مقاله رای الیوم درباره اشغالگری آمريکا در عراق؛
آمریکا بايد از عراق عذرخواهی کند
سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم در مقاله ای نوشت، اگر آمریکا از عراق عذرخواهی نکند و غرامت ندهد، گفتگوها سودی ندارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ "عبد الباری عطوان"، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم روز جمعه در مقالهای با اشاره به آغاز گفتگوهای به اصطلاح راهبردی بین آمریکا و عراق که هدفش تثبیت اشغالگری رژیم تروریست آمریکا در عراق است نوشت، در هر گفتگویی که آمریکا به صراحت بابت اشغالگری ظالمانه و مبتنی بر دروغ عذرخواهی نکند و به عراق تریلیونها دلار به عنوان غرامت ندهد، گفتگوها بی فایده و تلف کردن وقت و اهانت به ملت عراق و میراث بزرگ تمدنی آن خواهد بود.
گفتگوهای آمریکا و عراق از بعد از ظهر دیروز به صورت ویدئو کنفرانس با هدف بررسی ابعاد مختلف روابط بین دو طرف و مهمترین آن یعنی حضور نظامی آمریکا و چشم انداز همکاریهای آینده میان واشنگتن و بغداد آغاز شده است. این گفتگوها چند ساعت پس از شلیک یک فروند موشک «ناشناس» به سفارت آمریکا در منطقه سبز (الخضراء) که تلفاتی نداشت آغاز شد.
عطوان افزود، ما درباره دستور کار این گفتگوها و ادبیات مربوط به کلمه «غرامت های» آمریکا به عراق و «شهدایش» به سببب تهاجم سال ۲۰۰۳ میلادی و اشغال این کشور صحبت کردیم، اما هیچ اثری از این دو ندیدیم.
عطوان نوشت، در این مقاله به مسئله غرامتها متمرکز میشویم، زیرا اولا حق مشروع است، چون عراق اکنون درگیر بحران اقتصادی بسیار شدیدی است که چه بسا دولت عراق را در پرداخت حقوق هشت میلیون کارمند و بازنشسته در اواخر ماه کنونی ناتوان سازد و این غرامتها بر اساس همه قوانین بین الملل، قانونی شده است، زیرا دلایلی که دولت "جرج بوش" پسر رئیس جمهور سابق آمریکا با استناد به آنها یعنی وجود سلاحهای کشتار جمعی به عراق حمله کرد، روشن شده که دروغ است.
در اين مقاله آمده است که محاصره تحمیلی بیش از ۱۳ ساله آمریکا علیه عراق برای گرسنه نگه داشتن ملت این کشور و محروم کردن آن از همه نیازهای اساسی و جلوگیری از صدور نفت و واردات سادهترین چیزها از جمله مداد برای کودکان در مدارس به شهادت بیش از یک میلیون انسان عراقی انجام شد و پس از آن هم تهاجم نظامی در سال ۲۰۰۳ میلادی صورت گرفت که آن هم بر اساس آمارهای نشریه پزشکی انگلیسی و مشهور «لانست» به کشته شدن بیش از یک میلیون نفر دیگر منجر شد علاوه بر اینکه زیرساختهای عراق ویران شد و بیش از ۳۰۰ دانشمند عراقی ترور شدند و بذر فتنه نیز پایه و اساس همه شرارتها و مصائب است.
اين مقاله نويس مشهور عرب تاکيد کرد، مسئله دیگری که نباید نادیده گرفته شود حضور ۶۰۰۰ سرباز آمریکایی در ۱۲ پایگاه آمریکایی در عراق است که گفته میشود آمریکا از هشت پایگاه به سبب بیم از حملات موشکی عقب نشینی کرده است. این حضور نظامی آمریکا غیر قانونی و به خصوص پس از مصوبه مجلس منتخب عراق برای اخراج فوری نیروهای آمریکایی به یکی از منابع تنش تبدیل شده است آیا مذاکره کنندگان عراقی این موضوع را در هنگام گفتگو با همتایان آمریکایی شان مطرح خواهند کرد؟
امکان ندارد در این مختصر جنایت آمریکاییها را در ترور ژنرال شهید "قاسم سلیمانی" فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و حاج "ابو مهدی المهندس "، نائب رئیس سازمان بسیج مردمی عراق را در خاک این کشور و نیز اعدام صدام دیکتاتور معدوم عراق را پس از محاکمه ساختگی اش فراموش کنیم. به نظر ما در هر گفتگویی که آمریکا به صراحت بابت اشغالگری ظالمانه و مبتنی بر دروغها عذرخواهی نکند و به عراق تریلیونها دلار به عنوان غرامت ندهد، گفتگوی بی فایده و وقت تلف کردن و اهانت به ملت عراق و میراث بزرگ تمدنی آن خواهد بود.
سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم در ادامه تصريح کرد که آمریکا، عراق را ویران کرد و میلیونها نفر از فرزندانش را به شهادت رساند و میلیونها کودک عراقی را بی سرپرست و یتیم و این کشور را به یک کشور شکست خوردهای تبدیل کرد که هرج و مرج بر آن حاکم است و موجب شد بستر مناسبی برای داعش باشد بنابراین نباید با آمریکا به عنوان یک دوست یا هم پیمان تعامل شود بلکه باید در برابر آن به عنوان یک دشمن با همه شیوهها و ابزارها مقاومت شود و معتقدیم ملت بزرگ عراق که نیروهای آمریکایی را شکست داد و آنان را مجبور کرد عراق را در سال ۲۰۱۱ میلادی ذلیلانه ترک کنند این جنایات را فراموش نخوهند کرد و حضور نیروهایش را در عراق نخواهد پذیرفت و اگر آمریکا عراق را ترک نکند ملت عراق بار دیگر به مقاومت باز خواهد گشت.