افزایش نابسامانیها در آمریکا در نتیجه شیوع ویروس کرونا
آیا ویروس کرونا به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شود.
بر اساس آمارهای رسمی در آمریکا تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکا کمتر از 2000 مورد تایید شده و بیش از 50 مورد مرگ است که مرکز کنترل و پیشگیری بیماری گزارش داده است.
با این حال به نوشته نشریه هیل, یکی از اساتید علوم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز از مردم آمریکا خواست تعداد پایین موارد تایید شده ویروس کرونا در کشورشان را باور نکنند.
این نشریه در گزارشی به قلم مورگان استاتلر در پایگاه اینترنتی خود نوشت: مارتی ماکاری جمعه در گفتگو با پایگاه اینترنتی یاهو فایننس هشدار داد تعداد واقعی افراد آلوده به ویروس که (در جامعه) می چرخند ممکن است «بین 50 هزار تا نیم میلیون نفر باشد.»
شیوع ویروس کرونا در آمریکا پیامدهای منفی به دنبال داشته و بسیاری از نابسامانیها در بخش بهداشت و درمان این کشور را هم آشکار کرده است.
به گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن پست بیمارستانهای سراسر آمریکا برای درمان تعداد فزاینده بیماران آلوده به ویروس کرونا چادرهایی را در خارج از بخشهای اورژانس بر پا کرده اند. در داخل اتاقهای استراحت کارکنان بیمارستانها و بخش فیزیوتراپی تختهای اضافه قرار داده شده است. تقاضا برای تخت های بیمارستانی و برخی تجهیزات تخصصی مورد نیاز برای درمان بیماران و محافظت از کارکنان درمانی بسیار بیشتر از امکانات موجود است.
کریستوفر اینگراهام خبرنگار واشنگتن پست در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD) در حالیکه برای هر 1000 نفر در کره جنوبی 12.3 ، در آلمان 8 ، در فرانسه 6 ، در چین 4.3 و در ایتالیا 3.2 تخت بیمارستانی وجود دارد ، برای هر هزار آمریکایی تنها 2.8 تخت در دسترس است. بر اساس آماری که اینگراهام به توئیت خود الصاق کرده آمریکا در رده سی و یکم جهان و بعد از کشورهایی مانند لیتوانی ، اسلوونی، ایسلند، ایرلند ، ترکیه و یونان قرار دارد.
در این شرایط شیوع ویروس کرونا پیامدهای جبران ناپذیری برای اقتصاد این کشور داشته است.
شبکه ای بی سی نیوز امروز میزان خسارت مالی ویروس کرونا بر اقتصاد آمریکا را 17 میلیارد دلار اعلام کرد.
پایگاه اینترنتی هیل هم همزمان درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا در آمریکا بر اقتصاد این کشور نوشت: "این شرایط اگر به زودی پشت سر گذاشته نشود، در مقایسه با بحران مالی سال 2007- 2008، آسیب شدیدتری را به اقتصاد آمریکا وارد خواهد کرد."
در این میان انتقادات از عملکرد کرونایی ترامپ نیز تشدید شده است.
یاشا موک استادیار دانشگاه جان هاپکینز در واشنگتن به دیلی میرر گفت: رئیس جمهوری داریم که تا چند روز پیش تهدید کرونا را تکذیب می کرد. بخاطر عدم مهارتش، کشور هنوز قادر به انجام آزمایش برای این ویروس جدید نیست و وقتی سرانجام مشاورانش در اقدامی اضطراری متن سخنرانی را برای او آماده می کنند او قادر نیست آن را به صورت واضح یا با حالتی احساسی بخواند. با بالا رفتن تعداد موارد ابتلا به ویروس کرونا در روزها و هفته های آتی، آمریکا هزینه گزافی بابت این بی کفایتی می دهد.
پایگاه اینترنتی نشریه هیل نوشت ویروس کرونا بزرگترین ضعف های ترامپ را آشکار می سازد. این پایگاه در گزارشی نوشت: شرایط بسیار نگران کننده است. اکنون شرایطی است که کشور به سران و مخصوصا فرمانده کل قوا برای دلگرمی و قوت قلب دادن چشم دوخته است. مهمتر از آن ما می خواهیم فرمانده کل قوا واقعیت را بگوید و راه حل هایی ارائه کند. اما هیچکدام از این موارد را از دونالد ترامپ ندیده ایم. آن چیزی که به ما تحویل داده است اظهارات غیرمسئولانه و فریبنده، فرافکنی سیاسی و اظهارات نمایشی بوده است... سخنرانی رئیس جمهور به جای اینکه نگرانی ها و ترس را برطرف کند و اطمینان خاطری به بازارها بدهد، دقیقا نتیجه برعکس داشت. روز بعد از این سخنرانی ارزش سهام در بازار 10 درصد دیگر کاهش داشت. این موارد تاکیدی است بر این نکته که دولت(ترامپ) برای مقابله با یک بحران ملی در این حجم و اندازه آماده نیست و همچنین نشان می دهد دونالد ترامپ شایستگی فرماندهی کل قوا در دوران بحرانی کنونی را ندارد.
با توجه به این حقایق ممکن است ویروس کرونا به پاشنه آشیل ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شود.
-----------------------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی