به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال جهش تولید با هدف جلوگیری از خام فروشی، راهاندازی ۲۵ واحد فرآوری مواد معدنی را هدفگذاری کردهایم.
داریوش اسماعیلی در بازدید از مجتمع کربنات سدیم فیروزآباد، بخش معدن و صنایع معدنی را از بخشهای مهم و دارای ظرفیت برای تحقق شعار جهش تولید در سال ۹۹ دانست و افزود: بر همین اساس، هدفگذاری افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی استخراج و بهرهبرداری و همچنین توسعه صنایع معدنی را در این سال در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه 'بخش معدن میتواند جایگزین درآمدهای نفتی شود' کاملا کارشناسی و فنی و راهگشا است و میکوشیم تا بخشی از نقدینگی موجود در جامعه جذب بخش معدن و صنایع معدنی شود تا شاهد رشد این حوزه باشیم.
اسماعیلی اظهار داشت: با وجود نیروهای متخصص داخلی و ظرفیتهای موجود، زمینه رشد کشور فراهم است.
او گفت: با توجه به این مهم که منابع معدنی تجدیدناپذیر هستند و باید برای آینده کشور حفظ شوند، ضرورت دارد تا نحوه برداشت و استفاده از آنها مدیریت شود و برنامهریزی در این زمینه بر این مبناست که فرآیندهایی همچون استخراج و اکتشاف اصلاح شده و نظامنامهها و شیوهنامههای جدید در بخشهای مختلف معدن تدوین گردد.
وی، با اشاره به استراتژی و اولویت وزارت صمت در جلوگیری از خام فروشی افزود: فرآوری مواد معدنی سبب جلوگیری از خام فروشی، ایجاد ارزش افزوده، تولید و اشتغال بیشتر، رشد و توسعهی صنایع پایین دستی، توسعه منطقهای و جهش تولید خواهد شد.
تامین ۶۰ درصد کربنات سدیم کشور در فیروزآباد رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس هم گفت: مجتمع کربنات سدیم فیروزآباد توان تامین ۶۰ درصد کربنات سدیم کشور را خواهد داشت.
حمید رضا ایزدی افزود: این مجتمع با داشتن ۶ معدن سنگ آهک و نمک، به عنوان بزرگترین کارخانه کربنات سدیم کشور ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن کربنات را دارد که در صورت تکمیل، نیاز مصرفی کربنات سدیم کشور تامین و زمینه صادرات فراهم نیز خواهد شد.
بیشترین مصرف کربنات سدیم در صنایع شیشهسازی، بلور، صنایع بهداشتی و شوینده، آرایشی، بهداشتی و صنایع نساجی و دباغی، صنایع غذایی، صنایع کاغذ و صنایع شیمیایی است.
وی افزود: مجتمع کربنات سدیم شهرستان فیروزآباد که با اعتباری افزون بر یک هزار و ۳۶۰ میلیارد تومان در حال ساخت است از پروژههای قابل افتتاح در سال ۹۹ است که با بهرهبرداری کامل و تامین آب مورد نیاز آن، برای سه هزار نفر به شکل مستقیم و غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، در خصوص راهکارهای تحقق جهش تولید در این استان نیز گفت: حمایت از تولیدات صادرات محور، برنامهریزی و تشویق واحدهای صنعتی به تولید محصولات متنوع و برنامهریزی و ایجاد شرایط برای افزایش ظرفیت و توسعه واحدهایی که محصولاتی با قابلیت رقابتپذیری داخلی و همچنین بازارهای صادراتی دارند و در حال حاضر نیمه فعال هستند از جمله برنامههای این سازمان برای تحقق شعار سال است.