پخش زنده
امروز: -
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور بر تاکید بر ضرورت کادرسازی برای تربیت ده میلیون نفر حافظ قران گفت: حفظ قرآن کریم سبب آرامش در جامعه میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی در گفتگوی ویژه قرآنی درباره اهمتی تدبر گفت: تدبر صرفا فهمیدن معنای آیات قرآن نیست، یک مرحله بالاتر از فهم ظاهری آیات قرآن است، تدبر در آیات قرآن کریم یعنی خدا را در قرآن دیدن.
وی افزود: کسانی متدبر هستند که حس ارتباط با خدا را میگیرند، فهمیدن قرآن و تفسیر آن به تدبر در تلاوت قرآن کمک زیادی میکند، تدبر در قرآن در یک جمله یعنی متصل شدن به خدا.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی تاکید کرد: اگر تدبر ما را به این برساند که قرآن از طرف خداست، معنای حقیقی آن را دریافت کرده ایم.
وی ادامه داد: منشا سبک زندگی ما سبک تفکرات ماست، اگر تفکرات ما قرآنی باشد، زندگی ما به همان صورت شکل میگیرد و برعکس.
تلاوتهای قرآن کریم موثر است، اما حفظ قرآن موثرتر؛ زیرا در شرایط و موضوعهای مختلف به راحتی آیات قرآن هم متبلور و آشکار میشود.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی افزود: مشکلات مختلفی در جامعه ما است یکی از آنها بیماری کرونا است. اگر کسی تفکر قرآنی داشته باشد ضمن رعایت نکات بهداشتی به این باور و ایمان میرسد که اگر خدا بخواهد به راحتی هر کاری میتواند بکند. در مواقع مختلف و بن بستها خدا کمک کرده و توسل به ائمه مشکلات را حل کرده است.
حجت الاسلام و المسلمین شاهسونی گفت: ما نمیخواهیم منکر راههای بهداشتی درمانی شویم، اما جامعه باید سکان داشته باشد. این اضطراب را چه چیزی میتواند ارام کند؛ کسانی که به یک منشاء غیبی ورای عالم طبیعی اعتقاد داشته باشد. اگر جامعه اهل حفظ و تدبر در قران باشد نباید اینقدر دلهره در ان به وجود بیاید، ما با حفظ قران به شکوفایی برسیم.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی اظهار کرد: مقام معظم رهبری میگویند اگر ده میلیون نفر حافظ قران داشته باشیم کشور ما به یک کشور پولادین و نفوذ ناپذیر تبدیل میشود.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور ادامه داد:اگر بخواهیم حافظ کل تربیت کنیم باید ۵ نفر را درگیر کنیم تا ۱ حافظ تربیت شود. همه باید وارد حفظ قرآن شوند. خیلی جاها میبینیم جای معروف و منکر عوض شده است. مثال واضح ان بحث حجاب است. آیات مختلف درباره تاکید بر حجاب شده، اما امروز میبینیم این منکر در جامعه عادی شده است و کسی به دنبال درمان آن نیست.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی گفت:البته درمان آن به چه شکلی باشد هم خیلی مهم است؟ یکی از راههای اصلی آن سوق دادن جامعه به حفظ قرآن است. بسیاری از افراد را میشناسم که قبل از حفظ قرآن یک رفتار داشته اند و بعد از آن یک رفتار دیگر.
وی درباره میزان اهتمام به پرورش حافظ قران گفت: ۸ سال است مقام معظم رهبری گفته اند ما باید ۱۰ میلیون حافظ داشته باشیم، اما برای تحقق این امر اقدامی صورت نگرفته است. در ۸ سال گذشته دو دوره مجلس داشتیم، اما قانون یا مصوبهای برای حمایت از حفظ قرآن مصوب نشده است، در هیئت دولت هم همین طور بودجه روز به روز کمتر میشود در حالی که ما مشکلات و معضلات بزرگ را میتوانستیم با مقوله قرآن حل کنیم.
وی افزود: خدمت آیت الله جوادی عاملی رسیدم، ایشان گفت فکر نکنید تربیت حافظ قرآن کاری عبادی است بلکه کاری سیاسی اقتصادی هم است. اگر حافظان قران تربیت شوند و امور را به دست بگیرند ما این همه اختلاس نخواهیم داشت و امنیت جامعه خیلی بالاتر میرود و لغزشها کاسته میشود.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا شاهسونی درباره موسسه قرانی خود که در روستایی در استان فارس دارد، گفت: موسسه قرانی بیت الاحزان از سال ۷۵ از روستای محمدآباد شکل گرفت و عام المنفعه است. در ابتدا با حداقل آموزشهای قرانی بود، اما الان به یک موسسه ملی و بین المللی تبدیل شده و توانسته است جوانهای زیادی را از اقصی نقاط کشور جذب کند. طرح رحله که یک طرح شبانه روزی است عزیران میایند جزء ۳۰ و سوره بقره را در قالب اردوی تفریحی میخوانند و ۱۷۰۰ نفر در حدود ۴۰ مرکز این کار را انجام دادند. فرصت ثبت نام میزبانهای رحله تا فرداست و ثبت نام علاقهمندان به این طرح از ابتدای اردیبهشت انجام میشود.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور افزود: ۲۱۵۰ نفر حافظ کل قرآن کریم داریم و باید برای تحقق این دستور حضرت آقا، کادرسازی قرانی انجام شود.
وی گفت: ۱۸۰ شعبه در کشور داریم و به کمک حوزه علمیه استهبان یک حوزه علمیه قرانی راه انداختیم و قران آموزانی را را دیگر کشورها جذب کرده ایم و سبک و سیاق ما را دارند در کشور خود پیاده میکنند. از همه خیرین بزرگوار که از ما حمایت میکنند، تشکر میکنیم.