به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی شبکه سی ان ان نوشت: روزه داری متناوب به طولانی شدن عمر افراد کمک میکند.خودداری از غذاخوردن برای مدت شانزده الی هجده ساعت در یک روز عامل مهمی در دستیابی به شرایط سلامت جسمانی است. حتی اگر هدف تمرین برای تحمل در برابر گرسنگی هم باشد، این اقدام در سلامت افراد بسیار موثر است.
نتایج بررسیها بر روی حیوانات و انسانها که در ژورنال نیوانگلند منتشر شده است، نشان میدهد که روزه داری متناوب میتواند به کاهش فشار خون، کاهش وزن و طولانی شدن عمر انسان کمک بکند.
نتایج این بررسی یک نقشه راه در اختیار پزشکان است تا روزه داری را بعنوان شیوهای برای جلوگیری از چاقی مفرط، سرطان، دیابت و بیماریهای قلبی تجویز کنند.
پرفسور مارک ماتسون، دکتر عصب شناسی در دانشگاه جان هاپکینز نویسنده این گزارش میگوید: میتوان نتایج این گزارش را به شکل اختصار به این ترتیب بیان کرد: وعدههای غذایی روزانه باید محدود باشند و هر شش الی هشت ساعت فرد باید یک وعده غذایی بخورد و دیگر این برای مدت ۱۶ الی هجده ساعت روزه بگیرد. برای مثال هر هفته دو روز روزه بگیرد و میزان کالری دریافتی خود را در روز به حدود ۵۰۰ کالری محدود بکند.
نویسنده گزارش در ادامه نوشت: عادت غذایی در آمریکا صرف وعدههای اصلی و میان وعدههاست به همین علت پزشکان آمریکا نمیتوانند این شیوه را برای افراد تجویز کنند.روزه داری متناوب به عنوان شیوهای مناسب برای بهبود سلامتی افراد دارای وزن بالا تجویز میشود.
پرفسور مارک ماتسون دکتر عصب شناسی در دانشگاه جان هاپکینز میگوید روزه داری متناوب و بازگشت به شرایط عادی تغذیه به بهبود سلامت سلولی افراد هم کمک میکند. شاید علت آن تغییر در سیستم متابولیسم بدن باشد. در هنگام تغییر متابولیسم به علت روزه داری سلولها از ذخائر خودشان استفاده میکنند و چربیها را به تبدیل به انرژی میکنند.
نتایج تحقیقات درباره روزه داری متناوب نشان میدهند که روزه داری میتواند به طول عمر افراد کمک بکند و سلامت قلب آنها را افزایش بدهد و توان شناختی آنها را تقویت بکند.
در این گزارش به طول عمر قابل توجه ساکنان منطقه اوکیناوا هم اشاره شده است که از رژیمهای غذایی با کالری پایین و مملو از سبزیجات و میوه استفاده میکنند.روزه داری متناوب به بهبود مقاومت انسولین بدن هم کمک میکند که به تثبیت میزان قند خون منجر میشود.
پیش از این در سال ۲۰۱۸ در تحقیقی بر روی سه مرد مبتلا به دیابت نوع دو مشخص شد، زمانی که این افراد به علت روزه داری وزن شان کاهش مییابد نیازی به تزریق انسولین پیدا نمیکنند. این برخلاف باور عمومی است که گفته میشود دیابتها علاج ناپذیر هستند.
نتایج تحقیقی که پیش از این هم انجام شده است نشان میدهد که تغییر در متابولیسم بدن میتواند به بهبود عملکرد ذهن و مغز هم کمک بکند. افراد سالمندی که از رژیمهای کم کالری استفاده میکنند، حافظه بهتری نسبت به همسنهای خودشان دارند. روزه داری و رژیمهای غذایی کم کالری در برخی افراد حتی عملکرد جسمی آنها را هم بهبود میبخشد.