پخش زنده
امروز: -
سخنگوی گمرک:در ۳ ماهه اول سال ۹۹ میزان ۲۱ هزارو ۷۲۰ تن پسته ازطریق گمرکات کشور صادر شده است که این میزان برابر با ۱۵۴ میلیون و ۱۲۸ هزارو ۹۰۱ دلار است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما سید روح اله لطیفی، دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک گفت: در این مدت زمانی، کشورمان به بیش از ۵۴ کشور جهان صادرات پسته داشته است که در این میان اصلیترین مقاصد پسته ایرانی، کشورهای چین با ۵ هزارو ۵۴۷ تن و با ارزش ۳۵ میلیون و ۴۰۹ هزارو ۷۱۰ دلار وآلمان با ۲ هزارو ۹۸۲ تن، عراق با یک هزارو ۸۶۶ تن، روسیه با یک هزارو ۴۵۵ تن و قزاقستان با یک هزارو ۱۲۹ تن هستند.
وی در تشریح وضعیت جهانی تجارت پسته اظهار داشت: پسته تازه وپسته خشک بر اساس (pcI) شاخص پیچیدگی محصول جزئی از این قبیل محصولات جهانی است که خوشبختانه کشور ما ومحصول ایرانی پسته سهم بزرگ وجدی از این تجارت را دارا است، صادرکنندگان برتر پسته جهان بر اساس آمارهای سال ۲۰۱۹: ایالات متحده آمریکا (۱.۵۶ میلیون دلار)، ایران (۵۸۶ میلیون دلار)، هنگ کنگ (۳۰۳ میلیون دلار)، آلمان (۱۱۲ میلیون دلار) و ترکیه (۵۲.۳ میلیون دلار) هستند.
وی در خصوص کشورهای واردکننده پسته گفت: هنگ کنگ با۷۲۶ میلیون دلار، آلمان با ۳۵۹ میلیون دلار، چین با ۲۴۱ میلیون دلار، ویتنام با ۱۹۰ میلیون دلار، بلژیک و لوکزامبورگ با ۱۸۰ میلیون دلار، کشورهای مهم واردکننده پسته در جهان هستند.
لطیفی در ادامه ضمن توصیه به صادرکنندگان پسته به رعایت استانداردهای لازم برای صادرات، توضیح داد: بسیاری از استانداردها در مورد آزمایش های مربوط به محصولات کشاورزی، بر پایه تاکیدبر کیفیت مواد غذایی هستند به طور مثال استانداردهای مواد غذایی در کشور آلمان بسیار نسبت به مقادیر آفلاتوکسین سخت گیر هستند به همین جهت فقط پستههای با مقادیر بسیار پایین آفلا توکسین به این کشور راه پیدا کنند، لذا صادرکنندگان وفعالان تجارت محصولات کشاورزی وخشکبار میبایست قوانین و مقررات کشور هدف و استانداردهای واردات خشکبار را بدانندو گواهی سلامت محصولات را بر اساس شیوه نامههای این کشورها اخذکنند.
لطیفی افزود: ایران یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده پسته در جهان است و پسته جز با ارزشترین محصولات کشاورزی ایران به شمار میآید.
سخنکوی گمرک درخصوص قدمت تجارت پسته در ایران اظهار داشت:صادرات پسته ایران به کشورهای دیگر جهان سابقهی زیادی دارد و به نحوی از تجارتهای سنتی ایران به شمار میرود. در سالهای اخیر و با ورود آمریکا به بازار صادرات پسته، رقابت تنگا تنگی میان ایران و آمریکا بر سر این تجارت پر سود در گرفته است و آمریکا با توسعهی مزارع پستهی خود در ایالت کالیفرنیا توانسته است تولید خود را به سطح ایران و حتی بیشتر برساند، برای ازدست ندادن سهم ایران در تجارت این محصول، باید کشاورزان، تجار وسازمانهای مرتبط با تجارت خارجی تلاش خود را در حوزه کمی و کیفی و بازاریابی افزایش دهند.
وی افزود:در همین راستا، گمرک جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تسهیلات لازم برای تسهیل امر صادرات پسته به کشورهای مقصد در اقصی نقاط دنیا را برای تجارو تولید کنندگان محترم فراهم کند