پخش زنده
امروز: -
سامانه شناسایی اکسیژن فعال در التهابات ریوی، تنفسی با قابلیت کاربرد در شناسایی افراد بدون علامت (RDSS) در کشور طراحی و ساخته شد.
به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی و فرهنگی خبرگزاری صدا و سیما، طراحی و ساخت این سامانه را آقای محمدعبدالاحد عضو هیئت علمی دانشگاه تهران (برنده جایزه جهانی مصطفی در زمینه سامانههای نوین جراحی سرطان) و تیم تحقیقاتی وی در دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران انجام داده است.
سازوکار و مبنای این دستگاه بر پایه میزان ROS (گونههای فعال اکسیژن) در سیستم تنفسی-ریوی است. تکثیر ویروس و فعال شدن سیستم التهابی ایمنی درون سلولی و ایمنی مرکزی علیه ویروس با یک سنسور نانو ساختار ردیابی میشود.
این روش علاوه بر هزینهای پایینتر نسبت به روشهای معمول با سرعتی قابل توجه (۳۰ ثانیه) میتواند نتیجه آزمایش افراد را در سه رده منفی مشکوک و مثبت رده بندی کند.
این کار تحقیقاتی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی و کمیته علمی کرونای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مدت ۴ ماه به نتیجه رسیده است.
در بیماریهای سل، آسم و CF (کیستهای ریوی) نیز امکان افزایش ROS خلط وجود دارد، اما با توجه به همه گیری کرونا و تعداد کمتر بیماران مبتلا به بیماریهای یادشده، این دستگاه میتواند برای تشخیص بیماران بدون علامت، مفید و کاربردی باشد.
آنفلوآنزای فصلی که همه گیری آن در فصل سرد سال آغاز میشود، طبق مقالات منتشر شده باعث سرکوب ROS سیستم ایمنی میشود و احتمالا اختلالی از نظر دستگاه RDSS برای تشخیص کرونا نخواهد نداشت که البته اثبات این امر مستلزم آزمایش دستگاه در فصول سرد سال است.
نتایج این تحقیق در جدیدترین شماره نشریه BIOSENSORS AND ELECTRONICS که دومین ژورنال معتبر در حوزه سنسورهای بیوالکتروشیمی دنیاست، به چاپ رسیده است.
مقاله حاصل از این کار در ژورنال Bio Sensors and Bio Electronic با ضریب اهمیت (Impact Factor) ۱۰.۵ که یکی از معتبرترین ژورنال بیوسنسوری دنیاست به چاپ رسیده است.
این طرح، تحت حمایت ستاد نانو و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری در قالب یک شرکت دانش بنیان و با همکاری استادان و متخصصان بیمارستان امام خمینی، بیمارستان شهدای تجریش، پژوهشکده معتمد و کمیته علمی کرونا صورت گرفته است.