به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکزچهارمحال و بختیاری، بیست وسه روستا باجمعیت ۱۷ هزار نفری دراین روستاها ساکن هستند که به دلیل قرارگرفتن در حریم کیفی رودخانه، اجرای طرحهای هادی در آنها متوقف شده است.
مدیرکل دفترفنی استانداری چهارمحال وبختیاری گفت: قدمت برخی از این روستاها بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ سال است که نمیتوان ساکنان امروز آنان را اززندگی درسکونت گاه آبا واجادی منع کرد، اما ساخت وساز را برای آنان با مشکل مواجه کرده است.
آقای امانی افزود: حالانه تنها قدمت روستا وممانعت میراث فرهنگی از ساخت وساز دربافت قدیمی، بلکه قرارگرفتن ۸۰ درصد این روستاها در حریم ۳۲ حلقه چاه آبی در ۷۰ درصد حریم رودخانه مشکلات روستاها را دوچندان کرده است.
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری هم گفت: طرحهای روستایی در ۵ روستای حاشیه زاینده رود تنها در فازاول وبعضاً درفازدوم اجرا شده، اما باتوجه به قرارگرفتن ۱۸ روستای دیگری درحریم کیفی رودخانه فعلاًخدماتی به این روستاها نمیتوان ارائه کرد.
آقای رئیسی افزود: با تعیین حریم کیفی اعتبارات ۵ میلیارد تومانی برای طرحهای هادی روستایی وارد واجرای طرحهای هادی سرعت میگیرد.
مدیر آب وفاضلاب روستایی چهارمحال و بختیاری گفت: تجمیع چاهای آب باحفظ حرایم تصمیم نهایی برای رفع این مشکل است که خوشبختانه پس از یک سال جلسات متوالی به ثمر نشسته است.
بهرامی افزود: تجمیع ۳۲ حلقه چاه به ۴ حلقه برای ساکنان این روستاها نه تنهاحفظ حریم کیفی رودخانه را میسر بلکه اجرای طرحهای هادی را تسریع میکند.
مدیرکل دفتر فنی استانداری هم گفت: اجرای این طرح دریک بازه زمانی ۵ ساله امسال آغاز میشود که بیش از ۲۵ میلیارد تومان برای اجرای آن اعتبار پیش بینی شده است.
۸۵۰ واحدمسکونی حاشیه زاینده رود دراین حرایم قرار دارندکه بااجرای طرح تجمیع چاهای آب درحریم رودخانه زاینده ۱۱۶۵ خانوارازبلاتکلیفی نجات مییابند.