به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، ویروس کرونا لطمه سنگینی به اقتصاد کشور نفت خیز امارات وارد کرده است، کشوری که به شدت به کارگران خارجی با دستمزد کمی که به آنها پرداخت میکند، وابسته است.
کارگران خارجی ستون اقتصادهای منطقه خلیج فارس هستند و در بخشهای ساخت و ساز، خدمات و حمل و نقل مشغول به کارند، اما اکنون با واقعیتهای بیماری همه گیر ویروس کرونا مواجه شده اند.
رویترز با بیش از ۳۰ کارگر در دوبی، ابوظبی و شارجه صحبت کرده است و همه آنها گفته اند به علت شیوع ویروس کرونا متحمل سختیها و مشکلاتی شده اند. بسیاری از آنها بدهی دارند و منتظر کار و دستمزد هستند و بدون کمک موسسات خیریه گرسنه خواهند ماند.
برخی گفتند: اکنون که بیکارند دیگر دلیلی برای ماندن ندارند و با وجودی که چندین ماه است حقوق دریافت نکرده اند
میخواهند به کشورشان بازگردند. صدها هزار نفر از آنها تاکنون به کشورهای خود بازگشته اند.
اکنون نحوه برخورد با کارگران مهاجر در کشورهای منطقه خلیج فارس بیشتر مورد توجه قرار گرفته است و گروههای حقوق بشری میگویند اوضاع برای این افراد به علت شیوع ویروس کرونا رو به وخامت گراییده است.
در امارات، که به علت فرصتهای اقتصادی اش از دیگر کشورها جذابیت بیشتری دارد، برای خارجیها که حدود ۹۰ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند، تامین اجتماعی وجود ندارد.
کسانی که کارگری میکنند بیشتر از همه آسیب پذیرند. آنها دستمزد کمی دریافت میکنند و ساعتهای طولانی کار میکنند و اغلب در خوابگاههای بسیار شلوغ زندگی میکنند که کانون ویروس کرونا است.
هیچ آمار رسمی درباره تعداد دقیق افرادی که کشور امارات را ترک کرده اند وجود ندارد. اما به گزارش سفارتخانه ها، دستکم ۲۰۰ هزار کارگر غالبا از هند و همچنین پاکستان، فیلیپین و نپال این کشور را ترک کرده اند.