• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۶۷۲۵۵
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲
اقتصادی » اقتصاد کلان
تیتر امشب شبکه خبر

جزئیات طرح مالیات بر خانه‌های خالی

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس: یکی از راهکار‌های کوتاه مدت عرضه مسکن این است که مسکن‌های موجودی را که عرضه نمی‌شوند، برای عرضه در بازار، تحریک کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سید احسان خاندوزی افزود: در قانون مالیاتی سال ۹۴ هم این الزام را آورده ایم هم سامانه املاک و اسناد کشور را برای پشتیبانی مجموعه‌ای از خدمات از جمله مالیات بر خانه‌های خالی مکلف کرده ایم.
جزئیات طرح مالیات بر خانه‌های خالیخاندوزی گفت:به علت ضعف سامانه املاک و اسناد و هم به جهت نرخ غیر بازدارنده در سال ۹۴ در اخذ مالیات موفق نبودیم، در سال ۹۵ بالغ بر ۲.۵ میلیون خانه خالی نشان دهنده افزایش ۴ برابری خانه‌های خالی بود، اما اکنون آمار دقیقی مبنی بر افزایش خانه‌های خالی در دست نیست بنابراین برای رفع ابهامات طرح مجلس برای اثر بخش کردن مالیات و شناسایی دقیق‌تر خانه‌های خالی است که همکاری دستگاه‌ها و خوداظهاری مالکین را می‌طلبد.
او افزود: در سال اول اجرای این طرح شهر‌های بزرگ و بالای صد هزار نفر مشمول می‌شوند که مسئله مسکن جدی تری است، ولی از سال دوم تمام شهر‌های کشور مشمول مالیات بر خانه‌های خالی خواهند بود.
برای خانه‌های نوساز تا یکسال بعد از اخذ پروانه ساخت و پایان کار فرصت عرضه و اعلام دارند برای واحد‌های غیر نوساز نیز شش ماه فرصت داده ایم.
او افزود: بر اساس این قانون سازندگان مسکن و انبوه سازان و مردمی که از محتکرین به شمار نمی‌روند، اما محتکرانی که بالغ بر ۱۰۰ یا ۲۰۰ واحد مسکونی دارند و عرضه نمی‌کنند را مشمول این قانون و اخذ مالیات بر خانه‌های خالی خواهند شد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:، چون دستگاه‌های اجرایی از جمله ثبت و اسناد املاک و سازمان ثبت احوال کشور اطلاعات افراد را دارند مکلف شده اند با الزام جدی اطلاعات را بدون پیش شرط و دریافت وجه در اختیار سامانه املاک و اسکان بگذارند و در صورت تخلف کارکنان دستگاه‌ها بر اساس قانون مجازات‌های اسلامی محکوم خواهند شد، اما برای شهروندان از ابزار مالیات و ارائه خدمات استفاده شده است که برای کسب اطلاعات افرادی که اطلاعات نمی‌دهند یا اطلاعات غلط بدهند مجازات مالیات بیش از خانه خالی خواهند شد.
خاندوزی گفت: اگر افراد بدانند اطلاعات خانه خالی خود را ابراز نکنند مشمول مالیات اضافه خواهند شد برای ارائه اطلاعات ترغیب خواهند شد و اطلاعات به سامانه املاک کشور منتقل خواهد شد.
او افزود: از زمان تصویب قانون به بعد خانه‌های خالی مشمول مالیات اضافی خواهند شد بنابراین با قوانین مالیاتی و خدماتی امید می‌رود نسبت به وضع فعلی با همکاری دستگاه‌های اجرایی تا یکی دو سال آینده شاهد تحول جدی در شفافیت سکونت خواهیم بود.
او افزود: هنر قانون گذار انگیزه بخشی برای ارائه و ابراز صادقانه اطلاعات مالکین است.
خاندوزی، معاون کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: یکی از منابع اصلی برای شناسایی خانه‌های خالی، دستگاه‌های اجرایی اند.
به جهت اینکه دو فوریت و کلیت این طرح تصویب شده انتظار می‌رود هفته آینده مجدد به صحن مجلس برود.
پروانه اصلانی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: این طرح در سال ۷۱ هم داشتیم، اما در اختیار نبودن آمار و اطلاعات دقیق، از جمله دلایل تاخیر در اجرای هرگونه برنامه‌ای بود.
جزئیات طرح مالیات بر خانه‌های خالیمدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: درباره خانه‌های خالی نگرانی‌ها زیاد نیست، چون اگر خانه خالی نباشد مشمول این مالیات نخواهد شد و، چون ضمانت‌های اجرایی در این قانون تدارک دیده شده در حال حاضر کسی که بتواند خانه خود را خالی نگهدارد سیستم اجازه نخواهد داد بنابراین خانه‌های خالی به بازار عرضه خواهد شد.
اصلانی افزود: مجلس در نظر دارد اصلاح نرخ‌ها را به گونه‌ای انجام دهد که مشکلی بوجود نیاید بنابراین در این طرح قرار نیست در سرمایه گذاری مالیاتی دریافت شود و فقط از سوداگران بازار مسکن مالیات دریافت می‌شود.
برای بیش از ۱۰۰ هزار خانه خالی این طرح و گرفتن مالیات از خانه‌های خالی موجب عرضه بخشی از خانه‌های خالی به بازار مسکن خواهد شد بنابراین با این کار بیش از دو برابر تولید ظرفیت یک کشور وارد بازار خواهد شد.
او افزود: مشوق‌هایی برای بازار اجاره در تمکین مالکین از ثبت واحد‌ها در سامانه در نظر گرفته شده است بنابراین مالکینی که تا شهریور خانه‌های خالی خود را ارائه کنند از مالیات تاکنون معاف می‌شوند.
اصلانی گفت: اگر این قانون بتواند ۵۰ درصد خانه‌های خالی را وارد بازار کند موفق خواهد بود.
محمود علیزاده معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در ارتباط اینترنتی با برنامه گفت: مکانیسم و مدل تخلیه شده سال‌های قبل نیز دیده شده و براساس آنچه در قانون دیده شده جهت شناسایی خانه‌های خالی از سکنه کسب اطلاعات لازم است که تاکنون اتفاق نیفتاده که مجلس امروز کلیات طرح را تصویب کرد، اما هدف اصلی اثر بخشی مالیات است.
جزئیات طرح مالیات بر خانه‌های خالیعلیزاده گفت: نرخ جریمه‌ای که برای مالیات در نظر گرفته می‌شود اگر به اندازه‌ای باشد که در بازار مسکن بوجود آورد اثربخشی آن را بیشتر خواهدکرد بنابراین برای ارتقای سطح این سامانه مجلس تمام تلاش خود را بکار گرفته است.
او افزود: جزئیات این طرح در جلسات بعدی مجلس مطرح می‌شود. کمیسیون اقتصادی مجلس برای اجرای این طرح و شناسایی خانه‌های خالی از سکنه وارد عمل شده است.
معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی گفت: هدف از این طرح عرضه خانه خالی برای اجاره است بنابراین در صورت زیاد شدن این وضع و در عرضه و تقاضا تعادل انجام شود در وضع اجاره بها نیز تاثیر خواهد شد.
او افزود: در این طرح اگر واحدی اجاره داده نشود مشمول مالیات و به میزان مبلغ اجاره ظرف مدتی که می‌تواند خالی بماند مشمول جریمه خواهد شد بنابراین اگر کسی اطلاعات خلاف بدهد و اطلاعات در سامانه شناسایی شود بازهم به میزان دوبرابر مبلغ جریمه خواهد شد.
علیزاده، معاون سازمان امور مالیاتی گفت: هدف از اعمال مالیات بر خانه‌های خالی، افزایش عرضه و ایجاد توازن و تعادل در بازار مسکن است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش‌بینی تولید حدود ۹۵۰ هزار تُن سیب درختی امسال در آذربایجان‌غربی
دورکاری ادارات سیستان و بلوچستان در روز چهارشنبه
مراسم گرامیداشت شهید توحید مهرپور در لاهیجان
ارسال دست‌سازه‌ حسینی نوجوانان اردبیلی به مرز تمرچین
نذر آب به ياد تشنه لبان دشت کربلا
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش
خبر یاران ۳۱ تیرماه
رونمایی از پوستر پنجمین دوره جشنواره رایحه حسینی
فعال شدن کلید سوالات آزمون سراسری
کتابهای سینمایی مورد توجه نیستند
برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای اقتدار ملی در دانشگاه تهران
قول مساعد برای ایجاد نمایندگی ثبت اسناد در قلعه‌گنج
تاکید استاندار خوزستان بر بازنگری در سیاست های انتقال آب از سرشاخه‌های کارون
کشف ۲۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در اشکذر
کاهش سطح کشت گوجه فرنگی در قزوین
همایش موکبداران اربعین حسینی
کمک ۸ میلیارد ریالی خانواده نیک اندیش اصفهانی به زندانیان
اعزام مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) برای زیارت اربعین
برگزاری دومین سوگواره بین المللی میراث اربعین حسینی
ذخایر کالا‌های اساسی به ویژه روغن دربازار افزایش یابد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
دستگیری ۲ نفر در پرونده شهادت محیط‌بان
خودروسازان بدهکار؛ داد قطعه‌سازان را درآوردند!
آتش‌سوزی ۲۰ هکتار از پارک ملی تندوره درگز
سفره‌های زیرزمینی مفیدترند یا سدها؟
تشریح اقدامات وزارت آموزش و پرورش در دفاع مقدس ۱۲ روزه
ورود بلاکچین به تأمین مالی تولید
ثبت ارزش ۹.۴ هزار میلیارد ریالی در فروش روزانه بورس انرژی
تصویب بسته تامین منابع مالی برای بازسازی واحد‌های تولیدی؛ به‌زودی
پاکدامن، نامزد عضویت در کمیته ورزشکاران فدراسیون جهانی شمشیربازی
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان تهران
مقابله منسجم با قاچاق حیات‌وحش در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس فدراسیون تکواندو سفیر ملی صبر شد
رئیس جمهور واحد گازی ۱۸۳ مگاواتی نیروگاه نکا را افتتاح کرد
نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان؛ ۲۷ مرداد
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
خلع سلاح یمن غیرممکن است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله پلیس کانادا به تظاهرات کنندگان حامی فلسطین در شهر تورنتو  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)