تولید عرقیات گیاهی در چهار واحد صنعتی چهارمحال و بختیاری
همزمان با فصل برداشت گل های خوراکی و دارویی تولید عرقیات گیاهی در چهار واحد صنعتی چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، مدیرصنایع تبدیلی وتکمیلی جهادکشاورزی استان گفت:چهار واحد صنعتی تولید عرقیات در سامان، شهرکرد و بروجن و تعدادی کارگاه سنتی هم در مناطقی مانند چلیچه، سوادجان، لردگان، پردنجان و بلداجی هم اکنون در زمینه تولید عرقیات گیاهی فعال است.
طهمورث فتاحی با بیان اینکه بیشتر کارگاههای سنتی گلاب گیری جزو مشاغل خانگی محسوب میشود افزود:بعضی واحدها در استان برای خودشان و یا به صورت سفارشی اقدام به اسانس گیری از گل محمدی میکنند.
فتاحی با اشاره به اینکه خشک کردن گل محمدی ماندگاری آن را افزایش میدهد و بازار بهتری از عرقیات نیز دارد، گفت:خشک کردن گل با استفاده از دستگاه سبب از بین رفتن بوی گل و کاهش کیفیت آن میشود.
وی با تأکید بر اینکه کسری صنایع تبدیلی در بحث گلاب گیری دراستان وجود ندارد و ظرفیت کارخانهها بیشتر از محصول تولیدی است، گفت: با این حال ما در این زمینه نیاز به فناوری (تکنولوژی) داریم، ورودشرکتهای دانش بنیان به بحث گل محمدی میتواند پیشرفتهای بیشتری در زمینه فرآوری گل محمدی است.
فتاحی بااشاره به اینکه به طورتقریبی ازهر سه تن گل محمدی یک کیلوگرم اسانس تولیدمیشودگفت: گل محمدی به دلیل کاربردهای زیادآن در صنایع مختلف ارزش اقتصادی بالایی دارد ما نیز به دنبال افزایش ارزش افزوده محصولات کشاورزی هستیم
وی بابیان اینکه هم اینک متقاضیان زیادی برای راهاندازی واحدهای تولید عرقیات و گلاب در استان وجود دارد، افزود:حدود ۲۹ درصد تولید ناخالص و ۲۳ درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی است.