• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۴۸۲۰
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۵
ورزشی » ساير حوزه ها
در اوضاع کرونایی

تمرینات ذهنی، حلقه گمشده ورزش ایران

روانشناس ورزشی تیم‌ها و ورزشکاران به ندرت از تمرینات روانی در کنار آماده سازی جسمی و فنی بهره می‌برند.

تمرینات ذهنی، حلقه گمشده ورزش ایرانآقای رحمان احمدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، درباره بازگشت ورزشکاران حرفه‌ای به ورزش پس از گذر از شرایط شیوع کرونا، گفت: ورزشکاران حرفه‌ای به یک چرخه زندگی طبیعی و براساس شرایط کاملا برنامه ریزی شده، عادت کرده بودند. یعنی براساس برنامه مشخصی زیرنظر کادر فنی و تمرینی خود مثل پزشک تغذیه، مربی بدن ساز و ماساژور شرایط یک زندگی حرفه‌ای را تمرین کردند و کرونا باعث شد این چرخه زندگی طبیعی ورزشکار از حالت حرفه‌ای تغییر کند.

تغییر سبک زندگی

وی افزود: تغییر چرخه زندگی در شرایط کرونایی باعث سردرگمی ورزشکار شد؛ لذا سبک زندگی جدیدی بر ورزشکار غالب شد که این سبک زندگی متناسب، با هدفگذاری ورزشکار و برای زندگی حرفه‌ای اش نبود. این جریان باعث سردرگمی ورزشکاران به لحاظ تغییر زندگی روزمره شد.
این روانشناس ورزشی گفت: در گذر زمان، آمادگی جسمانی ورزشکاران دچار افت شده و اضافه وزن پیدا کردند. از لحاظ بعضی قابلیت‌های جسمانی دچار افت شدند و این وضعیت اضطراب و استرس ورزشکار را هر روز بیشتر می‌کند.
وی با بیان اینکه ورزشکاران به تمرین در مکان‌های خاص زیرنظر متخصص و با استفاده از وسایل کمک تمرینی عادت داشتند، افزود: ورزشکاران مجبور شدند در خانه و یا در شرایط خیلی محدود تمرین کنند. این اتفاقات با زندگی حرفه‌ای قبلی آن‌ها هم خوانی نداشت و سطح آماده سازی ورزشکار برای این جریان طراحی نشده بود.
*بروز بی انگیزگی
آقای اکبری با اشاره به بی انگیزگی احتمالی ورزشکاران در شرایط کرونا گفت: مبهم بودن زمان شروع تمرینات و مسابقات اضطراب را در ورزشکار بالا می‌برد. به طور کلی یکی از خلاء‌های ورزش کشور کمبود تمرینات ذهنی بود، چون باشگاه‌ها و مربیان بر آماده سازی جسمانی و تمرینات فیزیکی ورزشکاران در شرایط جدید تاکید داشتند.
وی ادامه داد: تیم‌هایی داریم که به ندرت تمرینات آماده سازی روانی و یا آماده سازی مهارت‌های ذهنی را در کنار مهارت‌های جسمانی بکار می‌برند، بنابراین وقتی صحبت از تمرین شد، ناخودآگاه ورزشکاران به تمرینات جسمانی و فیزیکی فکر کردند و به تمرینات مکمل عادت نداشتند.
این متخصص روانشناسی ورزشی گفت: وضعیت موجود در گذر زمان باعث شد، تا تصور ورزشکار نسبت به خود منفی شود و تا حدودی شاید احساس کند که از مسیر تعریف شده زندگی حرفه‌ای خود فاصله زیادی گرفته است.

احتمال آسیب دیدگی

وی به بازگشایی بتدریج اماکن و مسابقات ورزشی اشاره کرد و افزود: ورزش به مسابقات بدون تماشاگر خود را عادت می‌دهد، اما ورزشکار بدون تمرین با عطش که دارد، ممکن است فعالیتی انجام دهد که نیازمند آمادگی جسمانی قبلی و بالا بوده، اما با افتی که پیدا کرده است، همین توانایی فعلی در تمرین و مسابقه هم برای او آسیب پذیر می‌شود و این خطری است که باشگاه‌ها و ورزشکاران را تهدید می‌کند.
آقای اکبری گفت: در واقع بیشتر ورزشکاران با تصویرسازی ذهنی بیگانه هستند و نمی‌دانند که تصویر همان بازی یا تماشاگر را می‌توانند برای خود بازسازی کنند. مشخص شد که بسته آماده سازی ناقص بود و حالا باید از روانشناس در کنار تیم‌های ورزشی استفاده کرد.

استفاده از سمینار‌های مجازی

وی ادامه داد: در گام دوم برای آموزش برخی از مهارت‌های ذهنی ورزشکاران سمینار‌های مجازی با حضور ورزشکاران، مربیان و کادر تمرین برگزار شود که در آن مفاهیم و مهارت‌های لازم در هر رشته ورزشی به ورزشکاران آموزش داده شود.
این روانشناس ورزشی استفاده از مشاوره‌های گروهی برای ورزشکاران را مفید دانست و گفت: ورزشکاران جلسات مشاوره انگیزشی داشته باشند تا هم در خصوص برخی از شبهات ورزشکاران پاسخگویی شده و هم آموزش برخی از مهارت‌های ذهنی برای آن‌ها تکمیل شود.
وی افزود: مشاوره فردی روانشناسی می‌تواند در کنار دیگر کادر اجرایی تیم و یا مشاوره غیرحضوری به صورت فردی برای ورزشکاران طراحی شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)