی نظارت را اعمال و به مصرف کننده عرضه کنند. بر این اساس حداکثر سود مجاز عمده و خرده فروشی مجاز برای خودکار و مداد، ۵ و ۱۵ درصد، برای نوشت افزار و لوازم التحریر و دفتر ۳ و ۱۵ درصد و برای کاغذ فتوکپی ۳ و ۱۰ درصد تعیین شده است.
وی تصریح کرد: طرح نظارتی لوازم التحریر ویژه بازگشایی مراکز آموزشی در سال تحصیلی ۹۸-۹۹ از تاریخ دهم شهریورماه تا ۱۰ مهرماه سال جاری توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استانهای کشور با همکاری اصناف، تعزیرات حکومتی و سایر مراجع مربوطه در حال اجرا بوده که علاوه بر رصد و پایش بازار، شکایات و گزارشهای مردمی دریافتی از طریق ستادهای خبری و سامانه تلفنی ۱۲۴ پیگیری و اقدامات قانونی لازم اعمال میشود.
نشست تخصصی انجمن نوشت افزار ایران با سرپرست معاونت امور صنایع
توسعه صنعت لوازم التحریر مبتنی بر الگوی ایرانی – اسلامی یکی از برنامههای وزارت صمت بوده و در این راستا تحقق ۴ محور اساسی تکمیل سبد کالا در صنعت لوازم التحریر، تعمیق ساخت داخل، تامین نیاز داخلی کشور و توسعه صادرات باید در اولویت قرار گیرد.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در سلسله نشستهای تخصصی با تشکلهای صنعتی، در جلسه مشترک با نمایندگانی از انجمن نوشت افزار ایران و برخی تولیدکنندگان این صنعت با بیان این مطلب گفت: همزمانی این نشست با آغاز سال تحصیلی، فرصت مغتنمی است که به نقش صنعت لوازم التحریر به عنوان یک کالای راهبردی فرهنگی و تاثیرگذار در قشر کودک، نوجوان و دانشگاهی کشور با رویکردی تحولی بپردازیم.
آقای مهدی صادقی نیارکی افزود: این صنعت ارتباط مستقیمی با فرهنگ جامعه ایرانی دارد و زیبنده کشور ما نیست که با قدمت تاریخی و برخورداری از الگوی ایرانی – اسلامی از محصولات تولیدی سایر کشورها تاثیر بپذیرد.
وی ضرورت برنامه ریزی برای توسعه این صنعت با نماد و الگوی ایرانی- اسلامی را در محصولات صادراتی را مورد تاکید قرار داد و گفت: کارگروه تخصصی متشکل از نمایندگانی از انجمن تخصصی، دفاتر صنایع غیرفلزی و نساجی، پوشاک و سلولزی و همچنین با حضور مشاور ارشد معاونت امور صنایع برای تدوین برنامه راهبردی توسعه این صنعت ایجاد شود.
آقای مهدی صادقی نیارکی اضافه کرد: برنامه توسعه این صنعت باید با محوریت تکمیل سبد کالا، توسعه و تعمیق ساخت داخل، تنظیم بازار داخلی و توسعه صادرات در دستور کار قرار گیرد و مهمترین محصولات داخلی سازی شده، شناسایی و احصاء شود.
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صمت در بخش دیگری از سخنانش در خصوص مشکلات این صنعت در حوزه واردات، ضرورت حمایت از محصولات داخلی، تامین مواد اولیه، اصلاح حقوق گمرکی و ... گفت: اصلاح و بازنگری در حقوق ورودی برخی کالاها در حوزه لوازم التحریر در دستور کار بوده و تصمیماتی برای حمایتهای تعرفهای از این صنعت در نظر گرفته شده است که مستلزم حمایت نهایی کمیسیون ماده یک مقررات صادرات و واردات است.