• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۹۱۲۹
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۲
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت:

۲۰ درصد کل خون اهدایی برای بیماران خاص مصرف می شود

نزدیک به ۲۰ درصد کل خون اهدایی در کشور به مصرف بیماران خاص و عزیزان تالاسمی می‌رسد و در بعضی از استان‌ها نیاز بیشتری به خون داریم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سخنگوی سازمان انتقال خون ایران گفت: نزدیک به ۲۰ درصد کل خون اهدایی در کشور به مصرف بیماران خاص و عزیزان تالاسمی می‌رسد و در بعضی از استان‌ها مثل استان‌های سیستان و بلوچستان، مازندران، گیلان، فارس، خوزستان، کرمان، تهران، بندرعباس و بوشهر نیاز بیشتری به خون داریم.
دکتر بشیر حاجی بیگی افزود: از مجموع دو میلیون و چهارصد و شش واحد خون اهدایی در کل کشور ۳۰۵ هزار واحد در استان تهران اهدا شده که ۳.۱۵ درصد کل خون‌های اهدایی در کشور بوده است.
وی تصریح کرد: استان فارس با ۱۵۲ هزار واحد و ۶.۷ درصد رتبه دوم و استان خراسان رضوی با ۱۴۱ هزار واحد و ۷ درصد رتبه سوم و استان‌های مازندران و اصفهان و خوزستان رتبه‌های چهارم تا ششم را از نظر میزان اهدای خون به خود اختصاص داده اند.
دکتر حاجی بیگی با بیان اینکه شاخص اهدای خون به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت در کشور ۲.۲۴ بوده است، گفت: استان‌های سمنان با ۴۱ نفر، ماندران با ۳۸ نفر، یزد با ۳۲ نفر و گیلان با ۳۱ نفر اهدا کننده خون، بالاترین میزان شاخص اهدای خون را به ازای هر هزار نفر جمعیت داشته‌اند. یعنی در سمنان از هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت ۴۱ نفر خون اهدا داشته اند و اقبال بیشتری به اهدای خون بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: استان‌های خراسان شمالی با ۱۲ درصد رشد، چهارمحال و بختیاری با ۷ درصد رشد و گلستان با ۲ درصد رشد بیشترین میزان رشد اهدای خون در کشور در سال ۱۳۹۸ را داشته اند.
دکتر حاجی بیگی بیشترین میزان رشد در شاخص اهدای خون بانوان در سال ۹۸ را نسبت به سال گذشته مربوط به استان‌های خراسان شمالی با ۵.۱ درصد رشد، چهارمحال و بختیاری با ۱.۴ درصد رشد، البرز با ۰.۷ درصد و فارس با ۰.۵ درصد اعلام کرد و گفت: در سال ۱۳۹۸ از ۱۰۰ درصد خون‌های اهدایی، ۳.۴ درصد سهم بانوان و ۷.۹۵ درصد خون اهدایی در کل کشور مربوط به آقایان بوده است.
وی تصریح کرد: متاسفانه مشارکت بانوان در اهدای خون در کشور کم رنگ است در حالی که در ایران ۲۰ میلیون نفر از بانوان دارای شرایط اهدای خون هستند.
او تصریح کرد: در سال ۹۸ با مراجعه ۲ میلیون ۵۵۳ هزار نفر به مراکز انتقال خون برای اهدای خون در سراسر کشور ۲ میلیون و ۴۰۶ هزار واحد خون اهدا شد.
وی با اشاره به اینکه شاخص اهدای مستمر خون در هر کشور نشان دهنده شاخص ارتقاست، افزود: شاخص اهدای خون مستمر در کشور نزدیک به ۶۰ درصد بوده است.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه اهداکننده مستمر شخصی است که در سال حداقل ۲ بار موفق به اهدای خون می‌شود، خاطر نشان کرد: ضریب امنیت و سلامت خون اهداکنندگان مستمر بسیار بیشتر از اهداکنندگان بار اول است.
وی افزود: استان سمنان با ۷۹ درصد اهدای مستمر خون رتبه اول را در کشور و استان‌های خراسان جنوبی و بوشهر رتبه‌های دوم و سوم را دارا هستند.
دکتر حاجی بیگی با اشاره به اینکه نیاز به خون فرآورده‌های آن یک نیاز همیشگی و به طور روزانه است، از مردم خواست برای شرایط موجود و به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری covid۱۹ لازم است فقط برای انجام کار‌های ضروری از منزل خارج شد، اما اهدای خون را یک امر ضروری بدانند و با رعایت اصول بهداشتی به این عمل انسان دوستانه و ایثارگرانه اقدام نمایید.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: در سالی که گذشت ۲۳۷ هزار و ۴۰۰ نفر برای بار اول در کشور اقدام به اهدای خون کرده اند.
وی افزود: همچنین ۳ میلیون و ۴۹۴ هزار واحد خون و فرآورده شامل گلبول قرمز و پلاسما و پلاکت به مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است.
دکتر حاجی بیگی کلانشهر تهران را با داشتن ۱۶۰ بیمارستان و مرکز درمانی، پرمصرف‌ترین شهر کشور از نظر مصرف خون و فرآورده‌های آن اعلام کرد و گفت: بیشترین مصرف خون و فرآورده‌ها در مراکز درمانی و بیمارستانی استان‌های تهران ۷۹۰ هزار واحد، فارس ۲۸۸ هزار واحد و خراسان رضوی ۲۶۳ هزار واحد بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از نظر تأمین خون و فرآورده‌های اورژانس در بیمارستان‌های تهران هیچ مشکلی نداریم افزود: نیاز به خون و فرآورده‌های آن به صورت روزانه و همیشگی است و نیاز به حضور روزانه اهداکنندگان خون هستیم.
دکتر حاجی بیگی اظهار داشت: اهداکنندگان جوان مستمر خون می‌توانند در تهران حتی در روز تعطیل به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: اهداکنندگان خون هنگام مراجعه برای بار اول حتماً کارت ملی همراه داشته باشند و در مورد عزیزانی که اهداکننده مستمر خون هستند کارت شناسایی معتبر پذیرفته می‌شود.
دکتر حاجی بیگی تصریج کرد: شروع سن اهدای خون در ایران ۱۸ سال است و اهداکنندگان مستمر خون تا ۶۵ سالگی می‌توانند اهدای خون داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه وزن اهداکنندگان باید بالای ۵۰ کیلوگرم باشد، افزود: آقایان در سال ۴ بار و خانم‌ها ۳ بار می‌توانند اهدای خون داشته باشند
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زلزله بیش از 4 ریشتری در عسلویه
ایران با ایمان، هوش و انسجام ملی در برابر نظام سلطه ایستاده است
دیوان پروین اعتصامی ۹۰ ساله شد!
زمین لرزه ۴.۱ ریشتری فین بندرعباس را لرزاند
زلزله بیش از ۴ ریشتری در فین هرمزگان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۵ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۴
اجرای طرح «زندگی با آیه‌ها» در مدارس زنجان
۹۹.۲ درصد خانه‌های زنجان به شبکه گاز متصل شدند
استقلال ایران در اداره کشور، امنیت و اقتصاد برای دشمنان قابل تحمل نیست
تامین آب آشامیدنی سالم شهرستان باوی با اجرای طرح‌های آبرسانی
آغاز فعالیت سامانه بارشی از فردا در سمنان
مدیر تیم هندبال مس کرمان: اتفاق خاصی رخ نداده و به پایان خوب امیدواریم
شکستی دیگر برای چوکا تالش اینبار در قلعه عقاب‌ها
افتتاح جمعه بازار در منطقه تفریحی و گردشگری بندری دوساری عنبرآباد
دیدار رئیس اشراف فرماندهی کل انتظامی با خانواده شهید حمید مومنی
تصادف مرگبار در شهرستان لالی
فتنه دی ۱۴۰۴ سنگین‌ترین شبه‌کودتا علیه جمهوری اسلامی بود
جشن خانوادگی جوان و وصال شیرین در شهر کیان
دیدار مسئولان آستانه‌اشرفیه با خانواده‌های معظم شهدای دوران دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
تأکید معاون رئیس‌جمهور بر لزوم اصلاح دیوان سالاری برای پیشتازی اصفهان در هوش مصنوعی
پیش بینی بارش های پراکنده در مناطقی از غرب کشور
تردد در چالوس و آزادراه تهران - شمال تا اطلاع بعدی ممنوع شد
پیام تبریک وزیر امور خارجه روسیه به آقای عراقچی
به‌نژاد تا اطلاع ثانوی محروم شد
قدردانی عراقچی از پیام تبریک پادشاه بحرین
ایران نایب‌رئیس کمیسیون توسعه اجتماعی سازمان‌ملل‌متحد شد
۴ مرحله کالابرگ رفع سوء تغذیه به صورت یکجا تمدید اعتبار شد
تعویق آزمون‌های سراسری امکان پذیر نیست
ریزش یک تریلیون دلاری بازار سهام آمریکا
معرفی برترین‌های ۵ وزن نخست کشتی آزاد نوجوانان قهرمانی ایران
وزش باد در همدان ادامه دارد
تأکید مدیرکل محیط زیست زنجان بر پایش شبانه و نظارت میدانی مستمر بر صنایع
پیام رهبر انقلاب اسلامی به کنگره ملّی «شهدای غریب اسارت»
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
کاهش ۷۰ درصدی تقاضای پروانه ساختمانی انبوه‌سازان در همدان  (۱ نظر)