• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۳۹۴۱۶
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۵

آیا فلسطینی ها از فرصت طلایی جنبش ضد تبعیض نژادی در غرب بهره خواهند گرفت؟

جنبش اعتراضی علیه نژادپرستی در امریکا فرصتی تاریخی برای آغاز جنبش فلسطینی هاست چرا که آغاز انتفاضه آنها می تواند با موج فراگیر ضد تبعیض نژادی در غرب تقارن پیدا کند و از حمایت بین المللی برخوردار شود.

آیا فلسطینی ها از فرصت طلایی جنبش ضد تبعیض نژادی در غرب بهره خواهند گرفت؟

بعد از قتل فجیع جورج فلوید سیاه پوست ساکن شهر مینیاپولیس درامریکا، جنبش اعتراضی که از این شهر آغاز شده  ابعاد گسترده ای پیدا کرده و ضمن فعال کردن شکاف های اقتصادی و اجتماعی که بعد از ظهور و شیوع کرونا آشکارترشده، به بازشدن زخم های قدیمی انجامیده و با موج ضد نمادهای برده داری در امریکا و اروپا عجین شده و بسیاری از تندیس های دوران برده برداری در امریکا و اروپا به زیر کشیده شده و یا در اقدامی پیشدستانه از سوی مسئولان شهری به موزه ها انتقال یافته است. 
حال سوالی که پیش می آید این است که با توجه به مشابهت های زیادی که در خصوص اوضاع سیاه پوستان و اقلیت ها در امریکا و فلسطینی ها در سرزمین های اشغالی وجود دارد و یا وجوه تشابهی که می توان در رفتار کنونی رژیم صهیونیستی با استعمارگران سابق و نظام امپریالیستی کنونی امریکا وجود دارد، آیا می توان شاهد گسترش دامنه این اعتراض ها به سرزمین های اشغالی فلسطین شد یا نه؟ تاریخ پیدایش امریکا و رژیم صهیونیستی دارای مشابهت های زیادی با یکدیگر است و یکی از دلایل حمایت تاریخی امریکا از این رژیم علیرغم هزینه های سنگین سیاسی، نظامی و اقتصادی همین مسئله بوده است. 
پاسخی که می توان به این سوال داد این است که به لحاظ نظری چنین زمینه هایی وجود دارد اما عملی شدن آن به اراده وخود آگاهی فلسطینی ها بستگی دارد که آیا می خواهند از این فرصت تاریخی استفاده کنند تا اینکه همچون گذشته دست روی دست بگذارند وکماکان به انتظار بنشینند. البته اقداماتی که رژیم صهیونیستی چه در گذشته علیه فلسطینی ها مرتکب شده و یا اکنون می خواهد در چارچوب طرح موسوم به معامله قرن انجام دهد و شهرک های غیرقانونی ساخته شده در کرانه باختری را به فلسطین اشغالی ملحق کند که در عین حال مقدمه ای برای الحاق کامل این منطقه باشد، به هست و نیست فلسطینی ها مربوط می شود و به مراتب فراتر و گسترده تراز تبعیض است. فلسطینی ها در گذشته نیز به قیام های فراگیر در چارچوب انتفاضه دست زده بودند اما اکنون چند سالی است که علیرغم افزایش و گسترش اقدامات توسعه طلبانه و سرکوب گرانه رژیم صهیونیستی چنین حرکتی شکل نگرفته است اما در صورتی که اکنون جرقه این حرکت زده شود با موج فراگیر ضد تبعیض نژادی و ضد نمادهای برده برداری در غرب تقارن پیدا می کند و از این جهت با حمایت بین المللی همراه می شود. 
رژیم صهیونیستی طی چند دهه اخیر تلاش زیادی بعمل اورده است که حساسیت های جهانی سابق را به مسئله فلسطین از بین ببرد و آن را به یک مسئله داخلی خود تقلیل دهد از این رو در صورتی که چنین حرکتی در فلسطین آغاز شود و با جنبش فراگیر ضد تبعیض نژادی در جهان تلاقی یابد، تلاش های قبلی این رژیم را خنثی می کند. 
همچنین راستگرایان حاکم بر امریکا و فلسطینی اشغالی به رهبری ترامپ و نتانیاهو انتظار داشته و دارند که موج ناامنی های ناشی از بحران کرونا که به بازشدن زخم های گذشته همچون تبعیض نژادی و برده داری انجامید، نوعی حاشیه امن برای اجرای طرح الحاق کرانه باختری به فلسطین اشغالی فراهم کند اما درصورتی که دامنه اعتراض های ضد تبعیض نژادی و نمادهای برده داری از امریکا و اروپا به سرزمین های اشغالی کشیده شود در این صورت محاسبات موجود را به هم خواهد ریخت. 
از این رو شکل گیری جنبش اعتراضی در امریکا و اروپا علیه تبعیض نژادی و نمادهای برده داری فرصت طلایی برای فلسطینی ها محسوب می شود و اکنون سوال این است که آیا فلسطینی ها از این فرصت طلایی بهره خواهند گرفت یا نه؟ 
-------------------------------------------
احمد کاظم زاده
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرهیز از سفر‌های غیر ضروری در مناطق کوهستانی چهارمحال و بختیاری
سطح روابط سیاسی باید به همکاری‌های اقتصادی تعمیم یابد
گشایش دهمین نمایشگاه قرآن و عترت استان باحضور استاندار گلستان
مشکلات جاده ارتباطی آستانه اشرفیه به کیاشهر
ظرفیت‌های ترانزیتی ایران و قرقیزستان، پیوند‌های اقتصادی را تقویت کند
ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها برای کاهش تلفات جاده‌ای در استان زنجان
خبر‌های کوتاه استان گلستان، سه شنبه ۵ اسفند
برگزاری مراسم جمع خوانی قرآن کریم در حرم مطهر حضرت سبزقبا دزفول
ارائه خدمات دندانپزشکی رایگان در مناطق کم برخوردار شهرستان نیمروز
اعلام قیمت تضمینی پیله‌تر ابریشم
دور حذفی فوتبال لیگ قهرمانان اروپا؛ امشب، آتلتیکو و اینتر به دنبال جبران نتیجه رفت
فعالیت‌های قرآنی مسجد قبا اهواز
آغازساخت ۳ بازارچه زنجیره‌ای در کرمان
دستگیری متهم فراری در هویزه
بهره‌گیری از اندیشه‌هاوتجربه‌های بزرگان تعلیم و تربیت
برگزاری جشن آرزوهای کودکان ایتام در گرمسار
پیشرفت ۸۵ درصدی بزرگترین مرکز مدیریت هوشمند ترافیک شهری کشور
پایش و رصد خودرو‌ها در مراکز معاینه فنی قم
باران آمد و گیلان دوباره زمستانی شد
تعمیر اساسی بریکر ۴۰۰ کیلوولت نیروگاه کارون ۳
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بزرگترین پل فلزی زیرقوسی در شمال کشور به ایستگاه پایانی رسید
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
هواشناسی اردبیل در مورد سامانه بارشی زودگذر هشدار داد
واگذاری قطعات زمین در کرمان
رقابت قرآنی دانش آموزی در شهرستان جویم
کشف ۲ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بیضا استان فارس
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود
افزایش ۲۸ درصدی تعداد داوطلبان انتخابات شورا‌ها
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پزشکیان: مذاکرات اخیر شامل پیشنهاد عملی و امیدوارکننده‌ بود
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
بارش پراکنده و وزش باد شدید در برخی استان‌ها
برگزاری دادگاه کوروش کمپانی
هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی در ۸ استان
ویتکاف: ترامپ از تسلیم نشدن ایرانی‌ها متعجب است  (۷ نظر)
نارضایتی شدید خدمه ناو هواپیمابر فورد برای تمدید ماموریت  (۲ نظر)
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر در منطقه تبلیغاتی است  (۲ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اصلاح قوانین برخورد با حمل سلاح سرد  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
نمایشگاه دستاورد‌های هنری دانش آموزان کیش  (۱ نظر)
برگزاری مسابقات جام رمضان در تبریز  (۱ نظر)