به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: جنگلها به عنوان یک منبع حیات در تولید آب و اکسیژن و جلوگیری از فرسایش خاک هستند که هم اکنون با طغیان آفت جوانه خوار بلوط در سطج ۲۴ هزار هکتار از جنگلهای ۳۱۱ هزار هکتاری استان، این منبع حیات در استان به خطر افتاده است.
علی محمدی مقدم افزود: با توجه به محدودیت اعتبارات، امکان مبارزه با این آفت در سطح ۲۴ هزار هکتار آلوده وجود ندارد و اقدامات کنترلی تنها در حدود ۴ هزار هکتار آغاز شده و در حال اجراست
محمدی مقدم از ستاد مدیریت بحران استان خواست، با ورود به این موضوع در تامین اعتبار برای مبارزه با آفت یاریگر حفظ این سرمایه ملی باشند.
برمک اسلامی معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری هم گفت: در سال جاری با توجه به طغیان آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در سطح استان، ۹ کانون آلوده و طغیانی به این آفات در شهرستانهای لردگان، اردل و کیار شناسایی شد.
وی افزود: با شناسایی این کانونها محلول پاشی در سطح ۳ هزار و ۸۰۰ هکتار با اعتباری بالغ بر ۲۷ میلیارد ریال توسط جوامع جنگل نشین و بهره برداران محلی آغاز شد.
اسلامی با بیان اینکه محلول پاشی درختان با فرآورده بیولوژیک BT به اکوسیستم جنگلی آسیبی نخواهد رساند، گفت: علاوه بر محلول پاشی و نصب تلههای فرمونی در راستای کنترل پروانه کامل، عملیات پایش و پیش آگاهی این آفت در سطح ۳ هزار هکتار از جنگلهای استان چهارمحال و بختیاری دوباره اجرا میشود تا برنامه اقدام جامع برای مبارزه با این آفت در سال ١٣٩٩ و ۱۴۰۰ انجام شود.
پروانه جوانه خوار بلوط (Tortrix viridand)، از جمله مهمترین آفتی ست که با آغاز فصل بهار در سطح جنگلهای بلوط در ناحیه رویشی زاگرس شروع به فعالیت کرده و خسارات زیادی را به عرصههای طبیعی وارد میکند
مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط برای اولین بار در کشور از سال ۸۹ در چهارمحال و بختیاری آغاز شد و هم اکنون در ۱۱ استان زاگرس نشین کشور شامل اصفهان، آذربایجان غربی، لرستان، فارس، ایلام، کرمانشاه، کردستان، همدان و خوزستان در حال اجراست.