گفتگوي ويژه و روز ارتش ؛
راهبرد ارتش ؛ خوداتکايي ، دفاعي و بازدارندگي
رئیس ستاد و معاون هماهنگی کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از 10 هزار تخت نگاهتگاهی برای بیماران کرونایی آماده کرده ایم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، امیر حبیب الله سیاری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، با بیان اینکه 38 بیمارستان و 800 درمانگاه ارتش در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است ، افزود: در تولید ماسک، لباس های مورد نیاز بیمارستان ها، تولید مواد ضد عفونی کننده و کمک به مردم در مناطق محروم ؛ همه ظرفیت خود را بکار گرفته ایم.
وی ادامه داد: 29 دی شیوع بیماری کرونا در کشور را پیش بینی و به نیروهایمان اعلام آمادگی و در ارتش ، قرارگاهی را برای مقابله با این بیماری ایجاد و در نشستی با وزیر بهداشت توانمندی های ارتش را برای کمک به وزارت بهداشت ارائه کردیم.
امير سياري اضافه کرد: پس از فرمان فرمانده کل قوا برای ایجاد قرارگاه بهداشتی درنیروهای مسلح در 24 استان و تعداد زیادی از شهرستان ها وارد کارزار شدیم و رزمایش مقابله با این بیماری در ارتش شکل گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه رژه نماد قدرت است اما به دلیل شیوع بیماری کرونا و همراهی با سیاست های ستاد ملی مبارزه با کرونا رژه ارتش در 29 فروردین امسال به رژه خدمت با شعار مدافعان وطن و یاوران سلامت تبدیل شده است ، در این روز نمادی از امکانات و چگونگی خدمت رسانی به مردم به نمایش گذاشته می شود.
رئیس ستاد و معاون هماهنگی کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: 29 فروردین تجهيزاتی رونمایی می شود که هم بُعد نظامی دارد و هم برای سلامت جامعه و مقابله با بیماری کرونا استفاده می شود.
امیر سیاری ادامه داد: دکترین ارتش ، دفاعی و مبتنی بر توان بازدارندگی و براساس دکترین نیروهای مسلح است.
وی افزود: باید آنقدر قوی باشیم که هیچ دشمنی فکر تجاوز به کشورمان را نکند و اگر چنین خطايی مرتکب شد به طور قطع پاسخی می گیرد که پشیمان کننده است.
دريادار سياري اضافه کرد: در مقابله با بیماری کرونا و آزمایش توان دفاعی در این زمینه به ما ثابت شد توانایی انجام مأموریت های ارتش دراین گونه شرایط و هر جا که لازم باشد وجود دارد.
وی گفت: پادگان ها سالمترین محیط ها هستند زیرا در روز چند بار بخش های مختلف آن ضد عفونی می شود ، تیم های پزشکی قوی پادگان های را در کنترل دارند و کارکنان آنها هنگام ورود و خرج از پادگان کنترل می شوند.
رئیس ستاد و معاون هماهنگی کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران افزود: در ميان کارکنان پایور ارتش جمهوری اسلامی ایران 120 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند که یک سوم آنها بستری شدند و بقیه بهبود یافتند.
امیر سیاری گفت: از این افراد سه نفر فوت شدند که دو نفر آنها عمل قلب باز انجام داده بودند و به طور قطع فوت آنها بدلیل کرونا نبوده است اما چون دراین ایام فوت شده اند به کرونایی بودن یا نبودن آنها شک کرده اند.
وی ادامه داد: از بین دهها هزار نیروی وظیفه ارتش جمهوری اسلامی ایران 40 نفر به بیماری کرونا مبتلا شدند که آنها نیز در بیرون پادگان ها به این ویروس آلوده شده بودند و تاکنون فوتی در بین نیروهای وظیفه براثر بیماری کرونا نداشته ایم.
امير سياري تاکید کرد: نیروهای مسلح و ارتش باید خود را حفظ کند که در هر شرایطی مأموریت اصلی خود یعنی مقابله با دشمن را انجام دهد.
وی درباره احتمال لغو تحریم های تسلیحات ایران در شش ماه آینده گفت : هیچ امید یا چشمداشتی به رفع این تحریم ها برای تامین تجهیزاتمان نداریم .
اميرسياري گفت: با تجربه 40 ساله ای که داریم همه تجهیزات مورد نیاز خودمان را بدست می آوریم و روی توانمندی های خود ایستاده ایم و کارمان را به پیش می بریم.
امیر سیاری ادامه داد: باید به این فکر کنیم تا از فکر های خلاق در ارتش و بخش های دیگر پشتیبانی بهتری انجام شود و نیازهایمان را خودمان رفع کنیم.
رئیس ستاد و معاون هماهنگی کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: فکر ما روی پای ایستادن و اتکا به توان داخلی است.
وی افزود: به توانمندی تولید هواپیماهای جنگی یاسین و کوثر دست یافته ایم و تعداد تولید آن به پشتیبانی از این موضوع وجود دارد.
امير سياري گفت: در خط تولید ناوشکن پس از جماران، دماوند و سهند امسال ناوشکن دنا و سپس ناوشکن تفتان ساخته می شود.
وی اضافه کرد: ناو مین شکار صبا نیز امسال به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ملحق می شود.
امير سياري ادامه داد: در زیر دریایی سبک و کلاس فاتح و ناوهای موشک انداز نیزخط تولید داریم .
وی درباره سامانه پدافند برد بلند باور 373 نیز گفت: دستیابی به این فناوری بسیار مهم بود و کسی فکر نمی کرد بتوانیم به موشک برد بلند پدافند هوایی دست یابیم.
رئیس ستاد و معاون هماهنگی کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: سامانه باور 373 توانایی دفاعی ما را افزایش داده است.
امیر سیاری افزود: همانگونه که مرزهای زمینی کشور رصد می شود ، پدافند هوایی نیز آسمان جمهوری اسلامی ایران را 24 ساعت رصد می کند و هر پرنده ای با سرنشین یا بدون سرنشین که نزدیک مرزهای ما شود اخطار می گیرد و اگر توجه نکند به سرنوشت پهپاد سرنگون شده دچار خواهد شد.
وی ادامه داد: پیشرفت های بسیار خوبی در زمینه تولید موتورهای شناورها داشته ایم و موتور بسیاری از ناوهای ما در داخل تعمیر می شود.
امير حيدري : حضور ارتش در کنار مردم تا ريشه کني ويروس کرونا
بنابراين گزارش امير سرتيپ کيوث حيدري فرمانده نيروي زميني ارتش هم در اين برنامه گفت: 29 فروردین به احترام قوانین ستاد ملی مبارزه با کرونا مبنی بر فاصله گذاری اجتماعی رژه خدمت خواهیم داشت و توان بسیار قابل قبول و روح بخشی به توانمندی های کنونی کشور برای مقابله با بیماری کرونا اضافه می کنیم.
وی گفت: حضور نیروی زمینی ارتش برای مقابله با ویروس کرونا تا از بین رفتن آن در کشور ادامه خواهد داشت.
امير حيدري افزود : هدف نخست ما جلوگیری از شیوع بیماری و هدف دوم هم افزایی در اقتدار ملی است و در این زمینه نیروی زمینی تجهیزاتی ساخته است که در مبارزه و تشخیص بیماری کرونا استفاده می شود.
وی ادامه داد: یگان های سازمان یافته و آموزش دیده ای با تجهیزات ویژه برای مقابله با جنگ های نوین از جمله شیمیایی، هسته ای و میکروبی در نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تجهیزات تشخیصی و رفع آلودگی وجود دارد.
امیر حیدری افزود: اکنون تجهیزاتی که برای مقابله با حملات میکروبی ساخته شده بودند ، برای مقابله با ویروس تغییر داده شده اند.
وی گفت: یگان های ما از ابتدای بهمن برای مقابله با بیماری کرونا در آمادگی هستند و تجهیزاتی که در نیروی زمینی برای پاکسازی و ضد عفونی به صورت مه پاشی و حرارتی ساخته شده اند با نمونه های خارجی قابل رقابت هستند.
امير حيدري اضافه کرد: برای مقابله با بیماری کرونا تجهیزات بسیار خوب ازون ساز که شنبه از وزارت بهداشت گواهی نامه خود را دریافت می کند نیز ساخته شده است.
امیر حیدری ادامه داد: یکی از 23 رسته نیروی زمینی ارتش از سلاح انفرادی استفاده می کند و ما در این زمینه اصل را در روی پای خود ایستادن و دست دراز نکردن پیش دیگران ؛ در دستور قرار دادیم و در حال بهره بردن از این راهبرد هستیم.
وی افزود: تفنگ ژ-3 تفنگ مدرن و خوبی است اما آن را به مرور از چرخه استفاده خارج و سلاح انفرادی ام تی 5 را وارد عرصه می کنیم.
فرمانده نزاجا اضافه کرد: با توجه به اینکه ساختار نیروی زمینی ارتش اکنون با گذشته متفاوت و پاسخگو، پرتوان و دارای قدرت تهاجمی بسیار بالاست ، بنابراین تجهیزات ویژه ای را بکار گرفته ایم.
امیر حیدری گفت: نیروی زمینی ارتش سه نوع تیربار را ساخته و تحویل وزارت دفاع داده که بهترین آنها تیربار شاهد با نواخت تیر بسیار بالاست.
وی افزود: فناوری ساخت تانک های مدرن در نیروی زمینی ارتش نهادینه شده است و تانک نسل 2 ذوالفقار در این نیرو وجود دارد.
امير حيدري ادامه داد: تانک مدرن تی 90 که بسیار از ذوالفقار پیشرفته تر است و پیشرفته ترین تانک دنیاست در وزارت دفاع ساخته شده است و ما در حال آزمایش برای تحویل گرفتن آن هستیم.
وی تاکید کرد: هفت شاخص دیگر که در نمونه های خارجی وجود ندارد به این تانک اضافه کرده ایم که نمونه آن توانایی قابل توجه این تانک در مقابل حملات شیمیایی و مکروبی است.
امير حيدري تانک تی 90 ساخته شده در وزارت دفاع را تانکی برای جنگ های آینده خواند و افزود: با وزارت دفاع نخستین قرار داد ساخت را بسته ایم و نخستین سری آن مهر امسال به نیروی زمینی ارتش تحویل داده می شود.
وی گفت: فناوری تولید بروزترین نفربرها را نیزدر اختیار داریم.
خداوند یاریگر شماست
که در تمام عرصه ها خوش درخشیدید
و توانستید بر مشکلات و سختی ها فائق آیید
و بدانید که هیچ لشکری در دنیا نخواهد توانست
مانند شما سربازان اسلام
چنین مقتدرانه و جسورانه در مقابل دشمنان اسلام
با یستند
و آنان را به عقب نشینی وادار کنند و با ضعفا مهربان باشند
و بدانید که خداوند یاریگر شماست
و شما را در شرایط سخت و دشوار در بوته آزمایش قرار خواهد داد
تا رزمندگان اسلام را از لحاظ تفکر و فطرت قوی و نیرومند سازد
تا بتوانند حجت خدا را در زمین یاری کنند
انشاءالله