به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمدجواد آذری جهرمی در مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده غرب و شمال غرب کشور گفت: تیم جدید اپراتور همراه اول خلاقیت و اراده خوبی دارد که البته از زحمات تیم قبلی هم قدردانی میکنیم و ما درخواست و مطالباتی از این اپراتور بنا بر سیاستهای بالادستی داریم.
وی با بیان اینکه مرسوم است در جلساتی که در اپراتورها حضور پیدا میکنیم درخواستهایی را بنا بر سیاستهای بالادستی مطرح کنیم، گفت: نخست آنکه آقای اخوان قول دادهاند تا شهریورماه در پنج نقطه تهران ۵G نصب شود. این پروژه حائز اهمیت است و همراه اول باید روی این حوزه کار کند تا این پروژه به سرانجام برسد و ورود ۵G به ایران رقم بخورد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: تجهیزات آن وارد ایران شده است و ظرف یکی دو هفته آینده نمونه آزمایشی ۵G در مرکز مخابرات ایران رونمایی میشود و در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد. امیدواریم تا شهریورماه به استفاده عملیاتی برسد.
آذری جهرمی بر توجه به زیست بوم کودک و نوجوان تاکید کرد و افزود: نخستین اپراتور پیشرو در این خصوص همراه اول است و سرمایه گذاری در حوزه کودک و نوجوان، سرمایه گذاری روی نسل آینده است و باید به هر شیوهای اکوسیستم کودک و نوجوان در فضای مجازی فعال شود و این درخواست را از ایرانسل و رایتل هم داریم.
وی گفت: از آنجایی که اکنون به دلیل شیوع بیماری کرونا کودکان و نوجوانان برای آموزش نیاز بیشتری به فضای مجازی دارند قطعاً باید زیرساختهای آن فراهم شود.
وزیر ارتباطات شکستن قالبهای انحصار را به عنوان درخواستهای دیگرش از اپراتورها اعلام کرد و افزود: نسبت ترافیک داخلی به خارجی در همراه اول مقداری پایینتر از سایر اپراتورهاست، چون درهای همراه اول به روی کسب و کارهای حوزه مجازی باز نیست و باید شرکتهای تو در تو با مالکیتهای واحد باز شود تا جوانان بتوانند تولید محتوا کنند و همراه اول به عنوان بزرگترین اپراتور کشور شرایط خوبی دارد تا ترافیک شبکه را بالا ببرد.
وی گفت: ۵۰ درصد درآمدهای همراه اول در حوزه صوت (voice) است و درآمد این اپراتور در حوزه دیتا همچنان پایینتر و سرمایه گذاری روی صدا شکننده است.
آقای آذری جهرمی با اشاره به این که باید به سمت درآمدها و کسب و کارهای سازمانی حرکت کرد، افزود: دانشگاههایی داریم که خواستند در این ایام کلاس هایشان را مجازی برگزار کنند و زیرساختها را داشتند، اما سامانه فراهم نبود.
وی گفت: پروژه شاد هم با وجود تمام اشکالاتش کار بزرگی بود و ۹ میلیون دانش آموز را تحت پوشش قرار داد و ما باید امکاناتی از قبیل کلاس برخط، ارتباط دانش آموز و معلم، وایت برد و تستهای دانش آموزان را به آن اضافه کنیم البته نیاز هم نیست رایگان ارائه شود و دولت باید پولش را به اپراتور بپردازد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: باید درب مشارکت برای استارتاپها باز شود و سیستمی که در آن به تولید کننده و تهیه کننده محتوا، سهم داده میشود فعالتر شود.
آقای آذری جهرمی گفت: این که میگویند اینترنت را گران کنیم تا محتوای داخل رشد کند نیازمند مطالعه دقیق است و ما درباره پیامکهای مذهبی یک زمانی با مشکلاتی مواجه شدیم که باعث اعتراض مراجع شد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با قدردانی از مرکز ملی فضای مجازی، بانک مرکزی، پلیس فتا و دادستانی کل کشور افزود: دیروز با رئیس پلیس فتای کشور ارتباط تلفنی داشتم که میگفت برای اولین بار در کشور میزان شکایات مردم از جرایم سایبری ۲۰ درصد کاهش یافته است و علت را اجرای رمز پویا اعلام کرد.
آقای آذری جهرمی گفت: اگر رمز پویا وجود نداشته باشد پیام رسان داخلی هم بستر کلاهبرداری میشود، اما برخی از سر بی اطلاعی میگویند اگر پیام رسان داخلی بود اینگونه میشد یا نمیشد.
وی افزود: برای پیشگیری از جرایم نیازمند اصلاح قوانین و تشکیل کمیسیون فضای مجازی در مجلس هستیم که ما در همین ارتباط از نگاه سازنده آقای دکتر قالیباف درباره فضای مجازی تشکر میکنیم.
وزیر ارتباطات گفت: پس از حضورم در مجلس مباحثی مطرح شد و مجلس جای گفتگوی دولتمردان و نمایندگان است و نمایندگان سوال دارند. تا گفتگو وجود دارد نباید نگران بود و این که دو قطبی در کشور درست کنیم درست نیست.
آقای آذری جهرمی توسعه و پیشرفت را ضروری دانست و افزود: شورای عالی فضای مجازی هدفگذاری کرده است که اقتصاد دیجیتال تا افق ۱۴۰۰ به ۱۰ درصد برسد. این حرکت باید شروع شود. شورای عالی فضای مجازی مصوب کرده است که اینترنت خانگی به ۲۵ مگابایت و اینترنت تلفنهای همراه به متوسط ۱۰ مگابایت برسد. مصوبه مجلس شورای اسلامی است که ۹۰ درصد روستاهای دارای ۲۰ خانوار را پوشش ارتباطی بدهیم.
وی گفت: درعینحال نگرانیهای اخلاقی، فرهنگی و ایجاد بحران در کشور هم واقعی است. اینکه یک گروه در یکطرف و گروه دیگر در طرف مقابل به یکدیگر بد و بی راه بگویند که کشور ساخته نمیشود. طبیعتاً همه باید تعامل کنند.
آذری جهرمی گفت: رویکرد رئیس مجلس شورای اسلامی به این فضا سازنده است و مجلس همین رویکرد را دارد و از فرصت وجود دغدغه نمایندگان هم استفاده حداکثری را خواهیم برد.
آقای محمد جواد آذری در ادامه افزود: امروز شاهد افتتاح دومین مرکز داده اقماری اطلاعات هستیم و چندی پیش هزار و ۵۰۰ روستا با مشارکت همراه اول به شبکه ملی اطلاعات پیوستند و پس ازآن شاهد افتتاح مرکز اقماری شماره یک به همت ایرانسل بودیم و دربحث خدمات ابری به خودکفاییهای خوبی رسیدیم.
وی گفت: سه هفته پیش هم با حضور رئیس جمهور هزار و ۳۴ روستا به اینترنت متصل شدند و امروز در گام چهارم مرکز داده اقماری شماره دو در شمال غرب و غرب کشور وارد مدار میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه سرمایه گذاری این طرح را همراه اول انجام داده است، افزود: قطعاً پایداری اطلاعات در شبکه ملی اطلاعات از وجود تجهیزات، تمرکز زدایی میکند و کیفیت ارتباطات را برای مردم استانهای شمال غرب بهتر میکند و به کسب و کارهای استان آذربایجان شرقی تسهیلات میدهد.
وی ادامه داد: ظرف ۴۵ روز آینده با نصب تجهیزات جدید بخش مهم این مرکز داده که خدمات ابری است وارد مدار میشود.
آقای آذری جهرمی به فرمان پنج ماده رهبر معظم انقلاب در بحث تکمیل زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات و توجه رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبی آغاز شد و هشت ایستگاه دیگر در حوزه سرورها پیش بینی کرده ایم.
وی افزود: فضای ارتباط بین الملل برای ما اهمیت دارد و ممکن است در معرض تحریم قرار بگیریم و باید اقتصاد دیجیتال را حفاظت کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: برای حمایت از پیام رسانها و موتور جستجو هم که از حوزههای مهم زیرساخت هاست با همه تنگناهای اقتصادی دولت سرمایه گذاری خوبی شده است که در مرداد ماه وارد مدار میشود.
آقای آذری جهرمی از همراه اول قدردانی کرد و افزود: این اپراتور به لحاظ تعداد مشترکان، بزرگترین اپراتور خاورمیانه است و وسیعترین پوشش شبکه ارتباطی کشور مربوط به همراه اول است.
وی گفت: همراه اول به عنوان بزرگترین بنگاه اقتصادی فناوری اطلاعات و ارتباطات، لوکوموتیو حرکت اقتصاد دیجتیال است و اگر همراه اول موتورش را روشن کند سایر بنگاههای حوزه اقتصاد دیجیتال هم حرکت میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: پس از ابلاغ برنامه شبکه ملی اطلاعات گستردهترین وظایف مربوط به همراه اول است و امروز شاهد افتتاح این مرکز داده بزرگ در تبریز با ۲۵۰ رک خواهیم بود و سومین مرکز اقماری داده نیز با ۱۵۰ رک دو هفته دیگر در تهران وارد مدار میشود.
آقای آذری جهرمی گفت: ما در حوزه پیام رسانها و موتور جستجو ازهمراه اول خواسته ایم همراهی خوبی داشته باشد چرا که ۲۰ درصد سهام همراه اول مربوط به دولت است و باید سرمایه گذاری کند.
پس از سخنان وزیر ارتباطات، به دستور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، مرکز داده تبریز از طریق ارتباط زنده تصویری افتتاح شد.
فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی
باید از وابستگی به پلتفرمهای غربی خارج شویم
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: باید از وابستگی به پلتفرمهای غربی و جهانی که لرزان هستند، خارج شویم.
آقای ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده غرب و شمال غرب کشور افزود: این مرکز در راستای توسعه شبکه ملی اطلاعات افتتاح میشود و ما هم اکنون با تحولی به عنوان تحول دیجیتال مواجهیم که در همه حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از مدتها پیش در حال شکل گیری است.
وی با اشاره به جایگاه شورای عالی فضای مجازی و عضویت ۶ وزیر در آن گفت: توجه به زیرساختها به ویژه زیر ساختهای شبکه ملی اطلاعات مورد تاکید است و برای اینکه تحولی ملی در عرصه دیجیتال داشته باشیم باید طوری طراحی کنیم که بخش عمدهای از آن بر روی زیر ساختهای ملی کشور صورت بگیرد و به همین علت شبکه ملی اطلاعات تدوین شد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: اجتماعی شدن و تعاملی شدن روابط و فرایندها موضوع غالب شبکه ملی اطلاعات است که باید به طور متوازن در همه حوزهها عمل شود و قطعاً در کنار شبکه ملی اطلاعات باید به بحث دولت الکترونیک و اقتصاد و آموزش دیجتیال توجه ویژهای صورت گیرد.
آقای فیروزآبادی با اشاره به اینکه در دوران شیوع بیماری کرونا به حوزههای اقتصاد دیجیتال توجه بیشتری شده است، گفت: هم اکنون صنایع دستی ما از دورترین روستاهای کشور در نظام جهانی در حال کسب و کار است که بر روی شبکه ملی ارتباطات انجام میشود و شاید در این دوران شبکه گردشگری خیلی مورد توجه نباشد، اما توجهات زیادی به پلتفرم آموزشی صورت گرفت و طرح شاد در همین ارتباط وارد عمل شد و امیدواریم مهر امسال شاهد شکل گیری کلاس مجازی بر روی پلتفرم شبکه آموزش دانش آموزی باشیم.
وی امنیت، اعتماد و پایداری شبکه را از ارکان فضای مجازی و شبکه ملی اطلاعات خواند و افزود: این سه رکن در شبکه مجازی از شبکه آغاز میشود و طرح امروز بخش کوچکی از تصویر بزرگی است که برای فضای مجازی کشور طراحی شده است.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: در حوزه اعتماد وقتی دیدیم پدیده کلاهبرداری در حوزه نظام بانکی رخ داد نظام بانکی اصلاح شد که همان رمز پویا بود و این کار بزرگی است که نیروهای بومی خودمان انجام دادند.
آقای فیروزآبادی افزود: البته ما در بعضی حوزههای فضای مجازی شاهد تأخر هستیم و البته این تأخر در همه کشورها وجود دارد و نهادهای حاکمیتی و متولی فضای مجازی از دستگاههایی که تأخر را باید جبران کنند همیشه مطالبه دارند.
وی با اشاره به این که در تعریف شبکه ملی اطلاعات اختلاف نظر وجود دارد، گفت: جداسازی حوزه شبکه از پلتفرم و پلتفرم از کاربر کار بسیار غلطی است و وقتی در ارتباط با یکدیگر ببینیم تئوری پیچیدهای مطرح میشود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به این که سیاست مشخصی در مرکز ملی فضای مجازی وجود دارد، افزود: آذر سال گذشته در ابلاغ به دولت مقرر شد خدمات پایه کشور به صورت ملی انجام شود که یکی از آنها خدمات ابری و مرکز داده است.
آقای فیروزآبادی گفت: ما باید از وابستگی به پلتفرمهای غربی و جهانی که لرزان هستند خارج شویم و برای رهایی از وابستگی باید منطق پلتفرمی را در همه حوزههای کشور به خصوص پیام رسانی تأمین کنیم.
وی افزود: در حوزه دولت به دنبال دولت به مثابه پلتفرم هستیم و در پروژه شاد هم معتقدیم باید این پروژه پلتفرمی باشد برای همه کسانی که میتوانند در نظام آموزشی کشور مشارکت کنند و باید از بخش خصوصی و جامعه مدنی کمک بگیریم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: مقدمه پلتفرم داشتن شبکه مستقل است و در مرکز ملی فضای مجازی برنامهای داریم که تا پایان دولت شاهد بازگشایی و تأسیس مراکز داده و خدمات ابری باشیم و باید از این طرحها جهش تولید ایجاد شود.
آقای فیروزآبادی افزود: مرکزی که امروز افتتاح شد قسمت تله کام این مرکز و به دنبال تأمین امنیت، اعتماد و پایداری و به دنبال کمک به تداوم کسب و کار است.
وی گفت: باید شاهد پلتفرمهایی باشیم که زیر ساختهای آن را نیروی انسانی متخصص کشور فراهم کند چرا که هم اکنون ۱۸ درصد دانشجویان ما در حوزه فناوری اطلاعات هستند و باید این زیرساخت ها، جهش تولید را در حوزه نرم افزار و سخت افزار ایجاد کنند.
افتتاح بزرگ ترین مرکز داده غرب و شمال غرب مراسم افتتاح بزرگترین مرکز داده غرب و شمال غرب کشور "مرکز داده شهید قاضی طباطبایی در تبریز" به منظور توسعه و تکمیل زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات با حضور قالیباف و آذری جهرمی آغاز شد.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی هم قرار است در این مراسم سخنرانی کند.
این مرکز در محیطی به مساحت سه هزار متر مربع در سه طبقه با ظرفیت ۲۵۰ رک و قابل توسعه تا ۳۵۰ رک و با قابلیت نصب تعداد هزار و ۵۰۰ سرور فیزیکی و ۱۶ هزار سرور مجازی به بهره برداری میرسد.
این مرکز به همت شرکت ارتباطات سیار ایران و با هدف تقویت زیر ساختهای خدمات متنوع مخابراتی و فناوری اطلاعات، ایجاد زیرساختهای خدمات ابری، کمک به ارتقاء و پایداری شبکه و خدمات همراه اول در غرب و شمال غربی کشور، توزیع متوازن ترافیک شبکه در غرب و شمال غرب کشور، اتصال به مرکز تبادل اینترنت و تقویت چرخه محتوا، کمک به ایجاد خدمات ارتباطی درروستاها و هوشمند سازی مدارس، ایجاد بستر مناسب برای شرکتهای تامین کننده خدمات شبکههای اجتماعی و پیام رسانها راه اندازی میشود.
راه اندازی این مرکز گام مهم دیگری در توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات است.