پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت گفت: پیش بینی من این است حداقل دریافتی بازنشستگان تأمین اجتماعی تا ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان خواهد بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ گزیده ای از سخنان آقای ربیعی در نشست خبری امروز به این شرح است:
مشروح خبر
آقای ربیعی در نشست خبری با خبر نگارارن تصریح کرد: طی روزهای آینده شاهد افزایش حداقل دستمزد بازنشستگان، حق مسکن، خواربار و نیز همسان سازی حقوق آنان خواهیم بود. جلسه تفاهم در این زمینه، با حضور تشکلهای بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی، شاید فردا یا اول هفته آینده برگزار شود.
کار مبتنی بر بهداشت، استراتژی جدید دولت
سخنگوی دولت گفت: موضوع استاندارد سازی زندگی و کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت، استراتژی اساسی و جدید ستاد ملی مقابله با کرونا است.
آقای علی ربیعی در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، ضمن اشاره به اینکه کماکان اصلیترین مسئله دولت مبارزه با کروناست، افزود: آثار اقتصادی کرونا بر رشد اقتصادی جهان و کشورها و مسئله بیکاری و فقر همچنان در بیشتر کشورها حتی در کشورهای با اقتصاد پویا و با نشاط هم خودش را نشان داده است.
وی با بیان اینکه شیوع کرونا در ایران از طرف دولت به سرعت اعلام شد و خوشبختانه با اتخاذ سیاستهای مناسب دولت کارنامه خوبی در مقابله با کرونا دارد، گفت: با توجه به شرایط اقتصادی ناشی از تحریم که همه میگفتند تحریم و کرونا جامعه ایران را فرو خواهد پاشید، مردم و دولت توانستند کارنامه قابل قبولی پیش روی جهان قرار دهند.
سخنگوی دولت ادامه داد: اقدامات پیشینی که در نظام سلامت انجام شده بود و همین طور تمرکز به موقع بخش درمان کشور در مواجهه با شوک اولیه، از عوامل موفقیت ما در مقابله با کرونا بوده است.
آقای ربیعی افزود: سیاستهای محدود کننده در ماه اسفند و فروردین و همین طور سیاست فاصله گذاری هوشمند باعث شد که از تبعات نگران کننده و وخامت اقتصادی پیشگیری کنیم و بتوانیم سیاست حفظ جان و معیشت را توأمان در مقابل این بیماری جلو ببریم.
وی گفت: ستاد مقابله با کرونا در آخرین جلساتش با توجه به اینکه چشم انداز نزدیکی از پایان بیماری کووید ۱۹ ندارند (به این نتیجه رسید) که باید هم چرخ زندگی مردم بچرخد و هم سلامت مردم حفظ شود.
سخنگوی دولت گفت: موضوع استانداردسازی زندگی و کار و حرکت اجتماعی مبتنی بر بهداشت و سلامت استراتژی اساسی و جدید ستاد مقابله با کرونا است.
تصمیم به بازگشایی ها، به مثابه عادی شدن اوضاع نیست
سخنگوی دولت گفت: معتقدیم با گسترش آموزش و فرهنگ سازی و نیز همکاری مردم و سیاست گذاریهای به موقع، با کمترین آسیبی کشور را از مرحله کرونایی و آسیبهای ناشی از آن عبور خواهیم داد.
آقای علی ربیعی سخنگوی دولت در ادامه نشست خبری تصریح کرد: بازگشایی مراکز فرهنگی، سینماها، کنسرت ها، مراکز تفریحی، کلاسهای آموزشی، آموزشگاههای تخصصی، آموزشگاههای خصوصی، مهدکودک ها، مراکز مذهبی، آژانس ها، تورهای گردشگری از جمله اقدامات بوده است.
آقای ربیعی گفت: آنچه که مهم است به سمت فاصله گذاری فیزیکی هوشمند که عنوان استراتژی ما بود حرکت کردیم، پروتکلهای سختگیرانه لازمه این مرحله است، با نظارت سختگیرانه الزامات سیاستهایی است که در این دوره اتخاذ کردیم و آنها را دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: این تصمیم گیریها به مثابه عادی شدن اوضاع نیست، بلکه ما در مرحله جدیدی از مبارزه با کرونا، سیاستهای سختگیرانه نظارتی و کنترلی را همراه با راه اندازی معیشت و زندگی اقتصادی در دستور کار خود داریم.
آقای ربیعی افزود: هدف کلی در مبارزه با کرونا، حفظ جان مردم در مقابل بیماری، افزایش ظرفیت مراکز درمانی و راه اندازی اقتصاد و مقابله با بیکاریهای ناشی از کرونا بوده است.
وی ادامه داد: ما پنج وظیفه را دنبال کردیم که در تمام جلسات دولت و ستاد کرونا این وظایف در حال پیگیری است.
سخنگوی دولت، تامین نیازهای بهداشتی درمانی را اقدام اول دولت ذکر کرد و گفت: در این زمینه گسترش آزمایشگاهها کماکان در دستور ما است، ما از هزار و ۲۰۰ آزمایشگاه به سمت دو هزار آزمایشگاه برنامه ریزی کردیم و حرکت خواهیم کرد.
آقای ربیعی همچنین با اشاره به اینکه در روزهای اوایل اسفند آزمایشگاههای مربوط به تست کرونا به تعداد انگشتان دست هم نبود، افزود: تولیدات مربوط به سلامت با همکاری شرکتهای دانش بنیان، کماکان ادامه خواهد داشت و موانع تولید در بخش سلامت در هر جلسه بررسی و برداشته میشود.
وی همچنین گسترش امکانات زیرساختی از جمله تختهای آی سی یو و سی تی اسکنها را از جمله اقدامات دولت دانست که در تمام استانها در حال پیگیری است.
سخنگوی دولت همچنین گفت: خوشبختانه وجود ۵۰ هزار متخصص و فوق تخصص و اعزام سه هزار متخصص به مناطق محروم و تقویت شبکههای بهداشت، از راهبردهای اساسی ما به شمار میرود که دنبال خواهد شد.
آقای ربیعی افزود: این زیرساختها ما را در مواجهه با موجهای جدید کرونا و با بیماریهای ناشناخته آینده هم کمک خواهد کرد.
وی گفت: غربالگری وارد مراحل جدیدتری شده و بیماریابی فعال به سطح خانوادهها خواهد رسید و غربالگری و تست هوشمند برنامه مداوم نظام سلامت خواهد بود.
خدمات اصلی به جامعه دچار کاستی نخواهد شد
سخنگوی دولت گفت: با وجود کرونا به هیچ عنوان خدمات اصلی جامعه دچار کاستی نخواهد شد، بلکه رو به تقویت خواهد رفت.
آقای ربیعی در ادامه سخنانش در نشست خبری، با اشاره به تامین کالاهای ضروری توسط دولت، خاطرنشان کرد: با محاسباتی که دولت انجام داد با میزان ارزی که پیش بینی شده است، ما حمایت غذایی را با تامین کالاهای اساسی برای کل جامعه همچنین اقشاری که بیشتر نیازمند کالاهای اساسی هستند، دنبال خواهیم کرد.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به آخرین جمع بندی ستاد مبارزه با کرونا که چشم انداز پایان کرونا را به ما نشان نمیدهد، گفت: همه تلاش ما در جهت پیشگیری از غافل گیری مقابل به وجود آمدن موجهای جدید کرونا خواهد بود.
وی افزود: برنامه ریزی برای این اقدام به نحوی خواهد بود که ظرفیتهای بهداشتی، بیمارستانی و درمانی همواره اگر در صورت کسر قرار بگیرند، باید موقع شیوع دوباره کرونا این کسر بزرگتر از یک باشد.
آقای ربیعی همچنین گفت: خوشبختانه امروز به رغم افزایش عددی مبتلایان که ناشی از اجرای طرح غربالگری و بیماریابی فعال و همچنین فرهنگ سازی و آموزش و ایجاد حساسیت بین مردم بوده، اما آن چه که مهم است در پایان خط مبارزه با کرونا میباشد و کاهش مرگ و میر مبتلایان با یک شیب رو به پایین کماکان رو به کاهش است.
آمار پزشکی قانونی درباره حوادث آبان ماه دقیق است
سخنگوی دولت گفت: آمار پزشکی قانونی درباره حوادث آبان ماه دقیق و قابل اتکا است.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری امروز با اشاره به گزارش آماری وزیر کشور در رسانه ملی، افزود: رئیس جمهور هم پیشتر گفته بود، مسئولیت اعلام این آمار به عهده قوه قضائیه است، اما برای آن که افکارعمومی در این زمینه روشن شود، وزیر کشور در رسانه ملی آمار را کامل با تناسبها و بر اساس آمار استخراجی، گزارش داد.
سخنگوی دولت گفت: البته بهتر بود، یک دستگاه نظارتی آمارها را اعلام کند، اما مبنای آماری که اعلام شد بر اساس گزارش پزشکی قانونی بود و ناظر به حوادث، درگیریها، جزئیات و دستهبندی شرایط منجر به جانباختن افراد، ارائه شد.
آقای ربیعی، آمار پزشکی قانونی درباره حوادث آبان ۹۸ را دقیق و قابل اتکا دانست و گفت: البته آمارهای مختلفی وجود دارد، اما آمار آنها دقیق است و بر اساس آن مشخص است که چه تعدادی و به چه شیوهای در حوادث آبان ماه جان باخته اند.
وقوع ۳۷۴ فقره آتش سوزی از اوایل فروردین تا ۱۷ خرداد
سخنگوی دولت از وقوع ۳۷۴ فقره آتش سوزی در کشور از اوایل فروردین تا ۱۷ خرداد، خبر داد.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری با اشاره به اینکه موضوع آتش سوزیهای اخیر در جلسه یکشنبه و جلسه قبلی دولت مورد بحث قرار گرفت، گفت: از اوایل فرورین تا ۱۷ خرداد، ۳۷۴ فقره در عرصههای طبیعی حریق داشتیم. ۶ مورد از این حریقها، عمدتا در استان کهگیلویه، خراسان و منطقه گچساران، بهبهان، خوزستان و دشتستان بوشهر اتفاق افتاده بود که مناطق صعبالعبوری بودند و حریق به سختی در این مناطق مهار شد، وزش باد هم وجود داشت و امکانات خیلی مهیا نبود.
سخنگوی دولت گفت: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای تامین هزینه اطفای حریق جنگلها به سازمان جنگلها داده شد، ۵۰ میلیارد تومان هم برای سوخت هواپیماها و هلیکوپترها تخصیص یافت که به وزارت دفاع داده شد.
آقای ربیعی در ادامه از اختصاص ۲ میلیارد تومان برای خرید ایستگاه ویژه حمل آب خبر داد و گفت: ۱۰ هزار نیروی واکنش سریع، از مجموع نیروهای نظامی، بسیج، مردمی، جنگلبانی و محیط زیست آموزش خواهند دید و لباسهای مخصوص آنها هم خریداری شده و در اختیارشان قرار گرفته است.
سخنگوی دولت گفت: ۱۰۳ مورد از این آتشسوزیها، به صورت آگاهانه و یا سهلانگارانه صورت گرفته است و ۱۵۰ نفر هم در این مورد مظنون وجود دارد، که تحت سؤال و جواب قرار گرفتهاند.
آقای ربیعی افزود: حدود ۱۰ درصد آتش سوزیها عامدانه بوده است، اما نیروی انتظامی و قوه قضاییه باید نظر نهایی را ارائه دهند، نکتهای که باید در نظر داشت این است که در این فصل و فصلهای گرم، در کشورهای مختلف این اتفاق رخ میدهد.
پرداخت یارانه به موالید جدید، بدون تغییر
سخنگوی دولت گفت: پرداخت یارانه به موالید جدید تغییر نکرده است.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری امروز با اشاره به مصوبه دولت و انتقادهایی که برخی رسانهها درباره «یارانه موالید جدید» کردند، گفت: اینکه برخی رسانهها در این زمینه نظراتی داشته باشند و نقد کنند، هیچ اشکالی ندارد، اما اظهار نظر برخی مقامهای مسئول، جای تعجب دارد که مصوبه را کامل نمیخوانند و نظرات غیرکارشناسی بیان میکنند.
سخنگوی دولت گفت: در این مصوبه نحوه پرداخت یارانه به موالید جدید مانند سالهای گذشته است و تغییر نمیکند و جای نگرانی هم نیست.
آقای ربیعی افزود: بعنوان مثال اگر پرداخت یارانه به خانوادهای قرار است حذف شود، قصد داریم به فرزند جدید خانواده یارانه پرداخت کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه وزارت رفاه مسئول بررسی حذف دهکها و خانوادههای هدف از فهرست یارانه بگیران است، گفت: آئیننامه اجرایی تبصره ۱۴ بودجه این موضوع را به این وزارتخانه واگذار کرده و سالهای قبل هم به همین روش انجام شده و تغییری صورت نگرفته است و جای هیچگونه نگرانی هم نیست.
تشکیل جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، در موعد مقرر
سخنگوی دولت گفت: جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در موعد مقرر تشکیل میشود.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به این سوال که چرا پس از آغاز به کار آقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس، جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تشکیل نشده است؟ افزود: این جلسه براساس نیاز تشکیل میشود و باید دستور کار هم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه کمیسیون فرعی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا کماکان فعال است، گفت: به محض اینکه دستور کار جدیدی برای تصمیم گیری وجود داشته باشد، سران قوا تشکیل جلسه خواهند داد.
سخنگوی دولت با خیر مقدم به آقای قالیباف در این جلسات، ابراز امیدواری کرد: تصمیمات این جلسات با هم افزایی بالایی صورت گیرد.
آقای ربیعی با اشاره به اینکه در مواردی شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تا یک ماه هم جلسه نداشته است، گفت: بنابر این تأخیر در برگزاری این جلسه هیچ علتی ندارد و در موعد مقرر تشکیل خواهد شد.
ادامه تخصیص ارز دولتی به کالاهای اساسی
سخنگوی دولت گفت: کالاهای اساسی مهم همچنان از ارز دولتی برخوردار خواهند بود.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از برخی کالاها، افزود: جاهایی که ارز حذف شده است، ما روی تعرفهها دستکاری کردیم، یعنی ما تعرفهها را کم کردیم، تا قیمت این کالاها زیاد بالا نرود.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ارز ما ارز محدودی است، گفت: سیاست دولت تامین به موقع ارز کالاهای مورد نیاز مردم است.
آقای ربیعی افزود: وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی تدابیر مهمی را در این زمینه اندیشیده است.
سخنگوی دولت گفت: ارز کالاهای اساسی که مشمول حمایت از اقشاری است که مصرف زیادتری در این کالاها دارند، حتما مورد نظر دولت است.
وی افزود: بر این اساس کالاهای اساسی مهم مانند دارو و تجهیزات پزشکی، ذرت، دانههای روغنی، کنجاله، سویا، روغن خام و جو به عنوان نهادههای گوشتی و مرغ از ارز دولتی برخوردار خواهند بود.
آقای ربیعی ابراز امیدواری کرد: با گشایشهای بیشتری که در ارز صورت میگیرد، دولت بتواند کالاهای بیشتری را باقیمت پایینتر در اختیار مردم قرار دهد.
سخنگوی دولت گفت: با تدابیری که اندیشیده شده است ارز برای مواد اولیه کارخانجات صنعتی تامین میشود.
وی افزود: تصمیم وزارت صمت برای اینکه ارز ناشی از صادرات برای تامین مواد اولیه کارخانجات اختصاص یابد کمک کرد تا بتوانیم ارز مورد نیاز تولید را تامین کنیم.