حاشیه نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر
۲۰ درصد معتادان متجاهر به چرخه اعتیاد باز نمیگردند
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر: با قوانین و وضع موجود در خوش بینانهترین شرایط کمتر از ۲۰ درصد معتادان متجاهر درمان میشوند و به چرخه اعتیاد باز نمیگردند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای اسکندر مومنی در حاشیه نشست سراسری روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا نهادها و دستگاههای کم کار در بحث مبارزه با مواد مخدر را اعلام نمیکنید؟ افزود: همه دستگاهها در امر مبارزه تلاش میکنند، اما به یک میزان نیست و اینکه ما بخواهیم نهاد کم کار را معرفی کنیم نتیجهای جز افزایش تنش نخواهد داشت و مردم هم گناهی ندارند که هر روز شاهد درگیری دستگاهها باشند.
وی گفت: مطالبه گری هایمان را در جلسات مطرح میکنیم و کم کاری دستگاهها را میگوییم و آنها را مجاب میکنیم به وظایف خود عمل کنند.
آقای مومنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با دستگاههای مسئولی که در بحث درمان معتادان متجاهر از وظایف خود شانه خالی و آن را به دیگر سازمانها محول میکنند، چه برخوردی کرده اید؟ افزود: در این بخش دستگاه قضایی، سازمان زندانها، وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی تلاشهایی کرده اند که برخی نقایص باید برطرف شود و دستگاهها باید مشکلاتشان را در جلسات حل کنند و به میان مردم نکشانند.
وی گفت: در جلسه آخر ستاد مبارزه با مواد مخدر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این بود که معتادان متجاهر دارای بیماریهای خاص در تعدادی از بیمارستانها درمان شوند که قرار شد این موضوع تا اسفندماه سامان پیدا کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه موادی از قانون مبارزه با مواد مخدر نیاز به اصلاح دارد؟ گفت: پیش نویس اصلاح این مواد آماده شده است که در دستور کار قرار میگیرد و اگر قانون اصلاح نشود چرخه باطل همچنان ادامه پیدا میکند و کل قوانین مواد مخدر باید به صورت یکجا اصلاح شود.
وی گفت: جز موضوع قانون هم اکنون هیچ مشکلی در بحث مبارزه با مواد مخدر نداریم چرا که همه نهادها به اجماع رسیده اند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر قرار باشد مدت زمان درمان و بازپروری معتادان متجاهر تا دو سال افزایش پیدا کند، آیا ظرفیتها و امکانات لازم پیش بینی شده است؟ گفت: ما در این خصوص از دستگاه قضایی، سازمان زندانها، نیروی انتظامی و بسیج قدردانی میکنیم و ظرفیتهای خوبی ایجاد شده، اما مشکل اینجاست که اینها درمان نمیشوند.
وی گفت: قطعا اگر مدت زمان درمان و بازپروری این معتادان از سه ماه به دو سال افزایش پیدا کند ۷۰ درصد این معتادان درمان قطعی میشوند و دیگر به چرخه اعتیاد باز نمیگردند، اما با وضع موجود با خوش بینانهترین نگاه فقط ۲۰ درصد درمان میشوند و به چرخه اعتیاد باز نمیگردند.
مومنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحریمهای ظالمانه در موضوع مبارزه با مواد مخدر تاثیر گذاشته است؟ گفت: قطعاً این تحریمها اثر دارد و ما مذاکراتی با سازمان ملل داشته ایم که کمکهای مختصری هم کردند و هرگز این کمکها با حجم عظیم اقدامات ایران متناسب نیست.
وی گفت: هم اکنون مواد مخدر در اشکال مختلفی بسته بندی و جاسازی میشود که ما نیازمند تجهیزات پیشرفته و دستگاههای نسل جدید ایکس ری هستیم و با روشهای سنتی و دستی نمیتوان خیلی از این مواد را کشف کرد.