به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رویترز از بروکسل، روسای جمهور و نخست وزیران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در تلاش برای دستیابی به توافق درخصوص طرح بلند پروازانه احیای اقتصاد - هایشان در بروکسل گرد هم آمده اند به رغم ساعتها مذاکره نتوانستند به توافق برسند.
دفتر ریاست شورای اروپا اعلام کرد سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا که جمعه برای نخستین بار از آغاز شیوع ویروس کرونا حضوری گرد هم آمدند، شامگاه جمعه به مذاکراتشان خاتمه دادند و قرار است شنبه ساعت ۱۱ و ۳۰ دقیقه (به وقت محلی) این گفتگوها را از سربگیرند.
آندری بابیش، نحست وزیر جمهوری چک به خبرنگاران گفت: «نظرات در مورد میزان صندوق احیای اقتصادی بسیار متفاوت است. در حال حاضر، فکر نمیکنم که بتوانیم به یک توافق نزدیک شویم.»
سباستین کورتز، صدراعظم اتریش که با این طرح مخالف است، پس از گفتگو با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت: «مهمترین خواسته اصلی ما این است که تقسیم بدهیها در بلند مدت وجود نداشته باشد...، اما آنچه اینجا تصمیم گرفته میشود، همچنان مقطعی است.»
وی افزود: «امشب پیشنهادهای جدیدی وجود خواهد داشت. نوعی پویایی به نفع ما وجود خواهد داشت.»
منبعی آگاه گفت: «مذاکرات شامگاه جمعه دشوار بود و درخصوص مسئله مدیریت طرح احیای اقتصادی به بن بست رسیدیم. منتظریم ببینیم که راهی برای عبور وجود خواهد داشت یا نه.»
آنگلا مرکل به محض ورود به این نشست گفت انتظار دارد که به علت اختلافات موجود، این مذاکرات «بسیار، بسیار دشوار» باشد.
کریاکاس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان به نوبه خود گفت: «آنچه مورد بحث است، اصول وحدت و یکپارچگی اروپاست. شاید سازش ضروری باشد، اما ما باید مطمئن باشیم که میتوانیم به یک راه حل بلندپروازانه دست پیدا کنیم.»
شرایط مطرح شده از سوی هلند و تهدید مجارستان به وتوی این طرح، احتمال دستیابی به توافق درخصوص ایجاد صندوق احیای ۷۵۰ میلیارد یورویی، متشکل از ۲۵۰ میلیارد یورو وام و ۵۰۰ میلیارد یورو یارانه، به علاوه بودجه چند ساله مشترک که یک هزار و یکصد میلیارد یورو در هفت سال (سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷) خواهد بود، تحت تاثیر قرار داده است.
از یک سو، پاریس، برلین و رم با طرح انتقال ساده بودجه به کشورهایی که بیشترین آسیب را دیده اند موافق هستند، از سوی دیگر کشورهای به اصطلاح «میانه رو» یعنی اتریش، هلند، دانمارک و سوئد گزینه وامهای قابل بازپرداخت را ترجیح میدهند.
بنا بر اعلام الیزه (کاخ ریاست جمهوری فرانسه)، فرانسه براساس این طرح میتواند یارانه ۳۵ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا را دریافت کند که امکان تامین بودجه طرح احیای ملی ۱۰۰ میلیارد یورویی این کشور را فراهم میآورد.
مارک روته، نخست وزیر هلند، در آستانه این نشست که برای دو روز پیش بینی شده بود، اما ممکن است تا یکشنبه نیز ادامه یابد، گفت: «به نتیجه این مذاکرات چندان خوش بین نیست.»
این در حالی است که کشورش خواستار آن است که اعضای اتحادیه اروپا که از طرح احیای اقتصادی بهره مند میشوند، بپذیرند که در ازای آن، بازار کار و نظام بازنشستگی خود را اصلاح کنند.
در بروکسل، سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا با ماسک در سالنی مجهز و ضدعفونی شده و در غیاب خبرنگاران گرد هم آمدند. اقتصادهای اروپایی که به شدت تحت تاثیر بحرانی عمیق به ویژه بیکاری قرار گرفته اند، با چالشی بزرگ رو به رو هستند.