• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۴۷۹۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۶

کرونا و ترامپ؛ دو بحرانی که جهان با آنها روبرو است

کاخ سفید با دامن زدن به تنش‌ها با چین و ایران، آمریکا و جهان را با بحران‌هایی تازه تر و گسترده تر روبرو خواهد ساخت.

به گزارش امروز پایگاه اینترنتی نیوز بریک، شمار جان باختگان ویروس کرونا در آمریکا به 38  هزار و 844 تن و شمار افراد مبتلا به 741 هزار و 786 نفر افزایش یافته است.
دانشگاه جانز هاپکینز هم اعلام کرد: "در 24 ساعت گذشته 1891 مورد جدید فوت بر اثر کرونا در آمریکا ثبت شده است".
همزمان پایگاه اینترنتی نیوز بریک - که شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی می کند - در گزارش دیگری اعلام کرد: شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به دو میلیون و 334 هزار و   998 نفر و شمار جان باختگان به 160 هزار و 559 تن افزایش یافته است.
براساس این آمار، آمریکا و اسپانیا در بین کشورهای جهان از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا به ترتیب در رتبه های اول و دوم و از نظر تعداد قربانیان نیز آمریکا و ایتالیا به ترتیب در رتبه های اول و دوم قرار دارند. تاکنون 741 هزار و 786 نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شده اند و 38 هزار و 844 نفر مرده اند. در اسپانیا نیز 194 هزار و 416 نفر به این بیماری مبتلا شده اند و از این تعداد 20 هزار و 639 نفر جان خود را از دست داده اند. در ایتالیا نیز 175 هزار و 925 نفر به ویروس کرونا مبتلا شدند و از این تعداد 23 هزار و 227 نفر مرده اند.
این آمار و ارقام نشان می‌دهد چنانچه بسیاری از صاحب نظران نیز اذعان کرده اند پدیده ویروس کرونا ویژگی‌ها و پیامد‌های آن، آمریکا و جهان را با یک بحران غیر قابل انکار روبرو کرده است. با این حال به نظر می‌رسد دولت آمریکا به وجود این سطح بحران رضایت ندارد و قصد دارد آمریکا و جهان را با بحران‌هایی تازه تر و حتی گسترده تر روبرو سازد.
ترامپ از سویی به تنش‌های سیاسی با چین و ایران دامن می‌زند و از سوی دیگر بدون توجه به واقعیت‌های آمریکا بیش از متن به حاشیه بحران پرداخته و با رویه ای کودکانه در این شرایط حساس بین المللی از همه چیز به عنوان مستمسکی در تبلیغات انتخاباتی خود سود می‌جوید.
روزنامه اینترنتی رای الیوم امروز نوشت: احتمال دارد رویارویی میان آمریکا و چین از سطح مقابله رسانه ای و دیپلماتیک فراتر رود و سبب جنگ جهانی سوم شود.
این روزنامه افزود: "ترامپ متهم است که در اتخاذ تدابیر لازم (برای مقابله با کرونا) با تاخیر عمل کرده است و این امر آینده سیاسی وی و اعتبار حزب او را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این امر سبب می شود ترامپ به حملات علیه چین به عنوان عامل پیدایش این ویروس و با خبر نساختن جامعه بین المللی و پنهان کردن اطلاعات و آمارهای واقعی, ادامه دهد.  بر اساس این گزارش "نمی توانیم تصور کنیم که رئیس جمهور آمریکا از مقابله با چین دست بر خواهد داشت و نشانه های رسانه ای آن و  همچنین در سازمان ملل متحد و شورای امنیت این سازمان در حال نمایان شدن است... شاید مقابله رسانه ای و دیپلماتیک  در سازمان ملل متحد و شورای امنیت رخ بدهد اما این امر سبب نمی شود که برخورد و رویایی شدیدتر بین آمریکا و چین را بعید بدانیم,  رویارویی که ممکن است جهان را وارد جنگ جهانی سوم کند.
از طرف دیگر در حالی که مردم ایران با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند و در این شرایط بیش از هر زمان دیگری به رفع تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا نیاز دارند، کاخ سفید همچنان بر ادامه تحریم‌ها اصرار می‌ورزد. آیا این سیاست تحریمی آمریکا راهی جز واکنش سخت را پیش روی تهران گذاشته‌ است؟ واکنشی که ممکن است منطقه و جهان را بحرانی غیر قابل بازگشت روبرو سازد.
این‌ها همه یعنی آمریکا و جهان با دو بحران روبرو است یکی کرونا و دیگری ترامپ. 
این تحولات در حالی است که هفته نامه آلمانی اشپیگل در مقاله ای با عنوان «چگونه ترامپ آمریکا را به ورطه فروپاشی کرونایی می کشد؟» به بررسی ابعاد «مدیریت بحران» فاجعه آمیز رئیس جمهور آمریکا و سقوط ناگهانی و بی مثال اقتصادی این کشور پرداخته است.
این نشریه آلمانی افزود: ویروس کرونا برای اقتصاد آمریکا به مثابه سقوطی عمیق از یک فخر فروشی فزاینده است. آمریکا تا همین اواخر، قدرت بلامنازع و پیشرو اقتصادی بود که ارزشمندترین شرکتها، بزرگترین بازارهای مالی و مهمترین ارز (جهانی) را در اختیار داشت... به نظر می رسد بحرانهای اقتصادی، آن طور که بحران مالی سال 2008 میلادی نشان داد، تاکنون نتوانسته اند بر اقتصاد آمریکا تاثیر بگذارند. اما تعجب آورتر آن است که حالا آمریکا چقدر آسیب پذیر به نظر می رسد. این آسیب پذیری البته تنها به علت سوء مدیریت ترامپ نیست بلکه بخاطر وجود ضعف های بنیادین در نظام سلامت این کشور است... برخی دانشمندان حوزه اقتصاد احتمال می دهند «رکود کرونا» در آمریکا عمیق تر از بسیاری از سایر کشورهای صنعتی جهان باشد. به موجب تازه ترین پیش بینی ها احتمال دارد برای کل امسال، اقتصاد (آمریکا) بین 4 تا 6 درصد کوچک شود. در حال حاضر روز به روز بر شمار اقتصاددانان آمریکایی افزوده می شود که امیدی به شکل گیری یک جهش اقتصادی زودهنگام بعد از کوچک شدن اقتصاد آمریکا ندارند.
اشپیگل ادامه داد: براستی آیا این ویروس، قدرت جهانی آمریکا را به ورطه فنا خواهد کشاند؟
 
------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیلی
­
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وزیر جهادکشاورزی: یکسان‌سازی نرخ ارز، گامی در مسیر شفافیت و رونق اقتصادی
دعوت مردم انقلابی خراسان شمالی به حضور باشکوه در راهپیمایی 22 بهمن
بررسی روند پیشرفت زیرساخت‌های انتظامی در جنوب کرمان
صدور کد رهگیری ۳.۷ میلیون معامله در سامانه خودنویس
بهره‌برداری از طرح توسعه میدان گازی توس با فرمان رئیس‌جمهوری
تبدیل بیش از ۷۰ درصد اراضی پادگان ۰۶ پایتخت به پارک عمومی
مجموعه آثار« میرزاحسن رشدیه» گامی در جهت تعلیم و تربیت
صنایع یزد تا ۱۴۰۶ موظف به تأمین آب از منابع غیرمتعارف شدند
رئیس کمیسیون انرژی مجلس: امنیت انرژی و معیشت مردم، محور راهبردی تصمیم‌های مجلس است
جدال حساس نساجی و شهرداری نوشهر در شهرآورد مازندرانی ها
برگزاری جشنواره غذا در دبیرستان معصومیه شهر بایگ
ورود معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور
آغاز عملیات اجرایی تکمیل رینگ حاشیه‌ای شهر یزد
ساخت ۶۴ مدرسه طبق الگوی مدرسه دارالفنون در هر استان
«نیم نگاه»، در رادیو سلامت
هوای سالم مشهد در بیستمین روز بهمن
بهره برداری از ۱۲۰ طرح اقتصادی و عمرانی در الیگودرز
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه منتهی به تهران در ۲۰ بهمن
جای خالی یک پسر
برگزاری چهل‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کرمانشاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
تاریخ جدید ارائه گواهی صادرات کاتد مس اعلام شد
هشدار نارنجی بارندگی در برخی مناطق کشور، برای امروز
آغاز ساخت ۲۱ هزار مسکن ملی در زنجان
بارش برف و باران در ۲۶ استان کشور و انسداد ۷ محور مواصلاتی
جمعیت هلال احمر و کمیته امداد تفاهم نامه امضا کردند
محیط زیست اصفهان زیر بار سنگین توسعه
اعلام میزان بارش ها در مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
برگزاری تحلیف قضات دستگاه قضائی در حرم امام خمینی
جشنواره فیلم فجر یک رویداد ملی و متعلق به همه اهالی سینماست
رئیس قوه قضائیه وارد اراک شد
چمران: استقبال از ثبت نام در انتخابات شورا مطلوب بوده است
هوای تهران ناسالم برای گروه‌های حساس
تعطیلی پایانه مسافربری غرب تهران به مناسبت یوم‌الله ۲۲ بهمن
تصادف مرگبار خودروی پراید با کامیون
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)
لاوروف: پرونده اپستین چهره شیطانی غرب را برملا کرد  (۱ نظر)