چالش جدید برای انتخابات آمریکا
کرونا تهدیدی جدی برای انتخاب مجدد ترامپ
شیوع ویروس کرونا به منزله خطری جدی است که پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تهدید میکند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما،
نیویورک پست نوشت: فعالان انتخاباتی و نیروهای جمهوریخواه معتقدند شیوع ویروس کرونا به منزله خطری جدی است که پیروزی مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را تهدید میکند.
این نشریه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در تحلیلی به قلم جان لوین افزود: استیو بانون، استراتژیست سابق کاخ سفید، در مصاحبه با نیویورک پست گفت: وی [ترامپ]با جو بایدن رقابت نمیکند، بلکه درمقابل او ویروس [کرونا]و خسارات ناشی از شیوع آن قرار دارد.
وی شیوع این ویروس و پیامدهای جانبی آن را پیچیدهترین تهدیدی که آمریکا تاکنون با آن مواجه بوده است، توصیف کرد.
بانون بزرگترین مانعی را که ترامپ همواره برای پیروزی مجدد در انتخابات با آن مواجه بوده است، اقتصاد خواند و گفت اگر اوضاع اقتصادی خوب پیش برود، ترامپ احتمالا دوباره انتخاب خواهد شد. اما اگر آنگونه که وزارت خزانه داری تخمین زده است، میزان بیکاری در آمریکا به ۲۰ درصد برسد، آنگاه نمیتوان گفت که اوضاع اقتصادی خوب پیش میرود.
نتایج نظرسنجیها تاکنون ضد و نقیض بوده است. نتایج نظرسنجیای بی سی/ ایپسوس که روز جمعه منتشر شد، نشان میدهد که ۵۵ درصد از مردم آمریکا شیوه مقابله ترامپ با ویروس کرونا را تایید میکنند، درحالی که ۴۳ درصد آن را تایید نمیکنند یعنی تقریبا برعکس نتایج نظرسنجی مشابه که یک هفته پیش انجام شده بود.
به هرحال به گزارش گالوپ میزان محبوبیت کلی رئیس جمهور آمریکا از ۴۹ درصد پس از استیضاح به ۴۴ درصدی که پیش از شیوع کرونا داشت، کاهش یافته است.
روز سه شنبه استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا، ضمن ابراز تعجب از پیش بینی افزایش میزان بیکاری به ۲۰ درصد درصورتی که یک محرک اقتصادی به تصویب نرسد، گفت، به هیچ عنوان فکر نمیکند چنین اتفاقی روی دهد.
به هرحال اوضاع بازارها به هم ریخته است. ظرف چند روز همه دستاوردهای تاریخی میانگین صنعتی داوجونز و شاخص ۵۰۰ اس ان پی که در دوره ریاست جمهوری ترامپ حاصل شده بود، از بین رفت. تعطیل شدن کافهها و رستورانها سیلی از بیکاری به راه انداخته است.
یکی از اعضای ستاد انتخاباتی ترامپ – پنس به نیویورک پست گفت: همه این موضوع را جدی گرفته اند ... اکنون این سوال مطرح است که خسارات بلندمدت شیوع ویروس کرونا چه خواهد بود. اکنون ناشناختههای زیادی وجود دارد که ما هیچگاه پیش از این با آنها مواجه نبوده ایم. ما هیچگاه در گذشته تعطیلی کامل اقتصاد را تجربه نکرده ایم.
دونالد ترامپ پس از آنکه چند هفته پیش شیوع کرونا را بی اهمیت توصیف کرد و آن را مشکل کوچکی خواند که کاملا تحت کنترل است، اکنون برای مقابله با گسترش این بیماری اقدامی تهاجمی در پیش گرفته است.
دولت سفرها بین آمریکا و اروپا را متوقف و حالت فوق العاده ملی اعلام کرد و میلیاردها دلار برای مبارزه با این بیماری اختصاص داد.
وی این هفته در کنفرانسی خبری، شیوع کرونا را یک جنگ خواند.
مبارزات انتخاباتی که زمانی بر روی مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی، نابرابری درآمدی و حتی پرداخت غرامت متمرکز شده بود، اکنون تنها به موضوع ویروس میپردازد.
لوک تامپسون، راهبردشناس جمهوریخواه، در گفتگو با نیویورک پست شیوع کرونا را بدون تردید بزرگترین موضوع مطرح در تبلیغات انتخاباتی توصیف کرد و تداوم ریاست جمهوری ترامپ را به چگونگی مدیریت این بحران منوط دانست.
مقامات ترامپ سرگرم بررسی امکان ثبت نام دوباره برای اوباماکر به خاطر شیوع کرونا هستند
به نوشته پلیتیکو، سخنگوی «مرکز خدمات مدیکر و مدیکید» آمریکا تایید کرد که دولت ترامپ سرگرم بررسی در این باره است که آیا دوره ثبت نام ویژهای برای پوشش درمانی اوباماکر ایجاد کند.
این نشریه در گزارشی به قلم موهانا راویندرانات در پایگاه اینترنتی خود نوشت:
تعدادی از ایالتهای آمریکا که حامی دموکراتها هستند و مراکز بیمه درمانی خود را دارند، به تازگی نام نویسی برای طرح بهداشتی اوباما، موسوم به اوباماکر را از سرگرفته اند و ساکنانی را که بیمه نیستند، تشویق میکنند با توجه به شیوع بیماری همه گیر کوید-۱۹, برای قرار گرفتن تحت پوشش اوباماکر ثبت نام کنند. هر چند، بیشتر ایالتها از مرکز فدرال تحت نظارت دولت ترامپ, HealthCare.gov. , استفاده میکنند.
لابیهای بزرگ بیمه درمانی با وجود بی میلی اولیه، جمعه اعلام کردند اگر دولت زیانهای پیش بینی شده را تحت پوشش قرار دهد، آنها از امکان دوباره ثبت نام در مراکز اوباماکر حمایت خواهند کرد. برخی از شرکتهای بیمه نگران بودند اگر تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کوید-۱۹ برای بیمه ثبت نام کنند، با هزینههای سنگینی رو به رو شوند.
لابیهای بزرگ بیمه، همچون شرکت «طرحهای بیمه سلامت آمریکا» و «اتحادیه بلو کراس بلو شیلد» این هفته از کنگره خواستند در بسته مشوق اقتصادی آتی مربوط به ویروس کرونا، بودجهای را برای جبران زیانهای احتمالی ناشی از بیمه کردن افراد بیشتر اختصاص دهد.
نخستین بار روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که دولت مشغول بررسی درباره اختصاص یک دوره ویژه ثبت نام (برای اوباماکر) است. سخنگوی «مرکز خدمات مدیکر و مدیکید» , که مسئولیت نظارت بر مرکز بیمه را دارد، اعلام کرد افرادی که متقاضی ثبت نام هستند، باید نخست به پایگاه اینترنتی مراجعه کنند ببینند آیا واجد شرایط برای ثبت نام در این دوره ویژه هستند، برای مثال آیا شغل شان را از دست داده اند یا شرایط دیگر را دارند.